Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτά είναι τα νέα μέτρα μέχρι τις 16 Μαρτίου


Νέα μέτρα για το lockdown ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου, έως και τις 16 Μαρτίου. Οι αλλαγές που έρχονται είναι στα SMS και συγκεκριμένα ο κωδικός 2 που αφορά τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ αλλά και ο κωδικός 3 για τις τράπεζες, οι μετακινήσεις θα γίνονται εντός δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την οικία.

Στον κωδικό 6 η μετακίνηση για άσκηση θα γίνεται αποκλειστικά ως πεζοί ή με ποδήλατο και δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση με το αυτοκίνητο για άσκηση σε άλλη περιοχή.

Παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 19:00 έως τις 06:00, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη όπου τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 21:00.

Επίσης για τον κωδικό 4 θα ζητούνται από τους αστυνομικούς επιπλέον στοιχεία.

«Κανείς σε όλη τη χώρα δε θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. Όσον αφορά το νούμερο «4» τα ελεγκτικά όργανα μπορούν να ζητούν περεταίρω διευκρινίσεις.

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεηανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

 





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μη ξεχάσετε να δώσετε μέτρο στους αστυνομικούς για να υπολογίζουν την απόσταση. Απλά γελοίοι!