Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προς σκιώδη πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ και κο Οικονόμου - Γιατί αλλάξατε τους αξιωματικούς της Μυκόνου;


Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, λίγες μόνο ημέρες μετά τη δολοφονία του Δημήτρη Καπέ, μετατέθηκαν αιφνιδιαστικά οι τρεις επικεφαλής αξιωματικοί του ΑΤ Μυκόνου. Σύμφωνα δε με αξιόπιστες πηγές, σκοπεύει η σκιώδης πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης να "αναβαθμίσει" το ΑΤ Μυκόνου σε Υποδιεύθυνση, υπαγόμενη φυσικά στην ΑΔ Κυκλάδων. Το ζήτημα, όμως, που ανακύπτει και προκαλεί απορίες, που σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες, είναι ο λόγος που μετατέθηκαν ιεραρχικά οι τρεις κατά σειρά επικεφαλής αξιωματικοί του ΑΤ Μυκόνου.
Στον ανίδεο αναγνώστη αυτή η κίνηση σημαίνει είτε ότι οι τρεις συγκεκριμένοι αξιωματικοί ήταν -με τη στενή ή την ευρεία έννοια του όρου- διεφθαρμένοι, υποκείμενοι στις εντολές εξωθεσμικών παραγόντων, είτε όμως -και αυτό είναι το χειρότερο- εμπόδιο στα σχέδια τής σκιώδους πολιτικής ηγεσίας να ελέγξει από τούδε και στο εξής τη ροή του κατάμαυρου χρήματος, που φτάνει στην Αθήνα δια μέσου του νησιού των ανέμων. 
Μέχρι πρότινος ήταν γνωστό ότι αυτού του είδους οι "μεταφορές" είχαν καθαρά γαστρονομικού περιεχομένου χαρακτήρα, καθώς το γευστικό καλοκαίρι της Μυκόνου καθόριζε τη συνεκτική ακολουθία των κοσμικών κέντρων της Αθήνας. 
Το ζήτημα που ανέκυψε είναι εκ των ων ουκ άνευ πάρα πολύ σοβαρό, καθώς θα πρέπει η σκιώδης ηγεσία, όπως αυτή και όπως λέγεται αντικατροπτίζεται στο πρόσωπο του κου Οικονόμου, αφορά σε διαφθορά, που για τους δικούς του προφανώς λόγους επιδιώκει να τη συγκαλύψει, με επίκεντρο σημειώνουμε το νησί της Μυκόνου με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ή επιδιώκει την εγκαθίδρυση ενός νέου συστήματος αποκλειστικού ελέγχου των νόμιμων και παράνομων δραστηριοτήτων στο νησί της Μυκόνου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και επεκτείνεται στο υπόλοιπο της χώρας.
Η ηγεσία εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένη να απαντήσει και στην κοινωνία αλλά και στους ίδιους τους αστυνομικούς, προκειμένου να γνωρίζουν από ποιου ή τί είδους αστυνομία εξυπηρετούνται ή υπηρετούν. 

ΥΓ: Επειδή είμαστε σίγουροι ότι η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί προάγγελο των κρίσεων και κυρίως των τοποθετήσεων στις ημέρες, που ακολουθούν, επιφυλασσόμαστε για μία συνοπτική ανάλυση των όσων πρόκειται να συμβούν και να εγκαθιδρυθούν στη μετά Παπαχρήστου και Μάλαμα εποχή. 

του Γιώργου Καραϊβάζ








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια