Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα μυαλά στα κάγκελα - του Κων/νου Τζέκη


Κείμενο τού Κωνσταντίνου Τζέκη: Οι περισσότεροι από τον πληθυσμό παγκοσμίως, πειθαρχούν στα μέτρα των Κυβερνήσεών τους και πείθονται στην εφαρμογή τους ή από ευσυνειδησία ή από τον φόβο της πιθανής παραβατικότητας και του προστίμου.  Πάντως οι ενσυνείδητοι πολίτες είναι η πλειοψηφία και πάνω σ' αυτούς βασίζεται ο προγραμματισμός και η οικονομική και πολιτιστική άνοδος της χώρας.

Μια μερίδα  πολιτών αντιδρά και εμφανίζει συμπτώματα άρνησης και επιφυλακτικότητας σε κάθε απόφαση της πολιτικής ηγεσίας ή οποιασδήποτε αρχής, είτε πιστεύοντας σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, είτε είναι παρασυρόμενοι από  πειστικούς αρνητές.

Ο άνθρωπος εκτός των προσόντων του, είναι εκ της φύσεώς του καχύποπτος και σκεπτικιστής, πόσο μάλλον εκείνη η τάξη ανθρώπων που έχουν υποστεί ζημία από αποφάσεις των πολιτικών τους ταγών. Αν κάνουμε έναν απολογισμό θα δούμε τους πολίτες να ενθουσιάζονται και να ακολουθούν τα μεγάλα λόγια και τις πρωτότυπες έστω και ανεδαφικές προτάσεις και να μετανοούν σε ταχύτατο χρονικό διάστημα απογοητευμένοι και γιατί όχι αγανακτισμένοι.

Εδώ βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι κάθε λογίς θαυματοποιοί, οι δημιουργοί σεναρίων φαντασίας και οι μελλοντολόγοι. Ο λαός τους ονομάζει ψεκασμένους και αν δεν ψεκάσθηκαν μάλλον θα προτιμούσαν να έχουν ψεκασθεί. ο άνθρωπος λέει ο Ιγνάτιος Ραμονέ στο βιβλίο του "Η γεωπολιτική του χάους" σε ώρες ανασφάλειας και άγχους στρέφεται στους μελλοντολόγους, στις καφετζούδες και στα τυχερά παιχνίδια.

Όσο μεγαλύτερο και ακατάληπτο είναι το σενάριο των εμφανιζόμενων σωτήρων, τόσο ευκολότερα ακολουθείται και ασπάζεται από εκείνους που είναι δεκτικοί σε τέτοια τερατώδη μηνύματα.

Κάποιος εμφανίσθηκε ως μεσσίας από το πουθενά και κατείχε, όπως διακήρυττε τρισεκατομμύρια, τα οποία χάριζε στο κράτος και φυσικά σε όποιον κακόμοιρο ήταν βουτηγμένος στα χρέη. Μάλιστα για να γίνει περισσότερο "κατανοητός" ομιλούσε την καθαρεύουσα ώστε να μην την πολύ-καταλαβαίνουν οι λαβωμένοι συνάνθρωποί μας, διακήρυττε ότι κατείχε το μυστικό της ενέργειας από τον ήλιο και οι οπαδοί του δολοφόνησαν μια πρώην θαυμάστρια του για να μην αποκαλυφθούν τα κρυμμένα μυστικά.  

Άλλοι για μια ιδέα που την ονόμαζαν Πατρίδα, δημιούργησαν πολιτικό φορέα και μπήκαν στη Βουλή αλλά πρόδωσαν οι ίδιοι τις ιδέες τους. Με την ανοχή τους ή δεν ξέρω πως δολοφόνησαν έναν νεαρό μουσικό με αποτέλεσμα να καταδικαστούν σε ειρκτή.

Στις παραπάνω δύο περιπτώσεις ακολουθήθηκαν από χιλιάδες πιστούς και οπαδούς για να απογοητευθούν με το πρώτο φύσημα του αέρα.

Στις μέρες μας οι αρνητές κάθε μορφής περιορισμού της ελευθερίας, έστω και για λόγους υγείας των ιδίων και του κοινωνικού συνόλου, αρνούνται να συμμορφωθούν με τις απαγορεύσεις με αποτέλεσμα να μην φορούν μάσκες, να μην συμμορφώνονται στους περιορισμούς κίνησης, να συμμετέχουν σε πάρτι, να κολάν τον ιό και να τον μεταφέρουν στους οικείους τους.

Παράδειγμα η οικογένεια της Θήβας. Η μητέρα νοσηλεύτρια, ασφαλώς με εμπειρίες του ιού, ο πατέρας, ο γιος, η κόρη, όλοι τους αρνητές της επιδημίας, όπως δήλωσε ο γιος και ο θείος τους. Τώρα που ο ιός σακάτεψε την οικογένεια όλοι κραυγάζουν να συμμορφωθούμε με τα μέτρα. Όμως η ζημία έγινε. Όπως έγινε και η ζημία σε ιερωμένους που διαλαλούσαν ότι όποιος πιστεύει στον Θεό δεν προσβάλλεται από τον ιό!!!

Άλλο παράδειγμα το ιατρικό προσωπικό της Πάτρας που εμβολιάσθηκε ένα ποσοστό μικρότερο του μισού και όταν κόλλησαν καμιά δεκαριά, ψάχνουν εμβόλια.

Τι να  πεις και ποιός θα σε ακούσει κύριε της Πολιτικής Προστασίας και σεις οι μεγαλοκαθηγητάδες. Δεν μπορεί κάποιο συμφέρον θα έχετε, σκέφτεται ο ψεκασμένος. Δεν βλέπουν, μονολογεί ο αρνητής, ότι με τα εμβόλια θέλουν να μας βάλουν τσίπς, για να μας κάνουν ότι θέλουν και να δημιουργήσουν μια παγκόσμια κυβέρνηση; Ποιοί; Ξέρω γω; Αυτοί.

Μ' αυτό το αόριστο αυτοί φεύγει ο ψεκασμένος για να πείσει και άλλους αρνητές. Έως ότου βρει στο διάβα του τον ιό.

 Τότε θα φταίνε οι γιατροί που δεν διέγνωσαν έγκαιρα την πάθησή του και οι επιστήμονες που δεν βρήκαν έγκαιρα το εμβόλιο!!!









Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπαρχουν και αυτοι που βαζουν την ελευθερια πανω απο ολα, ελευθερια για την οποια αγωνιστηκαμε για να εχουμε Δημοκρατικο Συνταγμα, το οποιο εχει ανασταλλει ως προς τα Θεμελιώδη άρθρα του.

Αλλο οι "ψεκασμενοι"και αλλο οσοι θελουν να ζουν σε Δημοκρατικες κοινωνιες με ισόρροπα μετρα.

Επιπλεον οταν οχι οι "ψεκασμενοι" αλλα οι "υποψιασμενοι" λογω καθημερινης πείρας και γνώσης, ξέρουν τη διαφθορα που επικρατει στα ανωτατα κλιμακια εξουσιας. Μια διαφθορα που μονο απο μεσα μπορεις να την ξερεις και να τη νιωσεις στο πετσι σου.

Απο εκει και περα ο καθενας πορευεται με βαση τη συνειδηση του, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ το τι γινεται. Αλλο η θεωρια και αλλο η ωμη πραγματικοτητα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να αγιάσει το στόμα σου ανώνυμε,έτσι είναι.Ας βάλουμε την λογική μας να δουλέψει και να δούμε τα πράγματα καθαρά ποιος μας πουλάει και ποιος μας ταίζει σανό.Μένουμε ελεύθεροι,μένουμε άνθρωποι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστός!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σου θυμίζω το απλό και γνωστό. η ελευθερία του ενος σταματα εκει που αρχίζει η ελευθεριά του άλλου. Συνεπώς (απαντώ στον σχολιαστή) αυτά που λες περι ελευθερίας είναι αναρχία. Επίσης, η δημόσια υγεία είναι υπερατομικό αγαθό και η Πολιτεία οφειλει να την προστατεψει. Παρ όλα αυτα, οσοι εξακολουθούν να θεωρούν την ελευθερία ως αγαθό υπέρτατης αξιας της ζωής η οποία διατρεχει ΑΜΕΣΟ και ΠΑΡΩΝ κίνδυνο από επιλογές τρίτων (και όχι του ιδίου) μπορεί να οριστεί ενας χώρος, όπου θα δραστηριοποιούνται κοινωνικά και οικονομικά όπου θα κατοικούν, ΜΑΚΡΙΑ και ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΑ από τους άλλους, και εκει ας κάνουν οτιθέλουν μεταξύ τους, να χαρουν την ελευθερία τους και μεταξύ άλλων να μην δικαιούνται προσβαση στο ΕΣΥ.
Οσο για το "εχουν δει πολλά" οταν θελεις υδραυλικό, μην τον ακουσεις γιατί "κατι μπορει να παίζει" πάρε την κυρά Τασία. Ομοιώς οταν χρειαστείς λογιστή ή μηχανικό, πάρε την Τάκη τον τυροπιτά γιατί "κατι παίζει".
Ομοίως εαν εισαι αστυνομοκός, και επιλαμβάνεσαι σε μια υπόθεση, γιατί να σε πιστεψει ο πολίτης; γιατί να πιστεψει τον ειδικό; ...αφου "συνεννοημένοι είστε όλοι" για αλλο σκοπό...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το Συνταγμα εχει ορισμενα Θεμελιώδη άρθρα τα οποια δύναται με εξαιρεσεις να ανασταλουν.

Ειτε μεσω της λεγομενης "καταστασης πολιορκιας" (μονο για δυο λογους στους οποιους δεν περιλαμβανεται η δημοσια υγεια) ή μεσω της αναθεωρημενης Συνταγματικης προβλεψης περι "προστασιας της δημοσιας υγειας" η οποια ομως δεν ειναι "ΑΡΘΡΟ" αλλα προβλεψη σε εξαιρετικη κατασταση. Εδω μπαινουμε σε μια πολυ "σχετικη και ελαστικη" κατασταση.

Ποσο μεγαλη απειλη ειναι ο κοροναιος για τη δημοσια υγεια που να δικαιολογει αναστολές?

Για ποσο διαστημα? Ενα μηνα, ενα χρονο ,μια δεκαετια κτλ ?

Τι περιορισμους βαση της ντε φακτο αναστολης. Καθολικη απαγορευση, μερικη κοκ.?


Ποιος αποφασιζει. Βουλη λ.χ.?

Στις Δημοκρατικες χώρες της Ευρώπης, αποφασιζει και παιρνει την ευθυνη για αυτα τα λιαν ευαισθητα ζητημα τα εκαστοτε Κοινοβουλιο. Στην Ελλαδα αποφασιστηκε να γινει τρομερη" ελαστικοποιηση-σχετικοποιση"που αγγιζει τα ορια της παραβιασης του Συνταγματος (δηλαδη Δικτατορια στην καθομιλουμενη).

Σχετικη αναφορα σε άρθρο του ειχε κανει ο Συνταγματολογος Αλεβιζατος τον Απριλιο, ο Κασσιματης προσφατα και ο Βαθιώτης πολλες φορες. Και πολλοι αλλοι ιδιωτικως αλλα ειναι θεμα χρονου και δημοσιως.

Τωρα επι του πρακτέου. Η επιστημονικη κοινοτητα αρμοδιως και παγκοσμιως τονιζει οτι η μεν θνησιμοτητα του κοβιντ εντοπιζεται σε συγκεκριμενες κατηγοριες πληθυσμου και αλλες δεν κινδυνευουν καθολου.Λογου χαρη γυναικες υγειής κατω των 45 εχουν ελαχιστοτατες πιθανοτητες για επιπλοκες και σχεδον μηδενικες για θανατους.

Οποτε, εχουμε ενα ζητημα δημοσιας υγειας ΜΕΝ αλλα που αφορα "ζωτικως" συγκεκριμενες κατηγοριες ΔΕ.

Ως εκ τουτου να μετρα δημοσιας υγειας-που φθανουν σε παραβιαση τυο Συνταγματος- πρεπει να λαμβανουν υποψη αυτη την εξοχως σημαντικη παραμετρο.

Διοτι οταν στερεις το "ψωμι" για την οικογενεια καποιου, οταν στερεις των έρωτα καποιου, οταν στερεις την ψυχικη ηρεμια καποιου μεσω διαταξεων τοτε παραβιάζεις οχι μονο τα Συνταγματικα του δικαιώματα αλλα και την υγεια-ευεξια του. Το "βιός του", ουσιαστικα τον βασανιζεις.

Τελος, το "διοικειν εστι προβλεπειν" σε οτι αφορα τα καθαρα τεχνικα ζητηματα του θεματος. Εγινε εδω και 12 μηνες καποια ουσιαστικη αναβαθμιση του συστηματος υγειας? Συνολικα δοθηκαν 2,000 προσληψεις, 300 ΜΕΘ(οι περισσότερες μετατροπες απλών κλινών) και αναλωσιμα. Η οικονομια εχει χασει-δανειστει συνολικα 60 δις και επεται συνεχεια.

Οπως αναγνωριζει το συνολο της επιστημονικης κοινοτητας το προβλημα του Κοβιντ δεν ειναι η θνησιμοτητα αλλα το μπλοκαρισμα του ΕΣΥ. Αρα υπαρχουν σαφεστατες πολιτικες ευθυνες που δεν εγινε με πολυ λιγοτερα χρηματα απο τα 60 δις μαζικη ενισχυση ουτως ώστε, ουτε να μην υπαρχει τοσο βαναυση "ελαστικοποιηση" του Συνταγματος και χωρις να διαταραχθει σε τετοιο βαθμο η κοινωνικη-οικονομικη και οικογενειακη ειρήνη των πολιτών.

Αρα η "Διοικηση"απετυχε.

Γιτι απετυχε? Η εκτιμηση ειναι διοτι δεν εφαρμοζει εθνικη πολιτικη απλα αντιγραφει-υπακουει και πορευεται με οδηγιες Βρυεξελλων-Βερολινου και λοιπων. Μην εχοντας το σθενος αλλα ενδεχομενως και την ευφυια για κατι αλλο.

Δυστυχως ως Ελλαδα αυτους εχουμε με αυτους πορευομαστε. Ειναι ντροπη ομως για τη χωρα σε τελικη αναλυση. Για τα θεματα διαφθορας...μια αλλη φορα. Παντως καθε οργανισμος διοικειται "δια του παραδειγματος". Με ατομα που ειναι εξουσιομανεις, παραδοπιστοι και εχουν ολους τους υπολοιπους "γραμμενους" προκοπη δεν προκειται να δουμε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ακούσαμε κι αυτό, η ελευθερία είναι αναρχία, και που'σαι ακόμα,εις το όνομα της υγείας να καταπατούνται τα πάντα,δεν είναι δυνατόν να φτάνουμε στο σημείο να μιλάμε για διαχωρισμούς ανθρώπων, με εκφράσεις τύπου μακριά και αποστειρωμένα,που είμαστε;σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί ή στα γκούλαγκ των μπολσεβίκων;