Καθηγητές ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ: «Δεν θα δεχτούμε την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια» (VIDEO)


Στο πλευρό των φοιτητών τάσσονται οι καθηγητές του ΑΠΘ κι του ΠΑΜΑΚ, στέλνοντας μήνυμα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την πρυτανεία ότι «Δεν δεχόμαστε την αστυνομία στα Πανεπιστήμια».

Καθηγητές από το τμήμα ιστορίας και αρχαιολογίας, το τμήμα αρχιτεκτονικής, φιλολογικής, νομικής, πολιτικών επιστημών και άλλες σχολές από το ΠΑΜΑΚ και το ΑΠΘ, κρατώντας πανό στέλνουν το μήνυμα ότι οι «οι φοιτητές θυσιάζονται με δύσκολες συνθήκες για να σπουδάσουν, δεν θα ξυλοκοπούνται κιόλας στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Δεν θα το δεχτούμε. Θα είμαστε κοντά τους. Η αστυνομία δεν καμιά δουλειά στο πανεπιστήμιο. Το πανεπιστήμιο χαίρει ασύλου σε όλο τον κόσμο από τον 17ο αιώνα και νωρίτερα. Μόνο οι δικτάτορες έβαλαν Αστυνομία στα πανεπιστήμια. Ξυλοκόπησαν τους φοιτητές για μια νόμιμη διαμαρτυρία, ήταν αίσχος αυτό που έγινε προχθές».

Αμέσως μετά τις δηλώσεις των καθηγητών οι φοιτητές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

 


3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Και εμείς κύριοι δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε συνεχώς ζημιές, βανδαλισμούς, ως Έλληνες φορολογούμενοι!Βλέπουμε τόσα χρόνια τι γίνεται!!!!

Ανώνυμος είπε...

5 κουμουνια μια ζωή καταστρέφουν τα πανεπιστήμια. Χρυσοχοΐδη συνέχισε μήπως και σωθεί ο τόπος

Tigrhs1979 είπε...

Γιατί να την δεχτείτε;; δίκιο έχετε. Μια ζωή εις γνώση σας γινότανε ότι γινοτανε