Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τέσσερις φορές η Εκκλησία επισκέφθηκε τον Κουφοντίνα στο νοσοκομείο


Ούτε μια ούτε δύο ούτε τρεις αλλά τέσσερις φορές έχει επισκεφθεί η Εκκλησία τον πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εξαιτίας της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί δηλώνοντας παρούσα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info ο εντεταλμένος ιερέας της Μητροπόλεως Φθιώτιδος για την διακονία των φυλακών, βρέθηκε στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται ο απεργός πείνας προκειμένου να συνδράμει πνευματικά.

Τις δυο από τις τέσσερις φορές ο ιερέας είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον ίδιο τον Κουφοντίνα, ενώ τις επόμενες δυο, από τότε δηλαδή που η κατάσταση του δεν επιτρέπει επισκέψεις, επικοινώνησε με τη σύντροφο και τον γιό τους.

Όπως είπαν στο orthodoxia.info άνθρωποι που γνωρίζουν τα των επισκέψεων τόσο ο ίδιος ο Κουφοντίνας όσο και η οικογένεια του ήταν ιδιαίτερα ευγενικοί απέναντι στον κληρικό, ωστόσο αρνήθηκαν κάθε βοήθεια.

Τελευταία φορά που ο ιερέας επισκέφθηκε το νοσοκομείο ήταν σήμερα όπου εισέπραξε ξανά  την ίδια ευγενική άρνηση.

Η υπόθεση του αρχιεκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν  έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις το τελευταίο διάστημα, με πολλούς να καλούν δημόσια την Εκκλησία να παρέμβει. Μάλιστα σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» με δημόσια έκκλησή της καλεί τον Αρχιεπίσκοπο να παρέμβει γράφοντας χαρακτηριστικά προς τον κ. Ιερώνυμος πως «Ο άνθρωπος αυτός δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις πράξεις του από τον νόμο των ανθρώπων. Για το πότε όμως θα χάσει τη ζωή του αποφασίζει ο Θεός. Οχι οι άνθρωποι. Μην επιτρέψετε σε ανθρώπους να αντικαταστήσουν τον Θεό. Απαιτήστε, διακηρύξτε, δώστε δημόσια το μήνυμα του χριστιανισμού σώζοντας τη ζωή του ανθρώπου αυτού».

Όμως όπως φαίνεται η Εκκλησία έχει ήδη κινηθεί πριν της ζητηθεί με την μόνη διαφορά πως ο άμεσα ενδιαφερόμενος και οι άνθρωποι του αρνήθηκαν ευγενικά.

Υπογραμμίζεται πως η παρέμβαση της Εκκλησίας δεν αφορά σε τίποτα παραπάνω από την αποτροπή ενός εθελούσιου θανάτου στον οποίο οδηγεί μια απεργία πείνας και δίψας και σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται με τα της ποινικής ή σωφρονιστικής διαδικασίας.

 





Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βρήκαν ευκαιρία οι παπάδες να διαφημίστουν. Τις οικογένειες των 11 ανθρώπων που δολοφονησε ο Κουφοντινας τους επισκέφτηκαν ποτέ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατι να τους επισκεφθουν αν δεν εχουν να κερδισουν δημοσιοτητα;;κρεμασμα θελουν ολοι αυτοι που παιρνουν το μερος δολοφονων.ποτε θα ξυπνησει ο λαος να τους παρει ολους στο κυνηγι..