Αποτελέσματα του Δ.Σ. της ΠΟΑΞΙΑ- Εν κρυπτώ το βαθμολόγιο - Όλες οι πληροφορίες
Από την ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας

Συνεχίζοντας τη λειτουργία του με πλήρη συμμόρφωση στα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το Δ.Σ. συνεδρίασε την 18η Φεβρουαρίου 2021 μέσω τηλεδιάσκεψης. Στη συνεδρίαση αυτή ετέθησαν και συζητήθηκαν ακολούθως θέματα τα οποία άπτονται τόσο της καθαρά συνδικαλιστικής δράσης όσο και της προτεινόμενης αναδιαμόρφωσης της δομικής μορφής του βαθμολογίου όπως αυτό σχεδιάζεται από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία. Ειδικότερα:

Α.- Το προεδρείο του Δ.Σ. κατέστη κοινωνός πληροφοριών σχετικά με το σχέδιο του βαθμολογίου, το οποίο εν κρυπτώ προωθεί η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος. Ο όρος ‘’εν κρυπτώ’’ δεν χρησιμοποιείται τυχαία καθώς το εν λόγω σχέδιο Π.Δ. ζητήθηκε δυο (2) φορές, με σχετικά έγγραφα μας, προκειμένου να λάβουμε γνώση των προωθούμενων διατάξεών του δεδομένου ότι στα πλαίσια κατάρτισης του είχε προϋπάρξει συγκεκριμένη πρόταση της Ομοσπονδίας μας. Παρ΄ολα αυτά, ουδέποτε λάβαμε οιοδήποτε κείμενο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου ενώ ταυτόχρονα οι προτεινόμενες διατάξεις κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα καλοθελητών και ‘’παραγόντων’’ έχοντας καταστεί λαϊκό ανάγνωσμα. Η κρυψίνοια αυτή σε συνδυασμό με τις ‘’διαρροές’’ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μας οδηγεί ξεκάθαρα στο συμπέρασμα ότι το προτεινόμενο Π.Δ. εμπεριέχει διατάξεις οι οποίες θίγουν είτε εν συνόλω είτε κατά περίπτωση τα μέλη μας. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούμε ως προς τις προβλέψεις μας δηλώνουμε απερίφραστα και προς κάθε κατεύθυνση ότι θα προβούμε αμέσως σε κάθε νομική ενέργεια για την ακύρωση του Π.Δ. Δόξα τω θεώ «υπάρχουν ακόμη δικαστές εις τας Αθήνας» οι οποίοι θα αποδώσουν δικαιοσύνη. Εν προκειμένου δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθούμε αλλαγές οι οποίες θα πλήξουν έτι περαιτέρω το κύρος του θεσμού των Αξιωματικων μέσα από μια λογική εξίσωσης και εξομοίωσης των πάντων καθώς ζητούμενο δεν είναι μόνο η ισότητα αλλά κυρίως η δικαιοσύνη. 

DS 2021 02 19 2Β.- Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε το προσχέδιο του προτεινομένου καταστατικού της Συνομοσπονδίας Σωμάτων Ασφαλείας το οποίο μας ετέθη υπ’ όψιν. Κατόπιν αυτής, ομόφωνα αποφάσισε, σε συνέχεια και της προηγουμένης απόφασης του 30ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας στα Ιωάννινα, όπως, η οποιαδήποτε εξέλιξη αναφορικά με το μείζον αυτό θέμα και της πρότασης που θα έχει διαμορφωθεί, τεθεί υπόψιν των συνέδρων στο αμέσως επόμενο Συνέδριο (τακτικό ή έκτακτο). Μετά τη συζήτηση και διατύπωση γνώμης από το σώμα των αντιπροσώπων, θα ληφθεί η όποια σχετική απόφαση.

Γ.- Με το από 8/5/2020 έγγραφο μας είχαμε ζητήσει από τον Πρόεδρο του Μ.Τ.Σ. συνάντηση μαζί του προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα της μη καταβολής του συνόλου του Β.Ο.Ε.Α. στους δικαιούχους. Δυστυχώς ο κύριος Πρόεδρος παρά τις συνεχείς οχλήσεις από πλευράς μας ουδέποτε αποδέχθηκε το αίτημα μας. Η συμπεριφορά του αυτή καθώς και η αδράνεια που επιδεικνύει η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος για τη συνεχιζόμενη μη επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει αναγκάζει την Ομοσπονδία να κινηθεί διαφορετικά επιλέγοντας να απευθυνθεί στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ( ως εποπτεύουσας αρχής του Μ.Τ.Σ. ) και ενδεχομένως και στη δικαιοσύνη.  Όπως μας διαβεβαίωσε και ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Ρήγας Μπαρμπούρης, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ., δεν τίθεται θέμα παραγραφής της απαίτησης καταβολής του υπολοίπου ποσοστού του Β.Ο.Ε.Α. το οποίο δεν έχει καταβληθεί.  

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας, σε κάθε περίπτωση, παραμένει στις επάλξεις προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα τόσο των μελών της όσο και ολόκληρου του Σώματος καθώς τα θεωρούμε άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Επιλογή μας είναι η τήρηση υπεύθυνης στάσης έναντι όλων και όχι η διατύπωση λαϊκίστικών κραυγών για την εξυπηρέτηση βραχυπρόθεσμων επιδιώξεων και τυχόν ωφελημάτων. Επιδίωξη μας διαχρονικά αποτελεί η εξυπηρέτηση του κοινού σκοπού προς όφελος του Σώματος και όχι η ικανοποίηση ετεροπροσδιοριζόμενων φιλοδοξιών η σχεδιασμών. 
16 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ας μας μεταφέρει η ΠΟΑΞΙΑ τις πληροφορίες που έχει για το νέο βαθμολόγιο να μάθουμε κι εμείς. Επίσης να μας πει τη θέση της για την έξελιξη των Ανθυπαστυνόμων. Αν δεν μας θέλουν ως μέλη τους, να το πουν ξεκάθαρα. Απαντήστε κύριοι. Μας εκπροσωπείτε ή όχι; Μάλλον πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων σωματείων. Φτάνει με την κοροϊδία τόσα χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Η πανελληνια ομοσπονδια αξιωματικων ειναι μαζι με τους ανθυοαστυνομους η κατα αν ειναι οταν πλησιαζουν εκλογες μην μας ζαλιζουν για ψηφους .ντροπη διπλο ταμπλο

Ανώνυμος είπε...

Δύο βαθμοί έως τώρα και μάλιστα δωρεάν είναι υπεραρκετοι . Υπάρχουν και εξετάσεις για ανέλιξη

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΑΞΙΑ αν δεν θέλετε τους Ανθυπαστυνόμους, διαγραφόμαστε. Δεν υπάρχει πρόβλημα από μεριά μας. Είχαμε ζωή και πριν από εσάς. Μην τολμίσετε να εμφανιστεί ρε στις εκλογές και να παρακαλάτε πάλι.

Ανώνυμος είπε...

Εντωμεταξυ αναφέρετε ανωτέρω ότι έχει κατατεθεί σχετική πρόταση από την ΠΟΑΞΙΑ !
Δεν νομίζω να έχει δει το φως του ήλιου τέτοια πρόταση ... Ωστόσο η αξιότιμη ΠΟΑΞΙΑ επιθυμεί να δει το σχέδιο του ΠΔ.
Δηλαδή επιδιώκει διαφάνεια κάτι που όμως δεν εφαρμόζει

Ανώνυμος είπε...

Η ποαξια μπορει να μας πει καποιος τι ακριβως προσφερει στον συνδικαλισμο;;; Που ειναι οι προτασεις της; Που ειναι η στηριξη συναδελφων ;;; Που ειναι η μαχη της για αντικειμενικες κρισεις ; Μηπως ηρθε η ωρα να φτιαξουν κ αλκα σωματεια αξιωματικων συνδικαλιστων Αξιωματικοι που θα ασχοληθουν και θα πολεμησουν τα κακως κειμενα . Βαρεθηκαμε χοντρομπαλαδες οκνους και ακαπνους .

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο είναι ότι δεν μας εκπροσωπεί ούτε και η Ποασυ. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις δεν δίνουν δεκάρα για την επετηρίδα του ανθυπαστυνομου και ούτε τη λογική διατύπωση την προαγωγή μετά από έντεκα!!! χρόνια στο βαθμό δεν διόρθωσαν να τροποποιησουν χωρίς τις άλλες διατυπώσεις που προσβάλλουν το κράτος δικαίου και ισότητας. Σε κανένα άλλο βαθμό δεν υπάρχει τέτοια ανισότητα και φυσικά δεν απασχολεί τους κατά τ άλλα θιγομενους υπέρ του δικαίου Αξιωματικούς. Η σχετικη αναφορα του Ιουνίου 2020 του προέδρου της ποαξια προς τον αρχηγό τι απέγινε άραγε?? Κανένας δεν βλέπει ότι στις προϋποθέσεις προαγωγης του ανθυπαστυνομου περιλαμβάνουν και πράξεις τρίτων ακόμα και τον καιρο ...!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποασυ Ποασυ Ποασυ που κοιμάσαι εσυυ ... Ήρθαν ντυμένοι φίλοι μας οι ταξικοί εχθροί μας !!!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον θα πρέπει να ενημερώσετε τους Ανθυπαστυνομους αν τους θέλετε ως μέλη αν δεν θέλετε να γίνονται κ Αστυνόμοι Β να μας το πείτε,ώστε να γνωρίζουμε ότι δεν μας θέλετε ως μέλη καθώς κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με το συμφέρον μας το οποίο υποτίθεται ότι υπερασπίζεστε....

Ανώνυμος είπε...

Άμεση διαγραφή όλοι οι Ανθυπαστυνομοι από την ποαξια. Έτσι κι αλλιώς όπως λένε, αξιωματικοί δεν θα γίνουμε ποτέ...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ. Μόλις πάρεις τους δύο βαθμούς από τις εξετάσεις σου να ξανά εξεταστείς αν θέλεις ανέλιξη. Όχι δωρεάν και στη συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Η προαγωγή Υ/Α΄ εξ Ανθυπαστυνόμων σε Α/Β΄ θα συμπαρασύρει μεγάλο αριθμό Αξιωματικών ΣΑΕΑ και ΤΕΜΑ σε προσφυγές

Ανώνυμος είπε...

Ο ανθυπαστυνομος παίρνει χωρίς εξετάσεις δύο βαθμούς επιχείρημα αυτών που παίρνουν τουλάχιστον πέντε προαγωγές και διεκδικούν και άλλες αυτοδικαιως... Η υποκρισία σας κύριοι έχει πρόσκαιρα οφέλη αλλά θα σας τιμωρήσει με το ίδιο νόμισμα ...

Ανώνυμος είπε...

Η συνδικαλιστές να φροντίσετε να γίνουν οι ανθυπασπιστές τουλάχιστον Α/Δ για να τους ψηφίζουν. Τώρα αποκαλύπτεται ποιες είναι οι βλέψεις τους. Κύριοι αν θέλετε εξέλιξη να δώσετε εξετάσεις, τι είναι αυτά που ζητάτε και τι είδους εκβιασμοι είναι αυτοί?

Ανώνυμος είπε...

Για να τα πάρουμε με τη σειρά.. Για να μπεις Αστυφυλάκων δίνεις πανελλήνιες, για να γίνεις αρχιφύλακας δίνεις εξετάσεις, για να γίνεις υπαστυνομος ξανά ΤΕΜΑ. 3 εξετάσεις το σύνολο. Για να μπεις αξιωματικών δίνεις πανελλήνιες κι από εκεί μπορεί να γίνεις και αρχηγός. Ούτε καν εξετάσεις του σώματος..Οπότε μην μιλάτε για βαθμους και πολυ...

Ανώνυμος είπε...

Ποασυ ποαξια ταξιδακια , ζωαρα , κονε για μετεπειτα , και στην κοπη της πιτας η καλυτερη τους να βαλουν πρωτο τραπεζι πιστα φυσικη πολιτικη ηγεσια και να αρχισουν το γλυψιμο , τους χαλασε ο κορονοιος ομως τις φιεστες τα τελευταια δυο χρονια , οπου τους εβλεπες και ειχες την εντυπωση οτι εισαι σε κοπη της πιτας επιχειρηματιων βιομηχανων , εμετικη κατασταση και θεαμα το οποιο απο τα πισω τραπεζια απολαμβαναν στο μεγαλυτερο ποσοστο αστυνομικοι των επιτελειων , γραφειων , υπουργειων χειροκροτητες που ζουσαν το ονειρο τους για εκεινο το βραδυ.