Κρίσιμες εξελίξεις: Αφαίρεση της «πεταλούδας» ζήτησε από τους γιατρούς ο Δημήτρης Κουφοντίνας


Οπως πληροφορούμαστε, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε από τους γιατρούς της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας να αφαιρέσουν τον φλεβοκαθετήρα («πεταλούδα»), που είχε τοποθετηθεί στο χέρι του, προκειμένου να παίρνει ορό ενυδάτωσης (αυστηρά, χωρίς κανένα πρόσθετο), λόγω αδυναμίας πρόσληψης νερού από το στόμα.

 

Οι γιατροί επικοινώνησαν με τη συνήγορό του και την οικογένειά του, ζητώντας τους να αναλάβουν την ευθύνη για τις περαιτέρω εξελίξεις.

 

Eκτοτε, στο νοσοκομείο επικρατεί μεγάλη ένταση.

 

Η ευθύνη είναι ολόκληρη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία, παραβιάζοντας ωμά το νόμο και κωφεύοντας στις εκκλήσεις που έχει δεχτεί από διάφορες κατευθύνσεις, από ανθρώπους που ούτε κατά διάνοια μπορεί να χαρακτηρίσει «συνοδοιπόρους της τρομοκρατίας» (τελευταίο όνομα σ’ αυτή την τεράστια λίστα ο Κώστας Γαβράς), επιμένει να οδηγεί τον απεργό πείνας στο θάνατο.

 

ΥΓ. Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

 

Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2021

 

Α.Π: 11084

 

Με αφορμή την επιδείνωση της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, η ΟΕΝΓΕ δηλώνει άλλη μια φορά πως πάγια και σταθερή θέση των νοσοκομειακών γιατρών σε όλες ανεξαίρετα τις περιπτώσεις απεργίας πείνας είναι:

 

Σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία περί ιατρικής δεοντολογίας δεν νοείται ιατρική πράξη χωρίς την εκούσια συναίνεση του έχοντος ικανότητα καταλογισμού ασθενούς και παρά την θέλησή του.

Ιδιαίτερα δε η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο σύμφωνα με αποφάσεις διεθνών ιατρικών συνεδρίων περί ιατρικής δεοντολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και του ΟΗΕ και της Διεθνούς Αμνηστίας.

eksegersi.gr
4 σχόλια :

VagKol είπε...

Από ωραίες σελίδες ανδαδημοσιεύετε ειδήσεις και απόψεις. Μάλλον θα ξαναεπισκεφθώ τη σελίδα σας σε 2 μετα από πολύ καιρό μήπως και αλλάξει κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Στην ΜΕΘ και έχει επαφή και μιλαει . ΜΑΣ δουλεύουν οι συντροφοι

Γιάννης είπε...

Δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες. Αν δεν θέλει τη ζωή του ας την αφαιρέσει. Η αρχές δεν εκβιάζονται. Αν θέλει να ζήσει θα ζήσει με τους νόμους μας και θα υπακούει τυφλά. Δεν θα επιλέγει αυτός την φυλακή αλλά οι αρχές.

Ανώνυμος είπε...

Απο το πρωι είμαι με μια τυρόπιτα και δεν με κρατάνε τα πόδια μου...μπράβο του που αντέχει τόσο καιρό και ακόμα περισσότερο που νομίζει ότι τον πιστεύουμε ότι είναι 45 μέρες νηστικος.