Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι αρχές ανοίγουν και πάλι την υπόθεση του serial killer κατά οδηγών ταξί


Τέσσερα ακριβώς χρόνια μετά τη δολοφονία ενός οδηγού ταξί στην Κηφισιά και την επίθεση σε έναν δεύτερο, που από θαύμα σώθηκε από τον σιωπηλό δολοφόνο με το «φτιαγμένο» πιστόλι, οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών κοιτάζουν και πάλι την υπόθεση για να λύσουν τον γρίφο της δεκαετίας. Μπορεί όπως λένε οι πληροφορίες, το πρώτο μέρος του σχεδίου, δηλαδή να τον απενεργοποιήσουν από ένα τρίτο ή και περισσότερα χτυπήματα να πέτυχε, όμως δεν κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες. Μια υπόθεση, όπως λένε εξαιρετικά δύσκολη καθώς μιλάμε για έναν μανιακό δολοφόνο με άγνωστα κίνητρα.

Ο μυστηριώδης κουκουλοφόρος, χρησιμοποιώντας ένα αυτοσχέδιο πιστόλι, χτύπησε δύο φορές, στις 11 και 28 Φεβρουαρίου του 2017. Στην πρώτη περίπτωση ο 32χρονος οδηγός ταξί επιβίβασε τον μανιακό από την περιοχή της Νέας Ερυθραίας, ενώ στη δεύτερη ο άτυχος 52χρονος που δολοφονήθηκε πισώπλατα στο κεφάλι, από την περιοχή του Ζηρίνειου. Και στις δύο περιπτώσεις ο δράστης, έκατσε πίσω δεξιά έτσι ώστε ο οδηγός να μην έχει οπτική επαφή στις κινήσεις του για να μπορεί να τον αιφνιδιάσει και το μόνο που είπε ήταν λίγες λέξεις για τον προορισμό του: «Στην οδό Χαριλάου Τρικούπη». 

Οι έρευνες δεν έδειξαν σύνδεση των δύο θυμάτων πέρα από το γεγονός ότι δούλευαν στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς, ενώ το παρελθόν τους δεν παρουσιάζει στοιχεία που να δικαιολογούν αυτό το ξέσπασμα μίσους και εκδικητικότητας από τον «σιωπηλό δολοφόνο» με την κουκούλα και το φτιαγμένο πιστόλι. Διάφορα σενάρια αλλά και πληροφορίες που έφθασαν στα γραφεία του Ανθρωποκτονιών εξετάστηκαν όμως για κανένα δεν προέκυψε κάποιο απτό στοιχείο και το γεγονός ότι ο δολοφόνος με το 22άρι σταμάτησε να χτυπά, δυσκολεύει το έργο για τον εντοπισμό του. Ωστόσο, ο φάκελος παραμένει ανοικτός και αυτό που ελπίζουν είναι να βρουν μέσα από την έρευνα ένα στοιχείο ή μια πληροφορία που θα τους δώσει στο πιάτο τον δολοφόνο.


Το προφίλ του δολοφόνου

Οι ειδικοί profilers του Ανθρωποκτονιών προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να μπουν στο μυαλό του μανιακού για να αποκωδικοποιήσουν τη δομή της ψυχοσύνθεσής του και να εντοπίσουν τα αδύνατα σημεία του. Στο μικροσκόπιο μπήκε, κάθε πληροφορία για περίεργες συμπεριφορές πελατών απέναντι σε οδηγούς ταξί στη ζώνη της Κηφισιάς, αναζήτησαν οδηγούς ηλικίας γύρω στα 30 που άλλαξαν επάγγελμα, ενώ χαρτογράφησαν χρησιμοποιώντας από τη μία την κατάθεση του τραυματία οδηγού και από την άλλη το GPS του δολοφονηθέντος 52χρονου, τις διαδρομές των δύο ταξί για να δουν πού υπάρχουν κάμερες μήπως και κάποια από αυτές έχει καταγράψει το πρόσωπο του δράστη. Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε ότι αναζήτηση οπτικού υλικού από κάμερες βάσει του δρομολογίου που ακολούθησε ο άτυχος 52χρονος ταξιτζής δεν τους έχει δώσει κάτι σημαντικό. 

Ακόμα και στην παγκόσμια βιβλιογραφία ανέτρεξαν οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να δουν αν ο Ελληνας μανιακός κόπιαρε κάποιον serial killer του εξωτερικού και αποτελεί περίπτωση μιμητή. Και διαπίστωσαν ότι στις αρχές της δεκαετίας του ’90 υπήρξε στη Νέα Υόρκη ένας δολοφόνος που έβαζε στο μάτι οδηγούς ταξί. Μάλιστα, η μέθοδος είναι παρόμοια, αφού ο μανιακός που είχε δολοφονήσει τότε επτά οδηγούς εντόπιζε τα θύματά του μέσω τηλεφωνικής κλήσης, καθόταν στο πίσω δεξί κάθισμα, δεν μιλούσε πολύ και ζητούσε πάντα να τον μεταφέρουν σε συγκεκριμένες διευθύνσεις.

Τα στοιχεία που κατάφεραν να συγκεντρώσουν για τον μανιακό της Κηφισιάς, δίνουν το προφίλ ενός συνηθισμένου νεαρού που δεν ξεχωρίζει ανάμεσα στο πλήθος. Χαρακτηριστικό, που του δίνει το πλεονέκτημα να ελίσσεται και να κινείται άνετα στους κεντρικούς δρόμους της Κηφισιάς χωρίς να τραβά την προσοχή. Η ηλικία του, είναι γύρω στα 30, Έλληνας ή αλλοδαπός που μιλάει άπταιστα ελληνικά, με ύψος λίγο πάνω από το 1,70 και αδύνατος με αθλητική περιβολή και κουκούλα για να κρύβει το πρόσωπό του. Δεν μιλάει πολύ και παρουσιάζει το προφίλ ενός ατόμου που δεν προκαλεί φόβο και υποψίες. Για αυτό, άλλωστε, και ο πρώτος οδηγός δεν μπήκε καν στον κόπο να τον παρατηρήσει καλύτερα όταν επιβιβάστηκε στο ταξί του και κάθισε σιωπηλός στο πίσω δεξί κάθισμα.

Η βαλλιστική και το φτιαγμένο πιστόλι

Ένα δεύτερο σημείο στο οποίο επικεντρώθηκαν οι αστυνομικοί για να φτιάξουν το προφίλ του, είναι το είδος του όπλου που χρησιμοποίησε και στις δύο περιπτώσεις. Δεν αγόρασε κάποιο περίστροφο ή πιστόλι από τη μαύρη αγορά, αλλά προτίμησε, σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, να αγοράσει ένα αεροβόλο των 100 ευρώ και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το Διαδίκτυο και έναν μίνι τόρνο, να το μετατρέψει σε πιστόλι που παίρνει βολίδες 6,35 mm (22 mm auto) και πάνω του να προσαρμόσει ένα είδος σιγαστήρα. Με τον τρόπο αυτό έχασε μεν το 50% της δύναμης της σφαίρας, όμως δεν άφησε κανένα ίχνος όπως θα γινόταν στην περίπτωση της αγοράς ενός όπλου ακόμα και από τα κανάλια των παρανόμων της πρωτεύουσας.

Δημήτρης Πώποτας - Άρια Καλύβα




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια