Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αξιωματικοί Αττικής: Δεν μιλάμε για κρίσεις αλλά για παρουσιολόγιο αξιωματικών δύο ταχυτήτων


Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής: Οι προβλεπόμενες ετήσιες τακτικές κρίσεις των Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας διενεργήθηκαν .

            Οι κρινόμενοι Αξιωματικοί ευελπιστούσαν  για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα των κρίσεων και προσδοκούσαν  την αναρρίχηση τους στην υπηρειακή ιεραρχία του Σώματος.

            Αυτή η προσδοκία είναι θεμιτή και γιαυτό άλλωστε προσπαθούν και δίνουν τον καλύτερο  τους εαυτό για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

            Το ανωτέρω θα το υπογράφαμε και θα τα υποστηρίζαμε εάν εφαρμόζονταν. Δυστυχώς η πραγματικότητα κάθε χρόνο μας διαψεύδει. Κάθε χρόνο ψαλιδίζονται οι ελπίδες των Αξιωματικών και οι κερδισμένοι είναι ελάχιστοι. Δυστυχώς οι κρίσεις έχουν χάσει την έννοια τους  και θυμίζουν καθαρά παρουσιολόγιο Αξιωματικών.

            Αν κάποιος διαφωνεί ας έρθει να κοιτάξει κατάματα τους Αξιωματικούς που θα υπηρετήσουν στους βαθμούς του Α/Β, Α/Α και Α/Υ συνολικά για 30 χρόνια, θα έχουν συμπληρώσει τα ασφαλιστικά χρόνια χωρίς  καν να έχουν προαχθεί στο βαθμό του Α/Δ.

            Με τη δικαιολογία ότι πρέπει να συμπληρώσουν οι εξ ιδιωτών Αξιωματικοί τα ασφαλιστικά χρόνια για μία αξιοπρεπή σύνταξη υπήρξαν τροποποίησεις των Π.Δ. που βάζουν τροχοπέδη στην εξέλιξη όλων των Αξιωματικών.

            Έτσι δημιουργήσαμε Αξιωματικούς δύο κατηγοριών.Στην μία κατηγορία οι Αξιωματικοί που παραμένουν αρκετά χρόνια στους ανώτατους βαθμούς και στην άλλη κατηγορία οι Αξιωματικοί που παραμένουν πάρα πολλά χρόνια στους ανώτερους βαθμούς. Μεταξύ των κατηγοριών αυτών υπάρχει μαγάλη διαχωριστική γραμμή όπου με δυσκολία μπορεί κάποιος να τη ξεπεράσει και η πλειοψηφία το θεωρεί ως όνειρο θερινής νυχτός.

            Δυστυχώς δεν έχουμε ένα βαθμολόγιο προοπτικής και αξιοκρατίας που να προήλθε μέσα από διάλογο με προτάσεις και επιχειρήματα. Κάθε χρόνο έχουμε τροποποιήσεις διατάξεων προς όφελος μερικών και έτσι συνεχίζεται η υπηρεσιακή ζωή μας.

            Το  Π.Δ. 29/2021  που έδωσε  το δικαίωμα στους Α/Υ να αιτηθούν να μη κριθούν στις ετήσιες τακτικές κρίσεις δεν έλυσε  το πρόβλημα και ελάχιστοι συνάδελφοι έκαναν  χρήση του δικαιώματος αυτού.. Αντιθέτως δημιουργήθηκαν  πολλά προβλήματα και μεγάλη αναστάτωση.

            Η επέκταση της μάχιμης πενταετίας σε επταετία και η κατοχύρωση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο, δίνοντας μας τρία επιπλέον χρόνια πραγματικής υπηρεσίας χωρίς καταβολή εισφορών θα έλυνε το πρόβλημα της συμπλήρωσης των 40 ασφαλιστικών ετών.

            Πρέπει επιτέλους το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας να δώσει πνοή σε όλους τους Αξιωματικούς.

            Δεν δεχόμαστε Αξιωματικοί της Σ.Α.Ε.Α. να μην μπορούν θεωρητικά να εξελιχθούν ως τα ανώτατα κλιμάκια της Ιεραρχίας μας.

            Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής έχει κατθέσει πρόταση για το βαθμολόγιο. Ουδείς μας κάλεσε για να τη συζητήσουμε.

            Εμείς θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε και ευελπιστούμε να έρθει η στιγμή που θα πραγματοποιηθούν κρίσεις Αξιωματικών που θα μας βγάλουν από την κρίση που έχουμε περιέλθει ως Σώμα.

 

 

 

 

Για το   Δ.Σ.

 

Ο

 

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κανέλλος

 

ΜΑΝΤΖΙΩΡΟΣ Ευάγγελος









Δημοσίευση σχολίου

29 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επειδή εκμεταλευεστε με κάθε ευκαιρία τον ταλαιπωρο Αστυφύλακα που σας βγάζει κάθε φορά τα κάστανα από τη φωτιά ... Όλοι δύο βαθμούς πίσω για να βιώσετε την αδικία που εισπράττει το χαμηλόβαθμο προσωπικό από τη στασιμότητα που του επιβαλλατε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ανωνυμε σχολιαστή 3:22
Το σχολιο σου σταζει ανεξοδη χολη και διακατεχεται απο κομπλεξισμο. Προφανως θα ηθελες να ησουν Αξιωματικος αλλα δεν μπορεσες.
Περα απο αυτο ειμαι σιγουρος οτι οσοι σαν του λογου σου καταντινεται δεν θα αντεχες 5 μερες να διοικησεις μια μαχιμη μοναδα (...δεν εννοω μια ομαδα οπκε. Αλλα μια Υπηρεσια πρωτης γραμμης που ερχεται απ ευθειας επαφη με πολιτες).
Προφανως και θελεις βαθμους αλλα μονο κ μονο για τους μοστραρεις, να σε σηκωσει και κανα 50αρικο το μηνα και να μοιραζεις στους αλλους δουλειες κ σε να καθεσαι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"Ταλαίπωρε" έχεις αντιληφθεί ότι μπήκες και υπηρετείς σε ένα Σώμα με ιεραρχία; τι να κάνουμε. Τα καθήκοντα του καθενος είναι συγκεκριμένα και καλώς ή κακώς δεν μπορούμε να είμαστε ολοι για όλα ή όλοι να έίμαστε Αξιωματικοί ή όλοι να είμαστε Αστυφύλακες. Ας κάνει ο καθένας μας σωστά και με φιλότιμο αυτά που του αναλογούν και του ανατίθενται και ας αφήσουμε την κλάψα είτε είμαστε Αξιωματικοί είτε Αστυφύλσκες ή βαθμοφόροι. Το Σώμα δεν λειτουργεί και δεν παράγει το έργο για το οποίο υφίσταται θεσμικά, ούτε μόνο με Αστυφύλακες ούτε μόνο με Αξιωματικούς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
H περιβόητη Σ.Α.Ε.Α. που λέτε δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ανώτατο Πανεπιστημιακο Ίδρυμα,καθόσον ούτε παράγει εκπαιδευτικό έργο, ούτε έχει μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών,ούτε μόνιμους καθηγητές, πάρα μόνο με ένα Π.Δ. φωτογραφικό, απλά θεωρείται τυπικά ως ΑΕΙ,αλλά ουσιαστικά δεν τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις.
Άρα δηλαδή δεν έχετε εσείς οι αξιωματικοί από Σχολή Αξιωματικών ουδεμία σχέση με τους αποφοίτους των Ανώτατων Στρατιωτικών Ιδρυμάτων (Σ.Σ.Α.Σ., Σ.Ν.Δ., Σ.Σ.Ε., Σ.Ι. κλπ), οπότε πορευτείτε με βαθμό το πολύ Αστυν. Διευθυντή και πολύ σας είναι,καθώς και με τους μισθούς των 1.500 ευρώ έχοντας 25 χρόνια υπηρεσίας...
Οι φετινές κρίσεις αξιωματικών συνέχισαν να αποδεικνύουν την κατάντια σας...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάρτε μία γεύση κύριοι ΣΑΕΑ πως είναι να μένεις στάσιμος για πολλά πολλά χρόνια πράγμα που έχει και οικονομικό αντίκτυπο. Από την άλλη έως το Δεκέμβριο ακούγαμε για το πολυσυζητημένο νέο βαθμολογιο αλλά από τότε υπάρχει νεκρική σιγή. Μήπως τελικά ο κ.υπουργος άλλαξε γνώμη ή το φυλάει για την προεκλογική περίοδο που έρχεται;;;
Ο χρήστης dstefanos είπε…
Μήπως η στασιμότητα και ανευθυνοτητα είναι επιλογή του καθένα;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΣΤΟΣ.
Ο χρήστης ALEKOS είπε…
ΣΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΣΤΟΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τσουρέκια μας τα κάνατε με τις προαγωγές και τους βαθμούς σας. Τέλος αξιωματικοί μόνο από ΣΑΕΑ. Γεμίσαμε γιαλαντζι αξιωματικούς από τεμα, με τα χρόνια κλπ κλπ. Γεμίσαμε αξιωματικούς, δεν δουλεύει κανένας και δεν έχουμε αστυφύλακες. Η κατάντια σε όλο το μεγαλείο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια ζωη κομπλεξ καποιοι . Συναδελφε αστυφυλακα κ γω απο Αστυφυλακας ημουν και δεν θα σου πω ποσο μαχιμος γιατι δεν θα το πιστεψεις .. θελησα να φτασω πιο ψηλα εδωσα εξετασεις τοσο απλα κ μπηκα . Ουτε γλειψιματα ουτε πολιτικους ουτε τίποτα . Εσυ τωρα αν θες να μην φτασεις μεχρι ανθυπας τελικο βαθμο εχεις τις εξης επιλογες 1) με πτυχιο πανεπιστημιου κ εςωτερικες εξετασεις μπαινεις σαεα
2) με πανελληνιες μπαινεις σαεα και 3) με εσωτερικες τεμα φτανεις εως Α/Α φευγεις συνταξη υποδιευθυντης .
Αρα ποιος σου επιβαλλει στασιμοτητα εκτος απο τον εαυτο σου ...
αλλα ως ελληναρας θες κ συ αξιωματικαρα κ εντολες ετσι ξεκουραστα χωρις κοπο να στα φορεσουν σε μια νυχτα .
Οποτε αλλο ειναι το θεμα μην βγαζεις κομπλεξ κανε καλα την δουλεια σου κ συ κ ολοι μας .
Ας ζητησουμε αυξησεις οχι χορηγια βαθμων .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατι δεν σας κάλεσαν για το βαθμολόγιο ; Για ψάξτε λιγο τι δεν πάει καλα. Μηπως σας εχουν δεδομένους ; Ο συνδικαλισμός ειναι σοβαρή υπόθεση φτάνει να κανετε συνδικαλισμό
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς ο αρθρογράφος έχει απόλυτο δίκιο. Κουμπώνουν παντελόνι τόσα φράγκα παραπάνω και κάθονται αυγατίζουν κάργα στους βαθμούς τους. Κάτσε εσύ κατώτερε αξιωματικέ και λοιπό κατώτερο προσωπικό να δουλεύεις για πάρτυ τους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραίος!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα περί κόμπλεξ άστα στην άκρη κύριε πτυχιουχε ΣΑΕΑ. Εδώ δεν μιλάμε για το πώς γίνεται κάποιος αξιωματικός, αλλά για το πόσο αξιοκρατικό είναι να γίνεται η αφεντικά σου μέχρι αντιστράτηγος καθήμενος σε μία καρέκλα περιμένοντας τις...αξιοκρατικές κρίσεις, ενώ ένας αστυφύλακας για να πάρει σαρδέλες και τρίγωνα πρέπει να δίνει εξετάσεις και καλώς δίνει εξετάσεις. Είδαμε το καταντημα της ελ.ας τόσα χρόνια με τους αξιωματικούς μετεφηβικης ηλικίας που θέλουν να ασκούν και διοίκηση. Έρμαια του κάθε "παλαιού" βητα που δεν γνωρίζουν ούτε τί είναι γνήσιο υπογραφής.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Φίλε τα λεγόμενα σου είναι τελείως ασυνάρτητα όπως λες ... Την στασιμότητα την επιβάλλει ο καθένας στον εαυτό του κανένας αξιωματικός δεν στην επιβάλλει.απο όσο γνωρίζουμε άπαντες είτε με το σύστημα πανελληνιων εξετάσεων είτε από το σύστημα τέμα μπορείς να γίνεις αξιωματικός...αν τώρα εσύ θέλεις να μένουν στάσιμοι οι αξιωματικοί επειδή απλά εσύ επέλεξες την στασιμότητα στην ζωή σου υπάρχουν κ πολλοί ψυχολόγοι στην ΕΛ.ΑΣ. πέρα από το bloko για να εκφράσεις τα παράπονα σου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κυοφορείται τσουνάμι διαγραφών από την ΠΟΑΞΙΑ.
Οι λόγοι;
1. Εχει πάψει να εκπροσωπει τα (επαγγελματικά) συμφέροντα Αξιωματικών ΣΑΕΑ. Τα οποία προφανώς είναι άλλα απότων Αστυφυλάκων - Αρχ - Ανθ.
2.Εχει στις τάξεις της Αξιωματικούς του Νόμου (της υπεύθυνης δήλωσης) και Ανθυπαστυνόμους οι οποιοι αθροιστικά πιθανολογώ να είναι περισσότεροι της ΣΑΕΑ. Άρα περισσοτεροι ψήφοι, άρα τελικώς εξυπηρετούνται τα δικά τους συμφέροντα και προτεραιότητες.
3. Ευθύνη έχουν ΚΑΙ οι ανώτατοι "μητροπολίτες" οι οποιοι δεν αφήνουν τους υπόλοιπους να ανασανουν και να προχωρήσουν...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βλέπω τελικά ότι η "οικογένεια" της Ελ.ας εχει τα μέλη της σε "διάσταση" ... Το πιο βασικό λοιπόν για μένα (προσφάτως συνταξιούχος) - είναι αυτός που θα αποφασίζει να γινει αστυνομικός να του αρέσει να γίνει. Αυτό είναι η αρχή και η βάση για κάθε επαγγελματικο προσανατολισμό. Δυστυχώς λίγοι κάνουν αυτό το τόσο χρήσιμο αλλά και δύσκολο επάγγελμα με χαρά και αγάπη.Και ειναι λυπηρο να γεμίζουν τα γρ. Βουλευτών από πατεράδες που παρακαλάνε να κρυψουν το γιο ή την κόρη σε κάνα γραφείο για να μην κινδυνεύει.Αυτα συμβαίνουν όταν επιλέγεις επάγγελμα μόνο για βολεψη κ το μισθό το σίγουρο. Αν αγαπάς την δουλειά σου είτε αστ/κας ειται αρχ/κας είτε ταξίαρχος θα νοιώθεις καλά με τον εαυτό σου.)Δυστυχως για πολλά χρόνια είναι έτσι "δομημένη" η Αστυνομια που ο καλός ο αστυνομικός ο καλός ο... Ταξίαρχος χρειάζεται και την στήριξη του "βουλευτή" για να εξελιχθεί. Και δεν υπονοώ ότι δεν αξίζουν την θέση τους οι αξ/κοι στην κορυφή της πυραμίδας αλλά έχουν αυτή την θέση με την πολιτική συγκατάθεση αλλιώς το πολύ ταξιαρχοι "ευδοκιμως" θα οδευαν τιμητικά στην λήθη ... Και αυτά τα γνωρίζει ο πάσα σκεπτόμενος... Το αποδεικνύουν άλλωστε χρόνια τώρα τα γεγονότα.Οσον αφορά τους χαμηλοβαθμους... Απ όλα έχει ο μπαχτσες... Οι πολλοί είναι μέσα στη βάρκα κ κάποιοι άλλοι που δεν τους ξέρει ούτε καφετζης σε πολιτικό γραφείο τραβάνε - τραβάνε κ θα ξανατραβανε κουπί μέχρι να καταλάβουν ότι είναι τα κορόιδα της υπόθεσης και να ρυθμίσουν κι αυτοί... Αυτόματη πλοήγηση!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατι ο Αξιωματικος δεν δινει εξετασεις;; Πως εγινε δηλαδη;;; Κ ποιος ειπε πως υπαρχει προβλημα να ξαναδωσει κιολας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ότι έμεινες στάσιμος οφείλεται σε σένα και μόνο σε σένα, ξεκίνησα αστυφύλακας και είμαι αστυνόμος γιατί ήθελα και όχι γιατί μου φταίνε οι άλλοι όπως θέλουν να λένε κάποιοι όπως εσύ επειδή περιμένουν, μήπως και τους δώσει κάποιος ένα βαθμό ή αύξηση του μισθού.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσύ πρέπει να είσαι από τους αξιωματικούς ου είσαι στην πρώτη γραμμή, που δεν κάθετε στο γραφείο ,που δεν βάζει άλλους να κάνουν τις δουλειά και να διατάζει. Που ήσουν τόσο καιρό και σε ψάχναμε!
Ο χρήστης Τι λες τωρα! είπε…
D stefanos. Είμαι αρχιφύλακας υπηρετώ 21 σε μαζί μας και μόνο υπηρεσίες, επέλεξα να μην δώσω εξετάσεις, αλλά να είσαι σίγουρος ότι στάσιμος εμεινα μόνο στο βαθμό. Να είσαι σίγουρος ότι με την εμπειρία μας τόσα χρόνια και τη συνεχή τριβή σε πάμπολλα περιστατικά κάποιοι σαν και εμάς τους στάσιμους που κατακρίνεις στηρίζουμε τις αστυνομικές υπηρεσίες και ναι ημαστε περιφανοι που είμαστε "στάσιμοι". Και ήμαστε περήφανοι που δεν έχουμε ανάγκη κανενός είδους μέσω για να παραμείνουμε να υπηρετήσουμε στην πρώτη γραμμή. Αυτά τα λίγα κύριοι της ΣΑΕΑ .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιος σε εμπόδισε να δώσεις εξετάσεις και να μην μείνεις στάσιμο;
Ο χρήστης Δολοπλοκο Οποσουμ είπε…
Μόνο το ΠΑΣΟΚ θα σας δώσει την λύση κύριοι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάμε λοιπόν απ'την αρχή μπας και το κατανοήσετε. Μπράβο σου που από αστυφύλακας έφτασες υπαστυνόμος β'. Από κει και πέρα κύριε μου τους βαθμούς έως του αστυνόμου που είσαι τώρα τους πήρες με τα ΧΡΌΝΙΑ και όχι με εξετάσεις. Γιατί λοιπόν σε ενοχλεί κύριε εάν ένας αστυφύλακας πανελληνίων ή ένας βαθμοφόρος φτάσει στο βαθμό του... υπαστυνόμου μετά από 30 χρόνια; Θα σου φάει τη θέση ή το μεροκάματο; Αυτό λέγεται κόμπλεξ κύριε αλλά δεν κάνει σε κανένα εντύπωση γιατί κουβαλάτε μπόλικο δεκαετίες τωρα. Δυστυχώς για εσάς ο υπουργός το έχει καταλάβει. Το ανησυχητικό βέβαια είναι ότι οι περισσότεροι από εσάς αδυνατειτε να διακρίνετε μία αδικία ετών, τί και αν είστε σε ένα σώμα που υπηρετεί τη δικαιοσύνη!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πεστα ρε μεγάλε 10:31 που μας τα πρηξανε με τις θεωρητικές ανωτεροτητες και την φτωχή πράξη τους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολυ κόμπλεξ πλαναται στον αέρα, σαν τον κορονοιο ένα πράγμα για να είμαστε και επίκαιροι. Καταλάβετε ορισμένοι οτι δεν μπορουμε να γίνουμε ολοι αξιωματικοί, όσο και αν μεσα μας καποιοι πιστευουμε οτι είμαστε "το δώρο του Θεου στον άνθρωπο". Αφήστε την νοοτροπία του τσουβαλιάσματος γιατί όπως δεν είναι ίσως ολοι οι Αξιωματικοί ικανοί ακριβώς τα ίδια, στην ιδια αναλογία και μάλιστα σε μεγαλύτερο αριθμό εκ των πραγμάτων, ίσως δεν είναι και οι αστυφύλακες ή βαθμοφόροι. Όποιος πιστεύει το αντίθετο κοροιδεύει τον εαυτό του πρώτα και έπειτα τους άλλους. Ας δει ο καθένας πως μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντά του με τον καλύτερο τρόπο, σύμφωνα με τον όρκο που δώσαμε όλοι και τις απαιτήσεις του απλού κόσμου που μας έχει πραγματικά ανάγκη και αφήστε τους τσακωμούς για γαλόνια και για το ποιόε είναι πιο "μαγκας", μην πω αλλη λεξη, απο τον άλλον. Όσοι θέλουν εξέλιξη υπάρχει τρόπος, όρεξη να έχουν. Απο εκει και πέρα προφανώς και ίσως υπάρχουν αδικίες. Πού δεν υπάρχουν άλλωστε. Μέχρι τότε, προτιμώ να μην έχω το ρόλο του "Βασιλάκη Καίλα" και να κλαίγομαι αλλά να κάνω αυτό που έχω ταχθεί να κάνω. Ο κακομοίρης είναι κακομοίρης στη νοοτροπία, είτε είναι Αστυφύλακας είτε είναι Αρχιστράτηγος. Αυτά. Καλή δύναμη στον καθένα μας γιατί κανείς δεν περισσεύει στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε σε όλα τα μέτωπα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θεός!Όλοι αντιστρατηγοι που θα έχουν αρχηγό έναν αρχιστράτηγο να τελειώνουμε..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχουμε αναγάγει τον βαθμό σε πανάκεια. Κάντε με υπαστυφύλακα και δώστε μου κατάλληλες αυξήσεις. Το Σώμα έχει χίλια δυο άλλα προβλήματα εκτός από το βαθμολόγιο και κανείς δεν τα λύνει. Σε καμία αστυνομία του κόσμου δεν υπάρχουν τόσοι αξιωματικοί και τόσο διαφορετικών προελεύσεων όσο στη δική μας. Σε καμία άλλη δημόσια υπηρεσία δεν υπάρχουν τόσοι διευθυντές διοικητές κλπ αναλογικά με το λοιπό προσωπικό (εξαίρεση το έκτρωμα του Ελληνικού στρατού με τους 500 στρατηγούς, ναυάρχους και πτεράρχους που συναγωνίζεται σε αριθμό τις ΗΠΑ). Σε καμία σοβαρή επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα δεν υπάρχουν τόσα στελέχη και διευθυντές επίσης. Σε πολλές επιχειρήσεις ο εργάτης θα μείνει εργάτης για όλη του τη ζωή , αλλά θα αυξάννται παράλληλα με την αποδοτικότητα και την εμπειρία του οι απολαβές του. Το σύστημα της αστυνομίας μας είναι φαιδρό. Πρέπει οι βαθμοί να συσταθούν σε πυραμυδική μορφή (χωρίς παρεκκλίσεις). Ο δε αριθμός του κάθε επιπέδου να εξαρτάται από τις οργανικές δομές (Τμήματα, διευθύνσεις), χωρίς ανέκδοτα όπως διευθυντές προϊστάμενοι γραφείου στο ΑΕΑ με προσωπικό 2 αστυφυλάκων. Αυτό το Γραφείο θα μπορούσε να έχει προϊστάμενο αρχιφύλακα ή το πολύ υπαστυνόμο και ο Διευθυντής αν θέλει να είναι Διευθυντής να διοικήσει μια αστυνομική Διεύθυνση με τις αντίστοιχες ευθύνες και όχι να κρύβεται στο γραφείο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απευθυνόμενος προς τους συντάχτες και συνδικαλιστές του παρόντος άρθρου, θα ήθελα να τους υπενθυμίσω ότι η αστυνομία στην οποία υπηρετούμε, είναι δομημένος οργανισμός, με ιεραρχία και στρατιωτική πειθαρχία, το δε αστυνομικό προσωπικό αποτελεί ιδιαίτερο ένοπλο σώμα και λειτουργεί ιδιαίτερους κανόνες (βλέπε ιδρυτικό νόμο της Ελληνικής Αστυνομίας). Που ήσασταν όταν ψηφιζόταν αυτά τα νομοσχέδια που δημιουργήσαν αξιωματικούς δύο ταχυτήτων; Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις που έκανες το έτος 2018, ως συνδικαλιστής και εκπρόσωπος μας για να μην ψηφιστεί αυτό το αίσχος; Απεναντίας μέσα από τον θεσμικό ρόλο που είχες υποστήριζες το έργο της προπαρασκευαστικής επιτροπής, βοηθώντας μ’ αυτό τον τρόπο εντέλει στην ψήφισή του. Δεν νομίζεις ότι είναι λίγο αργά για παρεμβάσεις τώρα που προέκυψε και που εμφανώς ξεκαθάρισε το πρόβλημα; θέλω να σου πω ότι δεν φταις εσύ, αλλά όλοι εμείς οι υπόλοιποι που δεν έχουμε εκλέξει δυναμικά συνδικαλιστικά όργανα που με όρεξη και τσαγανό θα μπορούσαν να μας εκπροσωπήσουν, η δε βλακεία μας έγκειται στο γεγονός ότι ακόμη πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι μέσα από την δυναμική και τον πραγματικό ρόλο του συνδικαλισμού θα δούμε καλύτερες ημέρες. Η σημερινή μας κατάντια, αναφορικά με τις πρόσφατες κρίσεις, οφείλεται σε κοντόφθαλμους συνδικαλιστές, οι οποίοι συμμετείχαν σε ηγετικό ρόλο, στην προκατασκευαστική επιτροπή του αισχρού αυτού νομοθετήματος, προάγγελου του νέου βαθμολογίου που θα ακολουθήσει αναφορικά με τον τρόπο προαγωγών, Μία ομάδα κοντόφθαλμων συνδικαλιστών μετά από σχετική επεξεργασία υπέβαλαν την πρότασή τους το έτος 2018, η οποία έγινε αποδεχτή για το σημερινό νομοθέτημα, με το οποίο όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί είχε ως αποτέλεσμα να έχει κολλήσει η επετηρίδα των αξιωματικών. Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό θα χειροτερεύει κάθε χρόνο και η προαγωγή των αξιωματικών θα γίνεται κάθε χρόνο και πιο δύσκολη με αποτέλεσμα η επετηρίδα να παραμείνει κάποια στιγμή εντελώς στάσιμη για πολλά ακόμη χρόνια. Όταν δηλαδή θα αρχίσουν αναγκαστικά να προάγονται όλες μαζί οι σειρές των αξιωματικών εκτός οργανικών θέσεων, συμπληρώνοντας τον ανώτατο χρόνο παραμονής σε κάθε βαθμό. Η σειρά μου, αναγκαστικά θα γίνει, όλη μαζί (200) άτομα Α/Υ εκτός οργανικών θέσεων, επιπλέον των ήδη υπάρχοντών Α/Υ, όταν θα έχουμε συμπληρώσει 23 έτη ως αξιωματικοί στον βαθμό, κατά το έτος 2031, τότε θα γίνω εγώ Α/Υ. Και φυσικά το ίδιο θα γίνει με όλες τις άλλες σειρές, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των ΤΕΜΑ, που θα προάγονται υποχρεωτικά και αυτοί αμέσως μετά την προαγωγή των αξιωματικών της ΣΑΕΑ, σε όλους αντίστοιχα τους βαθμούς. Αρά έτσι καταργείται η αύξουσα σειρά της επετηρίδας, καταλύεται το ισχύον σημερινό σύστημα και φυσικά η αξία και το κύρος του Αξιωματικού, της θέσης και του βαθμού όταν θα έχουμε γεμίσει από Ταξιάρχους και Διευθυντές, δεδομένο ότι οι με το παραπάνω νομοσχέδιο αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας παραμονής στο σώμα ( π.χ. Α/Δ θα παραμένουν στην θέση του αντί των δύο ετών όπως ήταν πριν, τουλάχιστον έξι έτη εφ’ όσον παράλληλα δεν καταλαμβάνονται από το ανώτερο όριο ηλικίας, δηλαδή τα 61 έτη). Κάπως έτσι λοιπόν έχουν φανταστεί οι σημερινοί συνδικαλιστές την αυριανή αστυνομία του μέλλοντος. Η ειρωνεία δε της ιστορίας, είναι ότι οι ίδιοι αυτοί οι συνδικαλιστές συνάδερφοί μας, που κατασκεύασαν αυτό το νομοθέτημα και παράλληλα διεκδικούν την θέση του απερχόμενου προέδρου της ΠΟΞΙΑ, μετά το φιάσκο των τελευταίων κρίσεων, επισκέφτηκαν τον κ. Αρχηγό στο γραφείο του (με έξοδα μετακίνησης και διαμονής του σωματείου) και αντί να εγείρουν όπως όφειλαν θέμα για τις κρίσεις και για την μελλοντική αποκατάσταση της αδικίας των μελών τους φωτογραφήθηκαν αποδίδοντας τιμητική πλακέτα, επιβραβεύοντας παράλληλο με τον τρόπο αυτόν τον χειρισμό και τον ρόλο του κ. Αρχηγού στις πρόσφατες κρίσεις (βλέπε σχετικές φωτογραφίες της ένωσης αξιωματικών Α.Μ.& Θ.). Εάν θέλετε εσείς αυτούς τους συνδικαλιστές να σας εκπροσωπούν ξαναψηφίστε τους!!