Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος


Η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, εορτάσθηκε με εκδηλώσεις σε όλες τις  σημαιοστολισμένες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας, με ομιλίες για τον εορτασμό της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τις οποίες παρακολούθησαν σε γενικές συγκεντρώσεις το πυροσβεστικό και πολιτικό προσωπικό του Σώματος.

 Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον προαύλιο χώρο του ιστορικού Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος (Μουρούζη 4).

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, στην Ημερήσια Διαταγή που ανέγνωσε, απευθυνόμενος σε όλο το πυροσβεστικό προσωπικό, τόνισε μεταξύ άλλων: «…τη σημερινή ημέρα εορτάζουμε δύο επετείους, την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η φετινή επέτειος είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς συμπληρώνουμε διακόσια χρόνια ελεύθεροι και ανεξάρτητοι. Με μεγάλη επισημότητα και λαμπρότητα θα τιμήσουμε εμείς και όλη η Ευρώπη, τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης. Στους φετινούς εορτασμούς θα παραβρεθούν διεθνείς προσωπικότητες καταδεικνύοντας έτσι τη σπουδαιότητα και την αναγνώριση των ηρωικών κατορθωμάτων των  προγόνων μας που δε δίστασαν ούτε λεπτό να ξεσηκωθούν οραματιζόμενοι μια πατρίδα ελεύθερη. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ας συντονίσουμε τις προσπάθειές μας και ας εργαστούμε όλοι μαζί, με συνέπεια και υπευθυνότητα, για μια κοινωνία με όσο το δυνατόν λιγότερες κοινωνικές ανισότητες, μια κοινωνία δίκαιη και ευημερούσα. Ας αποδώσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε αυτούς που οραματίστηκαν, διεκδίκησαν και κατέκτησαν το υπέρτατο ιδανικό της ελευθερίας και παραμένουν αιώνιο σύμβολο κάθε αδικημένου και καταπιεσμένου…»



Ομιλητής στην εν λόγω εκδήλωση ήταν ο Πυραγός Σαμαράς Κωνσταντίνος, Τμηματάρχης Δικαστικού της Διεύθυνσης Νομικής Υποστήριξης του Α.Π.Σ., ο οποίος έκανε ιδιαίτερη ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που σημάδεψαν την Ελληνική Επανάσταση και μεταξύ άλλων ανέφερε: «… η σημερινή επέτειος συνιστά μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναλογιστούμε πόσο σημαντικό αγαθό είναι η ελευθερία. Να συνειδητοποιήσουμε πόσες και πόσες θυσίες τόσων ανθρώπων χρειάστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς, εδώ, σήμερα την ελευθερία αλλά και ότι, όσοι δεν γνωρίζουν την ιστορία τους, είναι καταδικασμένοι  να την ξαναζήσουν…»



Στην ανωτέρω εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, παρέστησαν ο Υπαρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Επιτελάρχης Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Αλέξιος Ράπανος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων ΑΠΣ Υποστράτηγος ΠΣ Χρήστος Λάμπρης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης ΑΠΣ Υποστράτηγος ΠΣ Χαράλαμπος Χιώνης και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Α.Π.Σ.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια