Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δεν προέκυψαν στοιχεία για ανάρμοστη συμπεριφορά αστυνομικών


Δύο μήνες μετά την καταγγελία, που δημοσιεύθηκε σε μέσο ενημέρωσης για ανάρμοστη συμπεριφορά αστυνομικών απέναντι σε γυναίκα, κατά τον έλεγχό της έξω από τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ "Αμπελόκηποι" και τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων δεν βρήκαν το παραμικρό στοιχείο.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: "στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, δεν προέκυψαν ή καταγγέλθηκαν στοιχεία για επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικών."

Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύτηκε, η Κ.Δ. επέστρεφε από την εργασία της προς το σπίτι της με τα πόδια, το βράδυ της Παρασκευής. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στη μαρτυρία της, έξω από τον σταθμό Μετρό Αμπελόκηποι, την σταμάτησαν για τυπικό έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων.

Ωστόσο, ο έλεγχος δεν έμεινε εκεί και οι άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν σε σωματικό έλεγχο, στερώντας από την Κ.Δ. το δικαίωμα να υποβληθεί, όπως η ίδια ζήτησε, από γυναίκα - αστυνομικό, παρουσιάζοντας δικαιολογίες. Στη συνέχεια ο σωματικός έλεγχος «μετατράπηκε σε χυδαία σεξουαλική παρενόχληση». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Κ., «καθώς, επέμενα για τη γυναικεία παρουσία, βάλθηκα σε μια διαδικασία να μην μπορώ να αντιδράσω πλέον από τα σχόλια που άκουγα, όπως, «μπορεί να έχεις κάτι κρυμμένο στο σουτιέν σου. Ωχ, δε φοράς σουτιέν».

 








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Κωστας είπε…
Αγωγή των αστυνομικών τώρα εναντίον της. Να δείτε πως σταματάνε αυτές οι "καταγγελίες " μετά.