Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κλείδωσε η ημερομηνία των Κρίσεων - Toυ Ιωάννη Αραμπατζή


Πόσες φορές, οι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που αναμένεται να κριθούν, δεν άκουσαν τη φράση του τίτλου; Κάθε χρόνο, από τις 21 Ιανουαρίου, οι Αξιωματικοί που διοικούν τις πιο νευραλγικές Αστυνομικές Υπηρεσίες πανελλαδικά, αναμένουν το αποτέλεσμα των συμβουλίων κρίσεων, που θα αποφασίσουν για το μέλλον τους. Αν θα συνεχιστεί η σταδιοδρομία τους ή θα κριθούν ως «ευδοκίμως τερματίσαντες» αυτήν.

Δυστυχώς φέτος, έχουν ήδη περάσει είκοσι ημέρες από την  προβλεπόμενη συντομότερη ημερομηνία έναρξης των κρίσεων και η αβεβαιότητα συνεχίζεται. Πέραν της ψυχολογικής φθοράς που προκαλεί στους υπό κρίση Αξιωματικούς, η καθυστέρηση της διενέργειας των κρίσεων δεν συμβάλει στην ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών του Σώματος. Η παρατεταμένη περίοδος, κατά την οποία τίθενται οι Αξιωματικοί υπό τη δαμόκλειο σπάθη της πρόωρης συνταξιοδότησης, τους οδηγεί να σκέφτονται διπλά τις αποφάσεις τους, καθώς τυχόν λανθασμένος χειρισμός ενός περιστατικού, θα εκτιμηθεί αναλόγως. Βέβαια, αυτό επηρεάζει όλο το αστυνομικό προσωπικό, καθώς δεν είναι λίγοι οι αστυνομικοί που αναμένουν μια απόφαση ή μια ενέργεια του Διευθυντή τους για ένα θέμα που τους απασχολεί και πήραν την απάντηση «θα το δούμε μετά τις κρίσεις».

Πλέον, η πιθανή ημερομηνία έναρξης των κρίσεων έχει γεννήσει ανέκδοτα του τύπου: «στις 14 Φεβρουαρίου, για να είναι ερωτικές», «στις 25 Μαρτίου, για να συμπέσει με την επέτειο των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία», «μετά την Κυριακή, γιατί έχουν λειτουργία οι Μητροπολίτες», «από Δευτέρα, για να πάρουν δύο τελευταία πενθήμερα».

Ευελπιστούμε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες των συμβουλίων κρίσεων, για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για μην αιωρούνται υπόνοιες για διεργασίες και πιέσεις από εξωυπηρεσιακούς παράγοντες, που δεν τιμούν το Σώμα και όσους υπηρετούμε σε αυτό.

 

Ιωάννης Αραμπατζής

Πρόεδρος

Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας

Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σιγα τις κρίσεις άμα σε υποστηρίζει βαρύ ονομα οκ έγινες ας εισαι κ για κλωτσιές αν όχι τοτε πας σπίτι. Ετσι δεν γίνονται οι κρίσεις. Κ μετα το παιζουν κάποιοι μεγαλοι. Ρε ουστ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά σοβορολογει ο κυριουλης; δείτε λίγο πέρα από τις μύτες σας. Ο σκληρά εργαζόμενος αστυνομικός και οι φορολογούμενοι πολίτες δεν καίγονται για τις κρίσεις σας. Σε ποια πρόωρη συνταξιοδοτηση αναφέρεται το άρθρο όταν περισσότεροι από τους κρινομενους είναι πάνω από 58-60 χρόνων, με 40 χρόνια ασφαλιστικά; μετά παραδέχεσαι δημόσια ότι η σωρεία κακων χειρισμών μένουν ατιμώρητοι εκτός από την εβδομάδα των κρίσεων ή ότι μόνο την εβδομάδα των κρίσεων προσέχετε να μην κάνετε κακούς χειρισμους δικονομικους, επιχειρησιακους ή διοικητικούς; τέλος σε τι ακριβώς αναφέρεται ο θεματοθετης όταν στην ουσία λέει ότι στις κρίσεις οι διοικούντες παρανομούν με το να μην ασχολούνται με τη διοίκηση ανθρωπίνων πόρων απαντώντας στους διοικουμενους "θα το δούμε μετά τις κρίσεις"; Μη γενικευετε και μην τσουβαλιαζεται τους ικανούς Έλληνες αξιωματικούς που ασκούν τα καθήκοντα τους ευσυνειδητα κάτω από όλες τις περιστάσεις. Εξ ιδίων να μην κρίνετε τα αλλότρια. Σκεφτείτε πριν μιλήσετε. Το μέλλον της πατρίδας μας δεν εξαρτάται από το αν θα διατηρήσετε τις καρέκλες σας. Ο οργανισμός της ένδοξης ελληνικης αστυνομίας δεν συναρταται από το ποτε και πόσο θα διατηρήσουν τις καρέκλες τους λίγοι αστυνομικοί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μη κρίνεις για να μη κριθείς...ΚΡΑΤΟΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
29/02 θα γίνουν. Μαζί και το νέο βαθμολογιο.