Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΔΥΠΛΑ: Μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού COVID-19


Ανακοίνωση της Δυναμικής Πρωτοβουλίας Λαρισαίων Αστυνομικών: Από το Νοέμβριο, για δεύτερη φορά από την έναρξη της πανδημίας, οι αστυνομικοί έχουν σηκώσει δυσβάσταχτο βάρος που δεν τους αναλογεί, προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

Όλος ο χρόνος από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι το «δεύτερο κύμα», θα έπρεπε να αξιοποιηθεί για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αστυνομικό προσωπικό κατά την εκτέλεση των καθηκόντων αυτών.

Αντ' αυτού, φτάσαμε σε αυτό το «δεύτερο κύμα», στο οποίο εφαρμόστηκε πιο αυστηρό «lockdown», με την πλειοψηφία των αστυνομικών να απασχολείται στον έλεγχο των μέτρων προστασίας και τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί.

Περιπολικά με πληρώματα από τα Τμήματα Τροχαίας και Τάξεως, Άμεσης Δράσης και Μόνιμης Διμοιρίας είναι ακινητοποιημένα στα Διόδια όλο το 24ωρο!

Αστυνομικοί εργαζόμενοι πλέον του 8ωρου, εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες και εισπνέοντας καυσαέρια, έχουν ως αποκλειστική αρμοδιότητα την διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Με προσωπικό που κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, οι αστυνομικοί που έχουν απομείνει και έχουν επιφορτιστεί με το έργο των ελέγχων τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας, είναι οι ίδιοι καθημερινά έχοντας ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της σωματικής εξάντλησης.

Κάθε φορά που ανακοινώνεται στα μέσα ενημέρωση μια νέα απαγόρευση ή άρση μιας απαγόρευσης, συνοδεύεται από την επισήμανση του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού ότι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν.

Και μειδιάζει ο Αστυνομικός που από τον περασμένο Μάριτιο βρίσκεται σχεδόν μόνιμα σε καθεστώς αναστολής αδειών. Πόσο ακόμα να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι; Εδώ και δέκα μήνες όλες οι υπηρεσίες δουλεύουν στο κόκκινο! Δεν πάει άλλο!

 

Η φυσική και πολιτική ηγεσία οφείλουν να δείξουν ενδιαφέρον!

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια