Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κώστας Κέκης: Εκλογές για υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων του Π.Σ. - Στάση ευθύνης, η εκλογή εκπροσώπου της Ε.Α.Κ.Π.


Κείμενο τού Κώστα Κέκη: Εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία για τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων.

Εύλογα θα αναρωτιέται κανείς τι να ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές, στην λογική ότι « όλοι είναι ίδιοι »,  « Ότι και να κάνουμε, δεν αλλάζει τίποτα » και μία σειρά τέτοιες σκέψεις!

Θα προβληματίζεται επίσης αν θα πρέπει να ψηφίσει τον φίλο του που είναι στην ίδια βάρδια και κάνουν παρέα ή να στηρίξει κάποιον που τον εξυπηρέτησε σε κάποιο πρόβλημα και νοιώθει ότι του έχει υποχρέωση και μία σειρά τέτοιου είδους διλλήματα.        

Έχουν όμως βάση αυτού του είδους τα διλήμματα από την στιγμή που δεν έχει περάσει ούτε χρόνος και οι μνήμες μας είναι νωπές με την ψήφιση του περιβόητου Ν.4662/2020 και τα δείνα που έφερε στους πυροσβέστες; 

Ποιο πρέπει να είναι λοιπόν το πραγματικό δίλημμα;

Η φιλία ή ο γνωστός του γνωστού;

Ή αντιθέτως το ποια στάση κράτησαν όλοι αυτοί που σήμερα ζητάνε την ψήφο μας απέναντι στην πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης, για την κατάργηση της μεγαλύτερης κατάκτησης που επιτεύχθηκε ποτέ στο Πυροσβεστικό Σώμα, που δεν ήταν άλλη από την θέσπιση του αμετάθετου και της αξιοκρατίας μέσω του κανονισμού μεταθέσεων και του κανονισμού προσλήψεων με το Π.Δ. 170/1996; 

Γιατί έγινε αυτή η κατάργηση του αμετάθετου το « τεκμηρίωσε» με την αμίμητη φράση του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μέσα στην βουλή « όλοι στον κουβά » και « για να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του »!!! 

Αυτά τα βαθυστόχαστα είπε ο « εκπρόσωπος » της μεγαλύτερης πλειοψηφίας των εργαζομένων στο Π.Σ., ενοχοποιώντας το δικαίωμα να υπηρετεί ο κάθε πυροσβέστης στον τόπο συμφερόντων σου ως « κατεργαριά »!!

Και η « βρώμικη » δουλειά έγινε με το πρόσχημα σε επίπεδο προπαγάνδας, ότι οι συνάδελφοι που βρίσκονται στα νησιά θα πρέπει επιτέλους να γυρίσουν στον τόπο τους. Αυτό το πρόσχημα αξιοποίησαν και όλα τα παπαγαλάκια του κυβερνητικού συνδικαλισμού για να παραπλανήσουν και να καλύψουν το γεγονός ότι έβαλαν πλάτη στην σημερινή κυβέρνηση να σπάσει το αμετάθετο.  

Και το λένε αυτό ποιοι;

·        Αυτοί που δέχτηκαν, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από το 2006 και μετά να αλλάξει το καθεστώς των προσλήψεων για την κάλυψη των κενών σε πανελλαδικό επίπεδο και όχι για τα κατά τόπους κενά όπως ίσχυε.

·        Αυτοί που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το γεγονός ότι οι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν με αυτόν τον τρόπο, ήταν καταδικασμένοι πλέον να τοποθετηθούν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους και να ξεχαστούν στην συνέχεια  στα νησιά και όπου αλλού!

Αυτοί που σπεκουλάρησαν όμως πάνω σ’ αυτή την κατάσταση πρέπει να ρωτηθούν από όλους τους πυροσβέστες:

·        Γιατί δεν πάλεψαν από το 2006 μέχρι και σήμερα για να γίνουν κατά τόπους προσλήψεις και έτσι να φύγουν από τα νησιά οι πυροσβέστες;

·        Γιατί δεν υιοθέτησαν την πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. που επί 15 χρόνια καταθέτει συνεχώς για την επαναφορά των κατά τόπους προσλήψεων και έτσι θα είχαν απεμπλακεί εδώ και χρόνια οι συνάδελφοι από την ομηρία τους στα νησιά και όπου άλλου ήταν εκτός τόπου συμφερόντων.

Αυτοί όμως που επενδύουν πάνω στην αγωνία των συναδέλφων για μία μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους, αποφεύγουν να τους πουν ότι με τον νέο νόμο όλοι αυτοί οι  μετατιθέμενοι συνάδελφοι πηγαίνουν προσωρινά και όχι μόνιμα στους τόπους συμφερόντων τους.

Ότι θα αναγκαστούν να επιστρέψουν αρκετές φορές μέχρι να συνταξιοδοτηθούν σε νησιωτικές υπηρεσίες είτε με μεταθέσεις, είτε με αποσπάσεις και πάντα θα μπαίνει ένα δίλλημα, τι είδους επιλογές να κάνουν για την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή αφού θα είναι εφ όρου επαγγελματικής ζωής επί ξύλου κρεμάμενοι!                   

Αυτή την περίοδο όμως συνάδελφοι, δεν πρέπει να πέφτουμε σε τέτοιου είδους ψευδοδιλλήματα.

Ζητούν την ψήφο σας όλοι αυτοί, μηδενός εξαιρουμένου, που έβαλαν πλάτη στην κυβέρνηση να περάσει την κατάργηση του αμετάθετου και το μαζικό ξεσπίτωμα με κάθε μορφή ( μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετακινήσεις ) για όλη μας την πυροσβεστική σταδιοδρομία.  

Πρέπει να αποτελέσει το βασικότερο κριτήριο για την ψήφο σας η στάση που κράτησαν στο σπάσιμο του αμετάθετου, αλλά και η στάση που κρατούσαν όλα αυτά τα χρόνια μέσα στα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων συγκαλύπτοντας και συμμετέχοντας σε αδικίες και ρουσφετολογικές αναξιοκρατικές αποφάσεις.

Σας καλώ  να στηρίξετε την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με γνώμονα:

·        Την αγωνιστική στάση που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια η παράταξή μας για τα εργασιακά μας προβλήματα. 

·        Ότι αποτέλεσε την μόνη δύναμη που προσπάθησε να βάλει εμπόδια στην κυβέρνηση για την κατάργηση του κανονισμού μεταθέσεων και του σταθερού χρόνου εργασίας μέσω των επιφυλακών, με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε στην Βουλή και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πριν την ψήφιση του Ν. 4662/20.

·        Τα αποδεδειγμένα θετικά αποτελέσματα που έφερε η Ε.Α.Κ.Π. για τους συναδέλφους κατά την τετραετή θητεία της στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων την περίοδο 2010 – 2014. Αρκεί μία ματιά στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π. εκείνης της περιόδου για να διαπιστώσει κανείς τι είδους ενημέρωση υπήρχε σε τακτική βάση από τους αιρετούς της παράταξης για τις αποφάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου μεταθέσεων και πόσες καταγγελίες και παρεμβάσεις έγιναν με θετική έκβαση για την υπεράσπιση της αξιοκρατίας εντός και εκτός συμβουλίου. 

·        Την πρόταση που έχει καταθέσει για ένα αξιοκρατικό κανονισμό μεταθέσεων, η οποία πρέπει να γίνει άμεσος διεκδικητικός στόχος του συνδικαλιστικού κινήματος  στο Π.Σ. αν θέλουμε πράγματι σαν εργαζόμενοι να είμαστε σε θέση να προγραμματίσουμε την ζωή μας κατά πως ταιριάζει σε εμάς και τις οικογένειες μας.    

Συνάδελφοι μην σας ξεγελούν τα κτυπήματα στην πλάτη και η δήθεν συμπάθεια που καμώνονται πως σας έχουν, του τύπου  « μην ανησυχείς εδώ είμαι εγώ » και τέτοιου είδους ψευτουποσχέσεις που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Γιατί όταν θα εκδίδονται τα φύλλα πορείας για να καλυφθούν οι ανάγκες των αεροδρομίων της Φράπορτ, των ιδιωτικοποιημένων οδικών αξόνων, των λιμανιών και των κέντρων διανομής ενέργειας που έπονται, όπως και των εποχικών κλιμακίων και όποια άλλη δομή που παρουσιάζει κενά λόγω έλλειψης προσωπικού, το μόνο που θα έχετε κοντά σας θα είναι οι αποσκευές σας και κανέναν από όλους αυτούς τους συνδικαλιστικούς Μαυρογιαλούρους!

Για το τι σημαίνει να μην έχεις το αμετάθετο για όλη σου την υπηρεσιακή σταυροδρόμια, ρωτήστε τους παλιότερους συναδέλφους που υπηρέτησαν πριν το 1996 για τις εμπειρίες που απέκτησαν. Κάτι έχουν σίγουρα να σας διηγηθούν για την « σιγουριά »  και την                     « ασφάλεια » που απολάμβαναν από τις συνεχείς μεταθέσεις οι ίδιοι και οι οικογένειές τους!

Αγαπητή συναδέλφισσα και αγαπητέ συνάδελφε, αν θέλετε να ελπίζετε ότι μπορεί να μπει ένα τέρμα στην κατρακύλα που έχουν πάρει τα εργασιακά μας δικαιώματα κάντε το πρώτο βήμα με την ψήφο σας για τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων και στηρίξτε το Αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών.

Κάντε όσους έχουν να « φοβούνται » από την μαχητική παρουσία της στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων, να χάσουν τον ύπνο τους όπως έγινε και το 2010 όταν βγήκε πρώτη δύναμη στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων με 41,13 %  και απέκτησε για πρώτη φορά ο κάθε αδικημένος πυροσβέστης φωνή και πραγματικό υπερασπιστή των δικαιωμάτων του!   

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΡΙΞΕ ΣΤΟΝ «ΚΟΥΒΑ» ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΌ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π.

Κώστας Κέκης

υποψήφιος με την Ε.Α.Κ.Π. για το υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων

Πυροσβεστών, Αρχιπυροσβεστών, Πυρονόμων

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια