Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νίκος Καραδήμας για κρίσεις: Η τελευταία δυστοκία των ημερών υπερβαίνει τα εσκαμμένα


Ανάρτηση τού Νίκου Καραδήμα: Ένα χρόνο σχεδόν μετά την αποστρατεία μου, επιχειρώ να αποσείσω την συνηθισμένη καθημερινότητα μιας πολυετούς θητείας που έφερα έως τις αρχές του παρελθόντος έτους. Μια εσωτερική παρόρμηση με καθοδηγεί λάθρα και με συναρπάζει ταυτόχρονα. Οι στιγμές φαίνονται να είναι διχασμένες. Ναι μου προστάζει το θυμικό της απεραντοσύνης και του μεγαλείου της ηθικής καταξίωσης. Τα άκλιτα αρνητικά επιρρήματα όχι, δεν, μην, μου λειαίνουν τον αυθορμητισμό, χωρίς ποτέ να επιβάλλονται καθ’ ολοκληρίαν, αλλά εμφανίζονται απρόσκλητα και φαίνονται να υπερτερούν. Ευτυχώς δεν κυριάρχησαν ουδέποτε. Ίσως και από επιβουλή να ανθίστανται! Ένας καθρέφτης θαρρώ πως έτσι πρέπει να είναι. Και μη διχογνωμήσετε! Στο λάγνο κοίταγμά του, μη μου πείτε ότι πάντα είχε διαχρονικά φιλικά αισθήματα απέναντί σας, δεν θα συμφωνήσω…

Είναι δύσκολο ένα συνονθύλευμα ένστολων πολιτών από διαφορετική διαστρωμάτωση να συνυπάρξει. Αν και τα μυθεύματα δεν έχουν διάρκεια ζωής, αναγεννιούνται εύκολα. Αυτό το ελάχιστο ποσοστό που οι αριθμοί το περιορίζουν στο 10% το υπερδιπλάσιο αφανέρωτο υποθάλπει όλες τις ανομίες. Κανείς μέχρι σήμερα δεν οριοθέτησε φραγμούς. Τουναντίον δημιουργούσε ρήγματα. Έπρεπε να συντηρηθούν οι επισφάλειες. Είναι το συστημικό κατεστημένο που διαφεντεύει τις μοίρες.

Η τελευταία δυστοκία των ημερών για την πραγματοποίηση των τακτικών κρίσεων των αξιωματικών υπερβαίνει τα εσκαμμένα κι ας ήταν ικανό το πρότερο μακρύ διάστημα να αξιολογηθούν. Να μη μιλήσεις ,να μην εκφραστείς, όταν η ύπαρξη θεσμών τίθεται εν αμφιβόλω. Πρέπει επιτέλους αυτή η γενιά των αειμνήστων ΕΔΕΣΙΤΗ Μπάλκου και του ΕΛΑΣΙΤΗ Σκουλαρίκη με τα λιγότερα αξιολογικά κριτήρια να φθείρει γεωμετρικά η διαφορετικά κάντε κρίσεις κάθε τρία χρόνια. Περιορίστε αυτούς τους στρατηγικούς θώκους, δημιουργήστε ορθολογικά κριτήρια αξιολόγησης για ένα διαρκές βαθμολόγιο, προκρίνετε τον ενιαίο τρόπο πρόσληψης αστυνομικών και μην ετοιμάζετε άλλες φωτογραφικές διατάξεις, όπως μας έχετε συνηθίσει τόσα χρόνια!

Ε λοιπόν θα μιλάμε ελεύθερα όταν κρίνουμε…

 









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε Καραδημα δε συνταξιοδοτήθηκες? Τι κάθεσαι και σκας για τις κρίσεις? Κάτσε να χαρείς τη συνταξή σου και άσε πια τα άρθρα και μην ανακατευεσαι σε κάτι που δε σε αφορά πλεον
Ο χρήστης πρωην αρχ/ξ β είπε…
Αυτό λέω και γω! Όλα τα προβλήματα με την σύνταξη λύνονται ως δια μαγείας... Μου λείπει βέβαια η υπηρεσία αλλά θα το παλεψω😁😁😁!