Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αθηνών: Εργασιακό bullying στην ΕΛ.ΑΣ. εν έτη 2021


''Εν τέλει μήπως κάποιοι αναπολούν την Χωροφυλακή της δεκαετίας του ’50 που ο χωροφύλακας είχε μόνο υποχρεώσεις και όχι δικαιώματα ;;;'' τονίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.


Η χθεσινοβραδινή ανάλγητη αντιμετώπιση του αστυνομικού προσωπικού από πλευράς της Διοίκησης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Σύγχρονοι αστυνομικοί «είλωτες» ανέμεναν ακόμα και μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα (!!!) προκειμένου να ενημερωθούν για την υπηρεσία που θα εκτελέσουν πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, στα πλαίσια των μέτρων τάξης και ασφάλειας που ελήφθησαν, εν όψει του σημερινού συλλαλητηρίου που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που περιλαμβάνει εκτός άλλων και την ίδρυση της «περίφημης» Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, για τον τρόπο στελέχωσης της οποίας έχουμε δημοσίως εκφράσει την αντίθεσή μας.

 

Είναι δυνατόν να μην ενδιαφέρονται οι ιθύνοντες για το γεγονός  ότι οι αστυνομικοί έχουν ανθρώπινα όρια και οικογένειες, ώστε να να τους καλούν την 01.00’ (!!!) το βράδυ για να τους ενημερώσουν σχετικά με την υπηρεσία που θα εκτελέσουν λίγες ώρες αργότερα;;;;

 

    Αλήθεια είναι υποχρεωμένος ένας εργαζόμενος να μένει ξάγρυπνος και να διαταράσσεται η οικογενειακή του ηρεμία επειδή η Φυσική και Πολιτική μας Ηγεσία βρίσκονται σε συνεχή πανικό για τη διαχείριση των καθημερινών ζητημάτων;;

 

Την ώρα που συντάσσεται η παρούσα ανακοίνωση αυτές οι γραμμές οι ίδιοι συνάδελφοι που έμειναν ξάγρυπνοι και ανέλαβαν υπηρεσία  από την 10:00’ ώρα της σήμερον, συνεχίζουν κανονικά να εργάζονται αυτή τη στιγμή καθώς όπως τους ενημέρωσαν θα εκτελέσουν υπηρεσία και για τις απογευματινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας!!!

 

Θεωρούμε αυτονόητη τη χορήγηση μιας τουλάχιστον ημερήσιας ανάπαυσης πέραν των προβλεπόμενων για τους συναδέλφους αυτούς.

 

Εν τέλει μήπως κάποιοι αναπολούν την Χωροφυλακή της δεκαετίας του ’50 που ο χωροφύλακας είχε μόνο υποχρεώσεις και όχι δικαιώματα ;;;

 

Σε καμία περίπτωση δεν ανεχόμαστε από τη Διοίκηση την απάνθρωπη αντιμετώπιση του προσωπικού για μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών εν καιρώ ολικού λοκ ντάουν !!!!

 

Δεν θα μακρηγορήσουμε γιατί δεν περιμένουμε να συγκινηθούν οι υπεύθυνοι, αφού δεν συγκινήθηκαν ολόκληρη τη χθεσινή  μέρα. Με τούτο άλλωστε ήδη ασχολείται ενδελεχώς το νομικό μας τμήμα στο οποίο παραδόθηκαν οι καταγγελίες των παθόντων μελών μας.

 

Ας αναλογιστούν κάποιοι ότι η ΕΛ.ΑΣ. αποτελείται από προσωπικό  που διέπεται από επαγγελματισμό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το μεταχειρίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, επειδή ο επιχειρησιακός σχεδιασμός πλέον έχει περάσει στα χέρια ινστρούκτορων και  μυστικοσύμβουλων που εξυπηρετούν προσωπικές ατζέντες !!!!

 

Ας αναλογιστεί η Ηγεσία τι έχει προσφέρει μέχρι σήμερα στο αστυνομικό προσωπικό εκτός από το να του διαταράσσει συνεχώς την οικογενειακή ηρεμία, να μην το αποζημιώνει οικονομικά και να το σέρνει σε Ε.Δ.Ε. για κάθε απίθανο λόγο….

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

 

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

 

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος


easya.gr

 









Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιαυτο από δω και πέρα τα απολύτως απαραίτητα και παραπάνω...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τίποτα παραπανω
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έρχονται και οι μετακινήσεις-αποσπάσεις βραδυνές...θα παίρνεις τηλ. και σου λένε από αύριο δουλεύεις εκεί τρείς μήνες...χωρίς ανάσα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εχει χαθει το μετρο Αξιωματικοι λιγοι που πρωτον δεν μπορουν ουτε τα βασικα δλδη μια υπηρεσια στην ωρα της ας πουμε η να μπουν μπροστα για τοβπροσωπικο τους και δευτερον να πιασουμε και την αλλη πλευρα Αξιωματικοι λιγοι να εκτελεσουν το ρολο τους να βγαλουν τον κοπριτη απο το γραφειο να κανουν μια αναφορα στον τεμπελη και προκλητικο συναδελφο δεν τολμουν καν να τους μετακινησουν . Για τοσο λιγους Αξιωματικους μιλαμε . Γιατι ολα τα καλα οκως και ολα τα δεινα απο τους Αξιωματικους ξεκινανε πρωτα .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ούτε αδιαθετο δεν μπορούν να δώσουν στα Ατ όχι ρεπό. Σκαρφιστηκαν κ ωράριο 06 με 02 όχημα μην πάρεις κάνα αδιαθετο κ σε χάσει το τμήμα μια μέρα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσείς του προεδρείου τι ωράρια δουλεύετε θα μας πείτε;
Επίσης εκτος απο καυστικές ανακοινώσεις θα κάνετε τίποτα ουσιώδες, γιατί βαρέθηκα να σας διαβάζω
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
#metoo για το ωράριο εργασίας. Πρέπει να μιλήσεις. Μη φοβάσαι συνάδελφε