Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί οι κρίσεις στην αστυνομία αποτελούν ζήτημα Δημοκρατίας - "Το κράτος είστε εσείς..."


Οι κρίσεις και οι τοποθετήσεις στην αστυνομία, αποτελούν διαχρονικά καίριας σημασίας ζήτημα για τον πολίτη, ανεξαρτήτως με το εάν υπάρχει κατανόηση για τη σοβαρότητα της διαδικασίας ή όχι. Γιατί πίσω από τους θεσμούς υπάρχουν πρόσωπα και τα πρόσωπα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, φωτογραφίζουν προθέσεις και δεδομένα.
 
Το κράτος λοιπόν είστε εσείς. Πρόκειται για την πασίγνωστη τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1992 στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ εάν δεν κάνουμε λάθος, με ακροατήριο πληθώρα αξιωματικών και χαμηλόβαθμου προσωπικού. Και η αλεπού της πολιτικής, γνώριζε πολύ καλά τα πως και τα γιατί του όλου νοήματος.
 
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ και την αρθρογραφία μας, το κράτος της ΕΛΑΣ είναι διαχρονικά συνδεδεμένο ευθέως με τη μαφία. Και δεν εννοούμε στην καθολικά αποδεκτή μορφή της δίωξης του. Το αντίθετο. Με τη μαφία που διασυνδέεται οριζόντια και κάθετα με ότι συγκροτεί την κοινωνία της εξουσίας, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε κοινωνικό- οικονομικό επίπεδο.
 
Το όλο θέμα λοιπόν για την ποιότητα και την ταυτότητα τη Δημοκρατίας και των ελευθεριών του πολίτη, προσδιορίζεται από τα πρόσωπα που καταλαμβάνουν τις νευραλγικές υπηρεσίες (γνωστές και ως αντικείμενα λυσσαλέας διαπάλης για την κατάληψη τους) από το αν και κατά πόσο υπάρχει άμεσος συσχετισμός των προσώπων αυτών με επίσημα ή ανεπίσημα παρακρατικά κέντρα και τον βαθμό υποταγής τους σε αυτά.
 
Γιατί όταν υπάρχουν ή διαμορφώνονται οι σχετικές προϋποθέσεις, οι κίνδυνοι είναι πολλοί και μάλιστα, ως διαρκή απειλή πάνω από και για τη Δημοκρατία. Η αστυνομία είναι ότι πιο βαθύ μέσα στο βαθύ κράτος. Αυτό μας είπε τότε ο πολύπειρος πολιτικός κι αντί να σκύψουμε και να προβληματιστούμε πάνω σε ότι απορρέει και καθιστά, τον αναθεματίσαμε.

Αυτός λοιπόν είναι ο φόβος και η ανησυχία μας. Γιατί βλέπουμε πως όλες οι προϋποθέσεις και τα δεδομένα, συγκροτούν και συνιστούν περισσότερο από ποτέ, άμεση απειλή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του πολίτη.


του Γιώργου Καραϊβάζ
 




Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μας έχετε πρήξει με τις κρίσεις...αυτές ευθύνονται για το μπάχαλο που επικρατεί...κουράσατε όλοι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
bloko, πια αστυνομία είναι το βαθύ κράτος ; Αυτά που γράφεις μάλλον αφορούν τον περασμένο αιώνα ..Η αστυνομία που απο την κεφαλή της μέχρι τον τελευταίο δόκιμο, είναι "όμηρος" του εκάστοτε πολιτικού συστήματος; Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι εκεί αστυνομικές αρχές σχεδιάζουν και ασκούν την δικιά τους αστυνόμευση υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης των χωρών και λογοδοτούν για το αποτέλεσμα και μόνο. Εδώ πέρα "κουμάντο" κάνει μόνο το πολιτικό σύστημα και έχει την Αστυνομία πρώτον για περισώζει το υπόλοιπο Ελληνικό δημόσιο από τις ανεπάρκειες του και δεύτερον για να αποδίδει σε κάποιον το φταίξιμο όταν τα μίντια του τόπου ψάχνουν το εξιλαστήριο θύμα για ότι πιθανόν προκύπτει.
Αυτά που σκέφτεσαι υπάρχουν φυσικά αλλά μην βλέπεις βαθύ κράτος στην Αστυνομία , μάλλον στο πολιτικό σύστημα πρέπει να επικεντρώσεις το βλέμμα σου. Α κοίτα ίσως και στο συνάφι σας τους δημοσιογράφους, που επί τι ευκαιρία άραγε ποιος ασκεί εκεί έλεγχο στα πεπραγμένα τους; Γιατί σε αυτήν την ρημάδα την αστυνομία δόξα τον θεό από έλεγχο στην άσκηση της λειτουργίας της δεν μπορεί να πει κάποιος ότι δεν υπάρχει σε αυτήν την χώρα. Και καλώς δηλαδή υπάρχει αν θέλετε και την γνώμη μου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κανά νέο από βαθμολογιο μεριά έχουμε ή το ξεχάσαμε;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λιγη υπομονη ανωνυμε 2:12... θα γινεις κ συ αξιωματικαρα... να καμαρωνεσαι.

Μας εχετε πρηξει με το βαθμολογιο.

Ο Καραιβαζ ξερει πολυ καλα τι λεει και προσυπογραφω 100%.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιο κράτος; Οι κρίσεις στην Αστυνομία γίνονται από το ΠΑΣΟΚ!!!!!! Πάντα!!!! Το πιο βαθύ παρακράτος που δεν πειράζεται ΠΟΤΕ!!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ε βαβαια το κράτος είναι η Αστυνομια οι (δημοκράτες )ενοχλούνται αλλά δεν πειράζει. Τώρα για βαθύ κ ρηχό κράτος κ μαφία άλλου το όνειρο κ άλλου το θαύμα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξέρει κάποιος να μας πει που βρίσκεται το Τσεσμέ και εάν διεξάγει έρευνες; Ευχαριστώ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αστυνομία συνάδελφε δεν είναι μόνο οι περιπολίες τα ματ και οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη. Ο αρθρογράφος προφανώς εννοεί τις ειδικές υπηρεσίες του σώματος ήτοι διδαπ δαεεβ κεντρικά ασφαλειας Αττικής εσωτερικών υποθέσεων οικονομική Αστυνομία ηλεκτρονικό έγκλημα. Υπηρεσίες που έχουν την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό αν χρησιμοποιηθούν για αλλοτριους σκοπούς να υπονομεύσουν επιχειρηματικα, πολιτικά και οικονομικά πρόσωπα αλλα ακόμα και το ίδιο το πολίτευμα και την οικονομική κατάσταση. Η διαφθορά και η πολιτική μεθόδευση είναι διαχρονικό χαρακτηριστικό κάθε αστυνομικου σώματος στον πλανήτη. Ο βαθμός στον οποίο αυτα λαμβάνουν χώρα χαρακτηρίζει τη δημοκρατικοτητα κάθε κράτους. Πολλοί συνάδελφοι λέτε γιατί να ασχοληθούμε με τις κρίσεις με εμάς του πεζοδρομίου ποιος ασχολείται κλπ. Εμένα θα με ενδιέφερε πρώτα απ όλα αν υπηρετώ το σωστό κι έπειτα ολα τ αλλα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ανώνυμε 3.20 μέσα είσαι! Εγώ θα καμαρωνομαι και συ θα σκουζεις και θα στέλνεις επιστολές στον κ. Αρχηγό. Πουλάω και ξυδακι για όποιον θέλει...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αχ και να λεγες τα πράγματα με τα ονόματα τους... Ήμουν νιος και γέρασα, σαπίλα, ο μόνος διαχρονικός θεσμός, σε τούτο τον τόπο...