Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νονοί εαυτών και αλλήλων... Αναβαπτίσεις στον κόσμο της greek mafia


Η έκπληξη μεγατόνων δεν ήταν ο Αλκέτ Ριζάι, ούτε ο αστυνομικά περιζήτητος κακοποιός για δολοφονία και εκβιάσεις. Η έκπληξη κρυβόταν στο πρόσωπο του διάσημου πρώην (;) μεγαλονονού μέσα στο BMW με τα φιμέ τζάμια κι αυτό γιατί ουδείς φανταζόταν τέτοιου είδους συναπάντημα.
 
Ο Αλκέτ Ριζάι, με τον οποίο το bloko.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει δύο φορές στο κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια αλλά προφανώς αποτελεί προϊόν κατάσχεσης της αστυνομίας, είχε συμμετοχή στις δύο πολύκροτες αποδράσεις με ελικόπτερο (2006-2009) μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα. 
 
Σε αντίθεση όμως με όλα όσα πίστεψε η κοινή γνώμη δια των ΜΜΕ, ο βασικός στόχος της δύο αποδράσεων, δεν ήταν ο Παλαιοκώστας, αλλά ο Ριζάι, προκειμένου όπως κατέδειξε η αστυνομική έρευνα, να χρησιμοποιηθεί ως ψυχρός εκτελεστής για λογαριασμό μιας από τις δύο υπερδυνάμεις της νύχτας. 
 
Το αξιοπρόσεκτο είναι πως η πλευρά που είχε προσδεθεί ο Αλκέτ, ήταν στην εκ διαμέτρου αντίπερα όχθη που βρισκόταν ο προχθεσινός συνεπιβάτης του. Μάλιστα, στη συμφωνία της Βάρκιζας που είχε γίνει το προηγούμενο καλοκαίρι σε συνάντηση μεταξύ των 4 αρχηγών των βαρονιών της νύχτας και μεταξύ τους συμμάχων, ο ένας δολοφονήθηκε και οι άλλοι δύο υπήρξαν στόχοι αιματηρών ενεδρών δολοφονίας που κατέληξαν σε απόπειρες. Ο τέταρτος βρέθηκε ως συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο με τον Ριζάι και τον ύποπτο δολοφονίας το 2017. 
 
Το ερώτημα λοιπόν που καλείται να δώσουν απαντήσεις οι αξιωματικοί της ασφάλειας, ανθρωποκτονιών και συναφών υπηρεσιών, είναι εάν και κατά πόσο ο τελευταίος εμπλέκεται καθ' οιονδήποτε τρόπο στο τελευταίο κύκλο των εκτελέσεων και στη σειρά με απόπειρες δολοφονίας των πιο σημαντικών προσώπων που αποτελούσαν τον κολοφώνα της greek mafia και αυτούς πάνω στον οποίο θεμελιώθηκε η πολυσχιδής κρατική και πολιτειακή με την ευρεία έννοια του όρου και της κοινωνικής σύνθεσης διαφθορά. 

Το εάν άλλαξαν οι συμμαχίες και τα στρατόπεδα, αποτελεί αδιάφορο έλασσον, και απασχολεί ως σημαντικό στοιχείο αποκλειστικά τους μετόχους του επικίνδυνου μπραντεφέρ.Είναι δικό τους πρόβλημα το πως και με ποιους χωρίζουν τα τιμάρια τους. Την κοινωνία απασχολεί και αναζητά απαντήσεις στο μείζον ζήτημα της διαπλοκής μαφίας και κρατούντων. Ανεξάρτητα από το πόσα λίτρα αίματος ποτίζουν το βρόμικο τοπίο.



του Γιώργου Καραϊβάζ






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια