Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

e - Έκδοση πλαστών διαβατηρίων


Έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο για τη διάθεση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων είχε βρει κύκλωμα, που εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές. Τα μέλη του ουσιαστικά είχαν φτιάξει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης, ώστε να αποφεύγουν τις δια ζώσης παραδόσεις και να μπορούν να εξυπηρετούν το πελατολόγιό τους οπουδήποτε στον πλανήτη.

Ο ενδιαφερόμενος έμπαινε σε μία εφαρμογή, πληκτρολογούσε σε μηχανή αναζήτησης τη λέξη «διαβατήριο» και έβρισκε όλα τα διαθέσιμα έγγραφα. Επέλεγε εκείνο, που ήθελε, έστελνε μέσω της εφαρμογής την δική του φωτογραφία και την διεύθυνση αποστολής και μετά την καταβολή του αντιτίμου, μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών χρημάτων, παραλάμβανε ταχυδρομικά το έγγραφο. Σπάνια αυτό γινόταν δια ζώσης, ώστε να αποφεύγουν τα μέλη του κυκλώματος τη σύλληψη.

Τα έγγραφα κόστιζαν από 200 έως 1500 ευρώ, ανάλογα με το είδος, με τα διαβατήρια ευρωπαϊκών κρατών και των Ηνωμένων Πολιτειών να ήταν τα πιο ακριβά.

Τα στελέχη του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης πέρασαν χειροπέδες σε έναν 33χρονο, τον οποίο θεωρούν βασικό μέλος του κυκλώματος, ενώ έχουν ταυτοποιήσει άλλα επτά και τα αναζητούν.

Μαζί με τον 33χρονο, σε διαμέρισμα τής Κυψέλης, συνέλαβαν και πέντε μετανάστες, οι οποίοι δεν είχαν νόμιμα έγγραφα και είχαν έρθει παράνομα στη χώρα μας από την Τουρκία, προκειμένου να προωθηθούν σε άλλη χώρα της Ευρώπης.

 

Μανώλης Ασαριώτης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια