Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ραγκούσης: Αντί να εγκαταστήσετε τα Πανεπιστήμια μέσα στην Αστυνομία, εγκαθιστάτε την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια


Σημεία Ομιλίας  Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Ραγκούση, βουλευτή Β΄Πειραιά στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

 

- Ο Πρωθυπουργός, την ώρα που θέλετε να πείσετε ότι μάχεστε ενάντια στην ανομία, διαπράττει ένα από τα χειρότερα ατοπήματα, πράξη ανομίας και αυθαιρεσίας, προχθές στην Ικαρία. Και ούτε σήμερα δεν ζήτησε συγγνώμη.

 

- Οι κατηγορίες που σας απευθύνει σύσσωμη η αντιπολίτευση κ. Κεραμέως είναι βαρύτατες. Ουσιαστικά σας αμφισβητούν την ιδιότητα της Υπουργού Παιδείας και σας αποδίδουν την ιδιότητα της Υφυπουργού Ανάπτυξης, αρμόδιας για την ανάπτυξη της ιδιωτικής παιδείας στην Ελλάδα.

 

- Δεν διαφωνούμε για την ύπαρξη του προβλήματος, αλλά για τη λύση που πάτε να δώσετε.

 

- Η λύση που πάτε να δώσετε είναι λάθος. «Αστυνομικού χαρακτήρα δράσεις εντός των Πανεπιστημίων χωρίς σοβαρό λόγο καθώς και αστυνομικές δραστηριότητες προληπτικού χαρακτήρα (όπως αστυνομικοί έλεγχοι, προσαγωγές, πεζές και εποχούμενες περιπολίες) ή ακόμα και παροχή αστυνομικής συνδρομής για ήσσονος σημασίας θέματα πρέπει να αποφεύγονται γιατί δημιουργούν κλίμα ανησυχίας και έντασης στον ιδιαίτερο χώρο του πανεπιστημιακού χώρου και κατ ’επέκταση στη λειτουργία των πανεπιστημίων». Αυτά δεν είναι διατύπωση δική μας αλλά είναι γραμμένα από τον κ. Χρυσοχοΐδη πέρυσι, επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη. Αυτή ήταν η εγκύκλιος που έφυγε προς όλα τα ΑΤ γύρω από τα Πανεπιστήμια.

 

- Κάνετε το εξής παρανοϊκό: αντί να εγκαταστήσετε τα Πανεπιστήμια στην Αστυνομία, εγκαθιστάτε την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια και προσλαμβάνετε ειδικούς φρουρούς, εκτός πανελλήνιων εξετάσεων.

 

- Αφετηρία όλων των επιχειρημάτων σας είναι το περιστατικό με τον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. Τι συνέβη με αυτόν τον άθλιο προπηλακισμό; Η αστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση αυτή πριν από τον νόμο σας.

 

- Αναθέτετε ανακριτικά καθήκοντα σε ένα σώμα που θα έχει εκπαιδευτεί 20 μέρες, ενώ οι αστυνομικοί για να τα ασκήσουν κάνουν τρία χρόνια στη σχολή. Γίνεται να αντιμετωπίσουν σοβαρότερα περιστατικά από αυτό με τον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, περιστατικό που έχει εξιχνιαστεί πριν το νόμο σας;

 

- Μένει ένα εύλογο ερώτημα. Γιατί τα κάνετε όλα αυτά; Φοβάμαι ούτε καν για ιδεολογικούς λόγους, αλλά το κάνετε για λόγους διαχείρισης και μάχης των συμβόλων. Τα κάνετε για μια φωτογραφία με αυτούς τους ειδικούς φρουρούς μέσα στα Πανεπιστήμια για να την έχετε και να τη δείχνετε. Πολλά καθεστώτα τα κατάφεραν να τα κάνουν αυτά, αλλά θα σας γυρίσει μπούμερανγκ. Γιατί στα χέρια του ξένου τύπου θα είναι η απόλυτη απόδειξη ότι η κυβέρνησή σας ταυτίζεται με καθεστώτα τύπου Τράμπ, Όρμπαν, Κατσίνσκι, δηλαδή με την ακραία δεξιά.













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια