Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θέμης Καλαμάτας: Η Μόρφωση στην Ελληνική Αστυνομία


Ανάρτηση τού Θέμη Καλαμάτα: Η Μόρφωση στην Ελληνική Αστυνομία. Διάβασα μετά τα χθεσινά επεισόδια στο Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας αρκετά άθλια σχόλια εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδίως ημών των Αστυνομικών.

Διάβασα για πρώτη φορά σχόλια τέτοιου χαμηλού και βάρβαρου επιπέδου κατόπιν προτροπής πολλών φίλων μου σε sites καθότι είχαν γίνει και οι ίδιοι οι Φίλοι της Αστυνομίας εξωφρενων απ τα γραφόμενα αυτών των ανθρώπων και το οργίλο ύφος με το οποίο καταφερόταν αυτοί εναντίον μας. Η Ελληνική Κοινωνία όμως γνωρίζει για την μόρφωση το ήθος και την αγωγή των Ελλήνων Αστυνομικών. Δυσκολεύτηκα να βγάλω άκρη στα σχόλια τους διότι ήταν ανόητα , ασύντακτα και λέξη σωστή δεν υπήρχε.

Αντίθετα οταν μπήκα στην Αστυνομία το έτος 1989 εντυπωσιάστηκα απ το υψηλό μορφωτικό επίπεδο των παλαιών Αξιωματικών οι οποίοι ξεκίνησαν από φτωχές Οικογένειες τελείωσαν εκτός απο την ΣΑΕΑ την Νομική και άλλα Πανεπιστήμια και μέσα από τις Δικογραφίες" κεντήματα πραγματικά" έμαθα αρκετά πράγματα πριν καταξιωθώ κι εγω με την σειρά μου στον χώρο μέσα από την διαδρομή μου στην Υπηρεσία, στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και ιδίως στην Ελληνική Κοινωνία.

Ολοι σχεδόν οι Αξιωματικοί- όπως ολοι γνωρίζουν- έχουμε τουλάχιστον άλλο ένα Πτυχίο εκτός απο αυτό της ΣΑΕΑ και πάρα πολλοί από εμάς αλλά και αρκετοί από το Αστυνομικό Προσωπικό βεβαίως έχουμε και master και κάποιοι έχουν επιπλέον διδακτορικό από σημαντικές Σχολές σε συναφές πάντα αντικείμενο με την δουλειά μας. Η αγάπη μου προς τους συναδέλφους μου έδινε πάντα την ευκαιρία να τους συγχαίρω ως Επιστήμονες και Νομομαθείς 32 χρόνια τώρα. Επίσης συγχαίρω και τα παιδιά τους μιας και ακολουθούν συνήθως τον δρόμο των γονέων τους. Έμαθα πολλά απ όλους και τους χρωστώ ευγνωμοσύνη. Σε οτι αφορά την νέα γενιά Αστυνομικών όλοι γνωρίζουν ότι είναι Άριστοι και γι αυτό επιλέγουν την Αστυνομία. Δεν είναι μόνο Άριστοι μαθητές βεβαίως.

Ειναι Άριστοι αθλητές, γνωρίζουν αρκετές ξένες γλώσσες και τα προσόντα τους είναι πραγματικά εντυπωσιακά από τα 18 τους χρόνια. Πέραν από το υψηλό μορφωτικό επίπεδο οι παλιοί Αξιωματικοί και οι Συνταξιούχοι Ασφαλώς με την εμπειρία τους και την μεγάλη τους πείρα παραμένουν πάντα χρήσιμοι για την Ελληνική Πολιτεία και την Πατρίδα σε πολύ σημαντικά ζητήματα και το απέδειξαν οταν η Πολιτεία τους εμπιστεύθηκε μια θέση ευθύνης ακόμη και μετά την αποστρατεία τους. Ειναι γεγονός ότι σε μια Κοινωνία εντελώς ανταγωνιστική η αξιοποίηση της εμπειριας τους δεν ήταν σχεδόν ποτέ αυτή που οι περισσότεροι αξίζουν. Σ αυτό το σοβαρό πεδίο της Ομάδας μας όμως ολοι αντιλαμβάνομαστε ότι η Ελληνική Αστυνομία τόσο από πλευράς αξιόμαχου όσο κι από πλευράς μορφωτικου επιπέδου είναι ασυναγώνιστη.

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η Αστυνομία είναι ο μόνος οργανισμός που δεν αναγνωρίζει τα πτυχία. Για αυτό κατήργησαν την προαγωγή των υπαστυνόμων Α΄ που διέθεταν πτυχία. Η ΣΑΕΑ δεν είναι ΑΕΙ, ισούται με ΑΕΙ και έχουν δικαίωμα σε μεταπτυχιακό. Οι αστυφύλακες που μπήκαν με το ίδιο σύστημα εισαγωγής των άλλων σχολών τι έχουν; Απολύτως τίποτα.