Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αθηνών: 25η Μαρτίου 1821 – 25η Μαρτίου 2021


Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για την επέτειο του 1821:

Τα 200 χρόνια που συμπληρώνονται την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 δεν είναι απλώς η γενέθλια πράξη του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Συμπυκνώνει μια μακρόχρονη πορεία, όπου τα εθνικά ιδεώδη συνδυάζονται με τις ιδέες της ελευθερίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως αυτές εκφράστηκαν από τον Διαφωτισμό.

 

        Με τον εορτασμό της Επετείου της Επανάστασης του 1821, εμείς οι Έλληνες και Ελληνίδες Αστυνομικοί τιμούμε το μεγαλείο ψυχής και το απαράμιλλο θάρρος τον προγόνων μας, που με την επανάσταση ενάντια στον Τούρκικο ζυγό, υπερασπίστηκαν υψηλά ιδανικά και αξίες, διεκδικώντας με περίσσια υπερηφάνεια, μια ζωή ελεύθερη.

 

     Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών αφιερώνουμε τη φετινή εθνική επέτειο  στους σύγχρονους ήρωες αστυνομικούς, οι οποίοι με το φιλότιμό τους υπηρετούν αγόγγυστα τους πολίτες και την κοινωνία. Μέσα από την καρδιά μας τους ευχαριστούμε και τους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας.

 

«Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. – Θεόδωρος Κολοκοτρώνης 1838 – Πνύκα».

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

 

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

 

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος


easya.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια