Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η πρόβλεψη για το βαθμολόγιο ειδικών φρουρών και συνοριακών - Τριβές και αψιμαχίες


Το bloko.gr ολοκληρώνει την παρουσίαση του σ.ν. για το υπό διαμόρφωση βαθμολόγιο των αστυνομικών, με την παράθεση του άρθρου για την εξέλιξη των αστυφυλάκων με ανακριτικών καθηκόντων. 
 
Πρόκειται για τη μεγάλη πλέον μερίδα των ειδικών φρουρών και συνοριακών, ένας πληθυσμός που αυξάνεται και πληθύνεται εντός της ΕΛΑΣ και αποτελεί ακόμη ένα μέτωπο συνδικαλιστικής σύγκρουσης, μετά από αυτό των αξιωματικών και των ανακριτικών.
 
Το bloko.gr θα παραθέσει και τις τροποποιήσεις που έχουν προβλεφθεί και περιέχουν  σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό. Σημειώνουμε τέλος, πως το Π.Δ. στην περίπτωση έγκρισης, πρόκειται να προωθηθεί προς το ΓΛΚ, ούτως ώστε να κοστολογηθεί και να κριθεί εάν και κατά πόσο αντέχει στις απαραίτητες διευρύνσεις του προϋπολογισμού.

Ακόμη ένα σημείο τριβής, καθώς, όπως ήδη έχουμε γράψει, κάποιοι αποτιμούν το κόστος εφαρμογής σε 10.000.000 ευρώ και άλλοι σε 40.000.000.
 
 

 
 

 
 





Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν γίνουν όλοι οι βηταδες ανακριτικοι ποιος θα πάει για σκοπια?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε δέκα χρόνια θα έχουμε 20000 ανθυπες +όσοι μπήκαν πριν το 95 και δεν θα έχουν φύγει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι νέοι αστυφύλακες που είναι βολεμενοι σε γραφεία κ σε διάφορες υπηρεσίες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι νέοι αστυφύλακες που είναι βολεμενοι σε γραφεία κ σε άλλες υπηρεσίες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσύ θα πας, όπως θα πηγαίνεις και όταν όλοι οι ανθυπαστυνόμοι (πρώην "βητάδες") θα αποστρατευτούν. Θα σου κάνει πολύ καλό, για να στρώσεις χαρακτήρα και να μάθεις να σέβεσαι τους παλαιούς συναδέλφους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ίδιο θα γίνει και όταν όλοι οι των πανελληνίων θα γίνουν ανθύπες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι άνθρωποι είναι "επιστήμονες...οτι να'ναι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πες τα χρυσόστομε!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ. ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΗ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΘΥΠΕΣ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΟΣ,ΑΝ ΔΕ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ! ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΑΓΩΓΗ ΣΥΝΝΕΦΟ!
Ο χρήστης Tigrhs1979 είπε…
Ότι κάναμε σαν αρχκες θα κάνουμε κ σαν ανθυπαστυνομοι. Μια κουβέντα τα λέει όλα. Οργανική αστκα. Ποια καθήκοντα του βαθμού;; τι διαφορά σε καθήκοντα έχει ο ανθυπαστυνομος από τον τρισαρδελο παραγωγικό αρχκα;; καμια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στάζει μέλι το στόμα κάποιων αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάνε ότι χάρη σε όλους αυτούς τους βητάδες απολαμβάνουν τα ρεπό τους . Το 80% που εκτελούν υπηρεσία έξω είναι βητάδες οι υπόλοιποι που είναι; Περιπολικά με 55άρηδες και οι 24χρόνοι στη Γραμματεία , στο Αρχείο , στη Διαχείριση κτλ.Αντί να διορθωθούν όλα αυτά μας χρυσώνουν το χάπι και καλά με ένα βαθμό στα 30 χρόνια υπηρεσίας. Θέλεις γραφείο κύριε-ες στα 24 - 45 έτη 300 ευρώ μείον στο μηνιαίο μισθό (εξαιρούνται οι συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας).
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
κάνει Ανθυπαστυνομους , ανακριτικούς τους βηταδες στα 52+ στη δύση της καριέρας τους, αφού παραμείνουν στάσιμοι για 14 χρόνια , αφού τους προσπεράσουν κατά 4 χρόνια νεώτεροι αστυφύλακες και πάλι όσοι και να ακολουθήσουν θα θεωρούνται αρχαιότεροι . Ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνετε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν οι προαγωγές σημαίνουν μισθολογικη αύξηση ας πάρουν όλοι που είναι το πρόβλημα. Το κόμπλεξ με τους βαθμούς μόνο στην Ελλάδα υπάρχει. Στο πεζοδρόμιο οι ίδιοι θα μείνουμε είτε με βαθμούς είτε όχι.Στο τέλος προβλέπω κ ίδρυση σωματείου υπαξιωματικων έχουμε γεμίσει κυφηνες που βολεύονται η κρύβονται πίσω από αξιώματα κ συνδικαλισμό.υποτιθεται πήραμε πολιτικό προσωπικό για τα γραφεία κ αντί να μειωθεί ο αριθμός στα γραφεία αυξήθηκε. Από τον βαθμό του Α/Δ κ κάτω όλοι πεζοδρόμιο στην υπηρεσία του πολίτη
Ο χρήστης Unknown είπε…
Οι βηταδες που θα γίνουν ανθυπες θα κάνουν δικογραφίες η θα είναι όπως πριν....μέτρα με βαθμό ανθυπαστυνομου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι ιθύνοντες νόες που εμπνεύστηκαν την ιδέα, διέπονται από ακραίο κομπλεξισμό σε βάρος των παλαιών αστυνομικών, προ πανελληνίων. Κατά κανόνα πρόκειται για κηφήνες που παρασιτούν στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. που απεχθάνονται το μάχιμο πεδίο και ότι σχετίζεται με αυτό. Η μάχιμη εμπειρία, ότι πιο πολύτιμο σε μια λειτουργική αστυνομία, γίνεται στόχος των αντιμάχιμων κηφήνων που καταλύουν στα επιτελεία και τα γραφεία. Δυστυχώς το πακέτο δεν περιλαμβάνει μόνο μίσος για την μαχιμότητα, την αξία και την ικανότητα, αλλά ταυτόχρονα περιλαμβάνει ευθυνοφοβία, τυπολατρία και πάντα μα πάντα, διαφθορά και ανηθικότητα! Η βαθμολογική "εξέλιξη" των μη ανακριτικών αρχιφυλάκων, όχι μόνο αποκαλύπτει το απύθμενο μίσος για αυτούς τους αστυνομικούς, αλλά κατακρημνίζει κάθε έννοια δικαίου, ισονομίας και αναλογικότητας, ως βασικές αρχές της χρηστής διοίκησης και της δημοκρατίας. Αποτελεί μάλιστα ύμνο έμπρακτης ειρωνείας σε βάρος όλων αυτών των αξίων αστυνομικών, που ακόμη κρατούν τους ώμους τους το άχθος των σκληρών απαιτήσεων της υπηρεσίας και δείγμα τερατώδους αγνωμοσύνης για όσα αυτοί έχουν ήδη προσφέρει. Από τη στιγμή που ο νόμος ορίζει αρχαιότερο κάθε ανακριτικό, απέναντι σε κάθε μη ανακριτικό ομοιόβαθμο, εξανεμίζεται κάθε άλλο επιχείρημα για διάκριση μεταξύ τους. Από κεί και πέρα, η άνιση μεταχείριση στην εξελιξιμότητα, δεν εξυπηρετεί το σκεπτικό της "ανακριτικότητας", αλλά κάτι άλλο μύχιο, ανομολόγητο και άκρως ερεβώδες: το καθαρό μίσος για όσους έτυχε να εισαχθούν στην ΕΛ.ΑΣ. με το παρελθοντικό καθεστώς... Η βαθμολογική εξέλιξη ανακριτικών και μη ανακριτικών, πρέπει να γίνεται στα ίδια ακριβώς χρονικά σημεία. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να έπονται για χρόνια οι προαγωγές των μη ανακριτικών. Επίσης απ΄τη στιγμή που όλοι οι Αρχιφύλακες και Ανθυπαστυνόμοι εκτελούν υπηρεσίες και κατέχουν οργανική θέση αστυφύλακα (άρα δεν επηρεάζουν καμία επετηρίδα), δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν ανακριτικοί οι μη ανακριτικοί εξ Αρχιφυλάκων Ανθυπαστυνόμοι. Θα παραμείνουν μη ανακριτικοί Ανθυπαστυνόμοι και θα συνεχίσουν να εκτελούν τις ίδιες υπηρεσίες που εκτελούσαν και ως Αρχιφύλακες, με τη διαφορά ότι ο βαθμός τους θα τους δίνει την προβλεπόμενη για τον βαθμό διάκριση κατά την εκπόνηση της υπηρεσίας (προηγούνται οι κατώτεροι σε σκοπιές, περιπολίες, μέτρα, κτλ). Όπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει και με τους ανακριτικούς ομοιοβάθμους τους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι Ε.Φ και Συνοριακοι δεν εχουν bloko το βαθμολογιο που αναφερεις.Αυτο το εχουν οι αστυφυλακες ΜΑΥ προ 95 ειναι λαθος ο τιτλος. Οι Ε.Φ και Συνοριακοι εχουν πιο γρηγορη εξελιξη,παιρνουν το πρωτο βαθμο τους στα 8 χρονια (Αστυφυλακες) και στα 4 χρονια στο βαθμο του Αστυφυλακα γινονται Υπαρχιφυλακες.Ενω ο Αστυφυλακας προ 95 παραμενει 12 χρονια στο βαθμο χωρις προαγωγη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστά
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστά, είναι λάθος ο τίτλος του μπλοκου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σχετικά με το βαθμολογιο των Αρχ Μ. Α. Υ. Οι περισσότεροι αρχ μετα απο τα 30 χρόνια υπηρεσίας ζητανε να τους δοθεί ο βαθμός του ανθυπαστυνομου ως τιμής ένεκεν και οχι να γινουν ανακριτικοι υπάλληλοι. Υπαρχουν αρχ οι οποίοι εχουν ξεπεράσει τα 53 χρόνια. Σε δυο χρονια αποστρατευονται. Όποιος θέλει να γίνει ανακριτικος υπάλληλος ας το δηλωσει με αιτηση. Οι περισσότεροι θελουν το βαθμο για να αποστρατευτουν με τον βαθμό του Υ/Α.