Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έβρος: Νεκρός πυροσβέστης - Συμμετείχε στη διάσωση μαθητών από σχολείο που πλημμύρισε


Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών και δασκάλων του δημοτικού σχολείου στον οικισμό Απαλού, που πλημμύρισε από τις καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες πλήττουν από το πρωί τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «ΕΦ.ΣΥΝ.», Αντώνης Τελόπουλος, στην επιχείρηση για την ασφαλή απομάκρυνση των παιδιών και των εκπαιδευτικών από το πλημμυρισμένο κτίριο, συμμετείχαν στρατός, αστυνομία, πυροσβεστική και εθελοντές. 

Ωστόσο, στη διάρκεια της επιχείρησης, χάθηκαν τα ίχνη πυροσβέστη που συμμετείχε στις προσπάθειες. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του και σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο αργότερα, βρέθηκε νεκρός σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σχολείο. Καθώς φαίνεται, ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που σάρωσαν τον οικισμό.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και κοντά στο Αεροδρόμιο της πόλης, σε πολλά σημεία όπου η ροή του νερού έχει περάσει πάνω από τον δρόμο με αποτέλεσμα να κλείσει το οδικό δίκτυο από Αλεξανδρούπολη – Φέρες και αντίστροφα.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες και στον δήμο Σουφλίου.

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα πλήττουν οικισμούς και μέσα στην πόλη, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική και οι υπηρεσίες του δήμου να επεμβαίνουν για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Σουφλίου, Δημήτρης Δαρούσης «η κατάσταση είναι δύσκολη μέσα στην πόλη, έχουν πλημμυρίσει σπίτια, πιθανόν και επιχειρήσεις, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα κάποια χωριά λόγω πτώσης στύλων της ΔΕΗ, ενώ στην περιοχή αναμένεται η έλευση και κλιμακίου της ΕΜΑΚ, για ενδεχόμενες επιχειρήσεις απεγκλωβισμών».

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια