Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κινητοποιήσεις: Αγρότες με τα τρακτέρ τους στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών - Τα αιτήματά τους


Ξεκίνησε από το πρωί η συγκέντρωση των αγροτών με τα τρακτέρ τους στον υπαίθριο χώρο του πλατανότοπου Γιαννιτσών (γηπεδάκια), μετά από το σχετικό κάλεσμα για "ειρηνικές" -πλην όμως "δυναμικές"- κινητοποιήσεις, που απηύθυνε ο Αγροτικός Σύλλογος του Δήμου Πέλλας.

Υπενθυμίζουμε ότι, όπως δημοσιεύσαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ο Αγροτικός Σύλλογος του Δήμου Πέλλας κάλεσε όλους τους παραγωγούς για σήμερα Πέμπτη, 4/2/2021 και ώρα 10:00 π.μ., στον πλατανότοπο Γιαννιτσών με τα αγροτικά τους μηχανήματα, με σκοπό να ξεκινήσει ο αγώνας υπέρ των αιτημάτων τους. 

Μάλιστα οι συνδικαλιστές διαβεβαιώνουν πως θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που θεσπίζει η υγειονομική πειθαρχία και σαφώς θα τηρηθούν οι κατάλληλες αποστάσεις.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Παπαδόπουλος, ξεκαθαρίζει ότι οι αγρότες δεν έχουν σήμερα σκοπό να μεταβούν στο εσωτερικό της πόλης των Γιαννιτσών. Αντιθέτως, θα παραμείνουν στα Πλατανάκια, χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Αύριο θα μεταβούν με τρακτέρ στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στη Θεσσαλονίκη, καταθέτοντας ψήφισμα με τα αιτήματά τους. 

 

Τα αιτήματα των αγροτών

"Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, δεν είναι διάγγελμα αλλά τελεσίγραφο", σημείωναν στην ανακοίνωσή τους, παραθέτοντας τα βασικά αιτήματα διαμαρτυρίας τους:

- Να δοθεί ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς λόγω COVID-19.   

Είναι γνωστό πως ο κανονισμός για τις κορωνοϊοενισχύσεις δεν επιτρέπει τις σχετικές ενισχύσεις να καθορίζονται με βάση την τιμή ή με βάση την ποσότητα των προϊόντων που αγοράζονται από τους αγρότες ή διατίθενται στην αγορά αλλά επιτρέπονται αποκλειστικά σε καταστάσεις που οφείλονται στον κορωνοϊό. Κλωστήρια σταμάτησαν, καταστήματα έκλεισαν, φορτώσεις πήγαν πίσω, το basis ισοπεδώθηκε και οι τιμές στο εκκοκκισμένο να μην βρίσκονται σε ευθεία σε σχέση με τις χρηματιστηριακές τιμές. "Για αυτό τον λόγο πως αν δεν είχαμε κορωνοϊό θα είχαμε καλύτερο εισόδημα", τονίζουν.

- Να αρθεί το "πράσινο τέλος" πετρελαίου στους αγρότες που όχι μόνο δεν έχει συμβάλλει στην μείωση του κόστος παραγωγής αλλά αντίθετα το επιβαρύνει ακόμα περισσότερο.

 





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να τα μας....Αρχισαν τα όργανα...τωρα που τελείωσαν οι αγροτικές εργασίες στα χωράφια και τα καφενεία είναι κλειστά λόγω covid, σκέφτηκαν να κάνούν καμιά κινητοποίηση να περνάει η ώρα τους....