Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνελήφθησαν για τις ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων στη δυτική Θεσσαλονίκη


Είχαν σπείρει τον τρόμο στη δυτική Θεσσαλονίκη. Με όπλα λήστεψαν, από τις 20 έως τις 28 Νοεμβρίου 2020, τέσσερα πρατήρια υγρών καυσίμων που βρίσκονται στη δυτική πλευρά της πόλης.

Μάλιστα, φρόντιζαν οι «στόχοι» τους να είναι κοντά στις οικείες τους για να έχουν γρήγορη διαφυγή.

Συγκεκριμένα, η αξιοποίηση και επιστημονική ανάλυση του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού και η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση τεσσάρων ένοπλων ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, που σημειώθηκαν τον Νοέμβριο του 2020.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες (24-02-2021), στην περιοχή του Κορδελιού, από ανωτέρω αστυνομικούς με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης τρείς ημεδαποί άντρες ηλικίας 33, 40 και 39 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για Εγκληματική Οργάνωση – Συμμορία, Ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση των Νόμων περί Όπλων και περί Ναρκωτικών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι τρεις δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 28 Νοεμβρίου 2020 ενεργώντας από κοινού, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πιστολιού ή κυνηγετικού όπλου προέβησαν σε τέσσερις ληστείες σε καταστήματα υγρών καυσίμων στις περιοχές του Κορδελιού, Διαβατών και Ωραιοκάστρου.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν:
• η επιλογή καταστημάτων σε περιοχές κοντά στις οικίες τους προκειμένου να έχουν γρήγορη και άμεση πρόσβαση σ’ αυτά, αλλά και ταχεία διαφυγή και
• η προσέγγιση των στόχων τους απογευματινές και βραδινές ώρες εκμεταλλευόμενοι τη σχεδόν ανύπαρκτη κίνηση στους δρόμους λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και πολιτών στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• (1) αναδιπλούμενο μαχαίρι – σουγιάς,
• (1) κράνος και ενδύματα που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών,
• ναρκωτικά δισκία και
• (2) κυνηγετικά φυσίγγια καραμπίνας.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια