Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπουργείο Ναυτιλίας: Οι μεταθέσεις έφτασαν – Ο αντικαταστάτης όχι


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των προσφυγών των λιμενικών για τις μεταθέσεις τους. Σύμφωνα με επίσημες πηγές, έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα των στελεχών στο 90%. Οι μεταθέσεις επιδόθηκαν αλλά είναι κενό γράμμα. Το Υπουργείο Ναυτιλίας θα πραγματοποιήσει τις μεταθέσεις όταν βρει αντικαταστάτη… λέει (!).

Θυμίζουμε ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) είχε αντιδράσει με ανακοίνωσή της, στις 3/11/20, στο «θεσμό» του αντικαταστάτη που εισήγαγε το Υπουργείο Ναυτιλίας από το  «παράθυρο» αιφνιδιαστικά.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ ανέμεναν ν’ αρθεί η προϋπόθεση αντικαταστάτη. Αντί αυτού ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τις τακτικές μεταθέσεις και τις προσφυγές του 2020, χωρίς να πάρει πίσω το Υπουργείο Ναυτιλίας το μέτρο. Τ’ αποτέλεσμα είναι σήμερα οι λιμενικοί κι οι οικογένειές τους να παραμένουν εγκλωβισμένοι στις υπηρεσίες τους, παρά το γεγονός ότι έχουν τη μετάθεση στα χέρια τους.

Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν ως επί το πλείστων μεταθέσεις Λιμενικών που υπηρετούν στο Αιγαίο. Αναμένουν να μετατεθούν στο τόπο συμφερόντων τους πολλά χρόνια και σίγουρα περισσότερα από 4-5 έτη, που είναι το προαπαιτούμενο.

Το πρόβλημα επιτείνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι ακόμη δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για το 2021. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που οι λιμενικοί αναμένουν πάνω από 6 χρόνια, δεν έχει ακόμη επιστρέψει από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Να υλοποιηθούν άμεσα οι μεταθέσεις

Οι μεταθέσεις που κοινοποιήθηκαν πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα. Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) ξεκαθαρίζεται ότι δεν προβλέπεται από καμία διάταξη η παραμονή λιμενικών στα νησιά, όταν έχει εκδοθεί η διαταγή μετάθεσης από το προηγούμενο έτος.

Ήδη από τις 3 Νοέμβρη 2020, η ΠΟΛ ζητούσε από τον Υπουργό την ανάκληση των διαταγών μεταθέσεων συναδέλφων που προβλέπουν αντικαταστάτη και την άμεση μετάθεσή τους εντός των προθεσμιών που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας οφείλει να αποδεσμεύσει άμεσα τους λιμενικούς που έχουν στα χέρια τους τις μεταθέσεις.

Γαρδίκης Νίκος










Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε σεις μας δουλεύετε; μεταθεσεις στο Λιμενικο ειναι σαν παραμυθι.ειναι καλες για να ειναι αληθινες