Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διαβάστε στο bloko.gr το πρώτο μέρος από το σ.ν. για το νέο βαθμολόγιο - Ένα βαθμό πάνω όλοι και το μείζον πρόβλημα


Το νέο βαθμολόγιο για τους αστυνομικούς, αξιωματικούς και χαμηλόβαθμο προσωπικό, σήκωσε τους τελευταίους μήνες μεγάλη συζήτηση. Αμφισβήτηση, αντεγκλήσεις, δυσπιστία για και προς όλους.
 
Το bloko.gr δημοσιεύει σήμερα το πρώτο μέρος από το επίμαχο σ.ν., προκειμένου το αναγνωστικό κοινό να σχηματίσει ακριβή γνώμη και γνώση για το τι μέλλει γενέσθαι. Η γενική διαπίστωση είναι, όπως προφανώς προκύπτει, είναι πως η πρόθεση είναι ν' αποκτήσουν όλοι ένα βαθμό πάνω. Το πρόβλημα όμως είναι η οικονομική αποτίμηση, καθώς κατ' άλλους το κόστος εφαρμογής ανέρχεται σε περίπου 15.000.000 ευρώ, κατ΄άλλους φτάνει στα 40.000.000, με αποτέλεσμα και με δεδομένο πως δεν έχει αυξηθεί ο ετήσιος αστυνομικός προϋπολογισμός να καθίσταται υπό εξέταση από το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο η αναθεώρηση του. Εάν δε συνυπολογιστούν οι προσλήψεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία, μ' ένα επαλαμβάνουμε παγωμένο και παγιωμένο προϋπολογισμό, το πρόβλημα γίνεται ακόμα δυσκολότερο.
 
Διαβάστε σήμερα το πρώτο μέρος και θ' ακολουθήσουν δημοσιεύματα για την εξέλιξη των αστυφυλάκων ανακριτικών καθηκόντων, των μη ανακριτικών και αρκετές διατάξεις με πολύ ενδιαφέρουσες τροποποιήσεις.






 

 
 

 
 

 
 

 

 
 

 
 


 
 

 
 
 
 

 








Δημοσίευση σχολίου

23 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση. Γιατί αν περιμέναμε από τους συνδικαλιστές... καληνύχτα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γεμίσαμε στρατηγούς και δεν έχουμε στρατιώτες. Αν φωνάξεις προϊστάμενε θα γυρίσουν όλοι το κεφάλι τους! Ζήτω η ΕΛ.ΑΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί δεν ανεβαίνει όλο το νομοσχέδιο και μόνο κομμάτια του;;;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ε ρε δόξες τιμές κ μεγαλεία... Κρίμα έφυγα στη σύνταξη και έχασα το... Τριγωνακι! Μαζί μ αυτό και τα τσιμπουσια στην υπηρεσία κ τα κεράσματα των... Αξιωματικων😁😁😁!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μόνο Αστυφύλακας παίρνουν βαθμό και λεφτά. Οι Αστυφύλακες από Φρουροί σχεδόν τπτ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το νομοσχέδιο ολόκληρο δεν υπάρχει?
Σε επεισόδια θα το βλέπουμε?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτά γινόταν παλιά στην υπηρεσία τώρα ποιος θα βγάλει το μάτι του άλλου
Μείνε με τις καλές αναμνήσεις
Ο χρήστης Unknown είπε…
Αυτό δεν είναι κάτι επίσημο. Οι συντάκτες του είναι συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ και όχι της ΠΟΑΞΙΑ. Αν ήταν κάτι επίσημο θα είχε και την αιτιολογική έκθεση, την επιστημονική έκθεση της Βουλής για την νομιμότητα του καθώς και την δαπάνη αυτού. Είναι μια απόπειρα δικαιολογημένης αγανάκτησης, των συνδικαλιστών προς την κυβέρνηση με πρόσχημα το κόστος! Ποτέ επίσης τμηματικά δεν βλέπει το φως της δημοσιότητας, ένα ατελές κείμενο υπο επεξεργασία. Πριν δοθεί στην δημόσια διαβούλευση κανένα κείμενο δεν διαρρέει. Σε διαφορετική περίπτωση οι συναρμόδιοι υπογράφοντες υπουργοί θα ήταν υπο αίρεση.

Το οφθαλμοφανές λάθος που προδίδει την απόπειρα αυτή είναι ο αριθμός των προβλεπόμενων θέσεων των υπαστυνόμων Α και Β και των Α/Β . Δεν μπορεί οι θέσεις των Α/Β να είναι ποτέ περισσότερες απο τους Υ/Α και Υ/Β μαζί, όταν μάλιστα σήμερα όλοι μαζί οι Υ/Α και Υ/Β είναι πολύ περισσότεροι απο τους 146 που αναφέρει το υποτιθέμενο σχέδιο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν πρόκειται να περάσει το τερατουργημα των εργατοπατερων
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μονίμως αδικοιμενο το προσωπικό που προέρχεται από τους Ε.Φ και οι μη ανακριτικοι υπάλληλοι. Βγάζουν το σύνολο της δουλειάς αλλά πάντα αδικημένοι,μονίμως ξεχασμένοι. Και συντηρείτε το παιχνίδι ανακριτικοι και μη ανακριτικοι υπάλληλοι ενώ με ένα σεμινάριο λύνεται το πρόβλημα. Και βεβαίως η κατάργηση προσλήψεων ΕΦ κ ΣΦ για ψηφοθηρικους λόγους η συνδικαλιστικά χατηρια. Είμαι περίεργος αν ισχύει τελικά ότι δεν θα υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη για αυτούς στο νέο βαθμολογιο όπως και στους μη ανακριτικους υπαλλήλους τι θα πουν τα σωματεία. Αγωνιστηκαμε; Διεκδικήσαμε; Πετύχαμε; Αποτύχαμε; Ή θα περιοριστούν σε μια απολογητική ανακοίνωση;το ζήτημα πάντως δεν θα λυθεί
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ίδιο βαθμολόγιο ακριβώς είναι δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μόνο εμένα ενοχλεί κυρίες και κύριοι συνάδελφοι το γεγονός ότι είμαστε ένας οργανισμός με 50.000 εργαζόμενους και μαθαίνουμε το βαθμολόγιο, που απασχολεί όλους μας, από ένα site??Είναι δυνατόν??
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
σφ η εφ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"Να γράψεις εις την Κεντρική Διοίκηση να μας έρθουν τα διπλώματα. Η αντιστρατηγία στο γιο μου Γιάννη, η στρατηγία του Γρήγορη, η χιλιαρχία του αδερφού μου Στέργιο και χιλιαρχία στον ξάδερφό μου Γιακωβάκη" - επιστολή καπετάν Στουρνάρη προς Ιωάννη Κωλέττη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από πότε το προεδρικο διάταγμα απαιτεί αιτιολογική έκθεση καθώς κ επιστημονική έκθεση της Βουλής ?
Εφόσον δεν κατέχετε τις βασικές γνώσεις της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας καλό θα είναι να μην σχολιάζεται γιατί εκτιθεστε.
Το ΠΔ δεν ψηφίζεται από την βουλή , η μόνη απαιτούμενη και μη δεσμευτική διαδικασία είναι η γνωμοδότηση του ΣτΕ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επίσης μάθαμε ότι το ΠΔ επιδέχεται δημόσιας διαβούλευσης ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαχαχα ο πιο σωστός.
Ο χρήστης Γιωργος είπε…
Φοβούνται να το βγάλουν ολοκληρο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν έχεις κακαλα Γίνε ανακριτικος φίλε και θα πάρεις αστρα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνεπώς οι ανθυπες που φέτος συμπληρώνουν 9 χρόνια στο βαθμό του Ανθ/νομου, δε θα προλάβουν να γίνουν φέτος Υπαστυνομοι μιας και θα έπρεπε να κάνουν αίτηση τον Δεκέμβριο του 2020?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
αυτοι που εκαναν αιτηση ειχαν 11 στο βαθμο και 22 συνολικα αρα καλυπτουν τα 9 που με την υπογραγη του νεου ΠΔ ειναι η μονη προυποθεση συναδελφοι λιγη προσοχη αν δεν γνωριζουμε πολυ καλα τι ισχυει κατα περιπτωση να μην γραφουμε και ιδιως μερικοι που ειναι και συνδικαλιστες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτοί καλυπτανε συνάδελφε τα 9 μιας ειχαν 11 χρόνια συνολικής υπηρεσίας στο βαθμό του Ανθυπαστυνομου! Εγω σε ρωτάω όσοι έγιναν Ανθυπαστυνομοι το 2012 και το 2021 συμπληρωνουν 9 χρόνια ως Ανθυπ., με την εφαρμογή του νεου Π.Δ. Βαθμολογιου, θα γίνουν φέτος Υπαστυνομοι η' του χρόνου μιας και δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση το Δεκέμβριο του 2020? Απλά πραγματάκια!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι σου λεει ο συνάδελφος! Αν δε γνωρίζεις, καλό θα είναι να μη γράφεις!