Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρίσεις ή τηλεπαιχνίδι; Ασκήσεις λογικής ή μήπως όχι;


Ας ξεκινήσουμε από τα περσινά δρώμενα για να πιάσουμε την ουσία του ζητήματος. Στη διάρκεια των σχετικών κρίσεων, προήχθη ένας και πάλι υποστράτηγος κι αυτό γιατί υπήρχε τεράστιο θέμα με τη λειτουργικότητα του επιτελείου, το οποίο είχε υποστεί καθίζηση. 
 
Το οξύμωρο όμως ήταν πως ο μέχρι τότε επιτελάρχης που αξιολογήθηκε για τη θέση ως ανεπαρκής, δεν αποστρατεύθηκε για να προαχθεί ο κ. Ντζιοβάρας, αλλά προτιμήθηκε να δοθεί άλλη μία γριοθιά -όπως θα γίνει και φέτος- στο θεσμό του αττικάρχη, καθώς επελέγει ο κ. Βασιλόπουλος με μικρή θητεία ως αντιστράτηγος. 
 
Φέτος, ούτε και πάλι απομακρύνεται ο τέως επιτελάρχης που διατηρείται ως νοτίου, έχοντας προφανώς να επιδείξει πληθώρα λειτουργικής δραστηριότητας που καθιστούν αναγκαιότητα την παραμονή του ή μήπως όχι; Μήπως ο λόγος της διατήρησης έχει σχέση με εξωθεσμικές προστασίες που όπως και να το κάνουμε κάτι θα εποφθαλμιούν από την εξυπηρέτηση. Δεν ξέρουμε, λέμε μήπως.

Αντιθέτως αναγκών και αναγκαιοτήτων, επιλέγεται και πάλι για αποστρατεία ο κ. Ντζιοβάρας, επειδή απλά είναι ο ... αδύναμος κρίκος. Ή πιο απλά, δεν έχει ποικίλες εξωθεσμικές προστασίες. Και φεύγει, ενώ μέχρι πρότινος, η πολιτική ηγεσία και στη  Βουλή ο πρωθυπουργός, εκθείασαν το εξοπλιστικό έργο σε όλα τα επίπεδα της αστυνομίας.

Και όχι μόνο αυτό. Σεμνύνονταν όλοι τους, πως Τσουβάλας και Ντζιοβάρας, αθόρυβα αλλά συστηματικά, έφεραν σε πέρας το ηράκλειο έργο, μεγαλύτερο κατ' αναλογία οικονομίας και από την προολυμπιακή περίοδο, εγκαθιστώντας διαδικασίες και τεχνικές μίμησης για όλους τους επόμενους διαγωνισμούς προμηθειών σε ότι αφορά τη διαφάνεια, τους χρόνους υλοποίησης και την ποιότητα των υλικών. Δεν υπήρξε ούτε μία καταγγελία προσβολής έστω και μιας διαδικασίας ως αθέμιτης ή ύποπτης για χειραγώγηση.
 
Με βάση την ομολογία πολιτικής ηγεσίας και πρωθυπουργού, ο κ. Ντζιοβάρας κρίθηκε και αξιολογήθηκε δια των δικών τους λόγων ως εξαιρετικά επιτυχής. Αυτά όμως χθες. Γιατί σήμερα στις κρίσεις, ο κανόνας δεν είναι η αξία, αλλά ο αρεστός. Κι αν όχι ο αρεστός, αυτός που θα βάλει την υπογραφή του σε ότι του ζητηθεί. Νόμιμο ή όχι. Ηθικό ή μη. Ποδηγετούμενο κοκ. Το χειρότερο; Δεην θα κατανοεί καν τί κρύβεται καν πάνω από το διάστημα που θα του αναλογεί. Αυτό της υπογραφής του.

Τα ίδια πάνω κάτω θα συμβούν και στις υπόλοιπη ροή των κρίσεων και κυρίως των τοποθετήσεων. Με κριτήριο όχι την αξία αλλά την κανονιστική, συνεπειοκρατική θεωρία του ωφελιμισμού. Σε όλα τα μέτωπα. Και πλέον το πεδίο του ελέγχου είναι ανοιχτό.


του Γιώργου Καραϊβάζ






Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πέραν από τα όσα γράφετε για την ικανότητα του ως επιτελάρχή, να σκεφτείτε απλά ότι είναι ο μοναδικός αξιωματικός της πεντάδας ο οποίος αφιέρωσε κάποιο χρόνο από τη ζωή του για να ανοίξει τους ορίζοντες του έχοντας ένα πτυχίο νομικής.
Αλήθεια, όλοι οι υπόλοιποι τι έχουν; Το σεμινάρια της ημέρας που δεν ντρέπονται και τα πλασάρουν στο βιογραφικό τους.
Μετά να μην απορρούμε που η Ελλάδα βρίσκεται στην 51η θέση του δείκτη διαφθοράς παγκοσμιως ανάμεσα σε περισσότερες από 180 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των αφρικανικών. Και δεν εννοώ ότι οι υπόλοιποί είναι διεφραρμένοι, απλά το αντικείμενο της διαφροράς περιλαμβάνει και την αναξιοκρατία στην ανάθεση θέσεων στον δημόσιο τομέα.
Αυτά, ως μία μικρή παρένθεση, χωρίς να γνωρίζω προσωπικά κανέναν από τους 5 που μας διοικούν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εμενα παντως μονο ο νυν Υπαρχηγος μου γεμιζει το μάτι απο πλευρας ικανοτήτων και ισχυρης προσωπικοτητας απο τους 5 αντιστράτηγους..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι ΆΝΘΡΩΠΟΣ πρωτα απο ολα και Εξαιρετικος στο αντικείμενο που κλήθηκε να αντιμετωπίσει!! Δυστυχως για ακόμα μια φορά δεν βλέπουμε μπροστά και πως θα λύνουμε ζητηματα. Με ηρεμία και υπομονή καταφερε πολλά με αθόρυβη δουλειά Καλη πορεία στον άνθρωπο και να έχει παντα Υγεια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς ο ικανός συνήθως πορεύεται μόνος με τις αρετές του - τις γνώσεις του - την καθαρή συνείδηση και φυσικά την πικρια του πισωπλατου μαχαιρωματος από όλους όσους με χρι χθες τον εκθειαζαν για τις επιτυχίες του. Μια κακόγουστη αντιγραφη μεθόδων σικελιανικης μαφίας που μετα την αγκαλιά ακολουθούσε ο πυροβολισμός και φυσικα μετά μια μεγαλοπρεπής... κηδεία! Ο αδύναμος κρίκος λοιπόν μετα λιγότερα πολιτικά "κονε" όπως πάντα έτσι και τώρα μην χαλάσει η παράδοση.Το 1/5 από τα παράσημα που κουβαλάτε αν τα αξιζατε η Ελ. ας θα ηταν... έτη μπροστα. Καληνύχτα σας.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Και αφού δεν γνωρίζεις κανέναν πως βγάζεις συμπεράσματα?Μήπως διαβάζεις τα εντελώς ατοπα άρθρα του κ.Καραιβαζ?
Ο χρήστης Παυλος Γιαννιωτης είπε…
Θα συμφωνησω μαζι σου συμπληρωνοντας οτι δυστυχως αυτή ηταν και ειναι η αξιοκρατια στην ΕΛΑΣ!36 χρόνια στην Αστυνομία ως Αξιωματικός αυτα εζησα.Δεν αλλαξε....ουτε προκειται να αλλαξει κατι!
Ο χρήστης Nostalgiko είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Κσραιβαζ πιστεύει ότι με τα άρθρα του θα κάνει κουμάντο στις κρίσεις. Γελασμένος είναι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφού έχει πτυχίο νομικής να πάει να γίνει δικηγόρος. Όταν εμείς τρέχαμε μέτρα σε πορείες και τρώγαμε μολότοφ, αυτός είχε φοιτητική άδεια. Για αυτό το παίζουν σπουδαστές για να λουφαρουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ελληναρες σε υψηλούς ρόλους χωρίς ένα πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης τυπάκια γεμάτοι παράσημα χτίζουν καριέρες με τις πλάτες των πολιτικών πάντα αρωγοί στα πολιτικά παιχνίδια τους,χωρίς αξίες και αρετές ο μόνος σκοπός να συντηρήσουν την καρέκλα. Ο Ηπειρώτης Ντζιοβαρας ταπεινός εργάτης παραγωγικός αποτελεσματικός με ατελείωτες ώρες στο γραφείο του γιατί ένας ήταν ο σκοπός του να προάγει το σώμα δεν σκορπίστηκε σε δημόσιες σχέσεις έδωσε λύσεις έσκυψε σε προβλήματα αθόρυβα με ταπεινότητα σήκωσε με εντιμότητα και ήθος τη στολή και δεν___
σηκώθηκε απ' αυτή. Λυπάμαι που ζούμε σ' ένα κράτος που δεν αλλάζει. Άς κοιμούνται ήσυχοι πλέον κατάφεραν το σκοπό τους,ας ξεκινήσουν από σήμερα τον αγώνα τους για επιβίωση στις επόμενες κρίσεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μεγαλη αδικια η αποστρατια του συγκεκριμενου αντιστρατηγου..κριμα και στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ κριμα και στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ελληνάρες σε υψηλούς ρόλους χωρίς έστω ενός πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με πολλά παράσημα και τίτλους σπαταλώντας το λίγο και σατανικο μυαλό τουςσε στρατιωτικές και στις δημόσιες σχέσεις με ισχυρούς πολιτικούς ταγμένοι και πάντα αρωγοί για μια εικόνα άρτια ώστε να πείθεται και η κοινωνία ότι όλα βαίνουν καλώς.Ενω Ο Ηπειρώτης Ντζιοβάρας επέλεξε να προάγει το σώμα μέσω της εργατικότητας της ταπεινότητας και σκύβοντας στα προβλήματα του σώματος να δίνει λύσεις με ατελείωτες ώρες άοκνα και με τεράστια επιμονή,εντιμότητα και Σήκωσε τη στολή και τίμησε τον όρκο του δεν σηκώθηκε ποτέ απ' αυτή. Ας αρχίσουν οι κρατούντες την καρέκλα από σήμερα κιόλας τον αγώνα τους για την επιβιωσή τους στις επόμενες κρίσεις.Λυπαμαι που αυτό το Κράτος αγαπάει τους μέτριους καιδεν αλλάζει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να υποκλιθούμε όλοι στους ικανότατους Κρητικούς που ο στόχος επιτεύχθηκε! Ας ξεκινήσουν άμεσα το στρατηγικό σχεδιασμό των επόμενων κρίσεων
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπέροχοι πανάξιοι μορφωμένοι Κρητικοί Στρατηγοί επιβιώσατε!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ έγραψα το πρώτο σχόλιο με γνώμονα το βιογραφικό τους και την προσωπική εμπειρία με κάποιος από αυτούς. Χώρις βέβαια να υπάρχει σκοπός επηρεασμού της οποίας κρίσης. Ας ελπίσουμε αυτοί που επελέγησαν να αποδειχθούν ανώτεροι όλων των περιστάσεων και να μην είμαστε στην άσχημη θέση να συζητάμε και του χρόνου τα ίδια. Καλή τύχη λοιπόν σε όλους μας και καλή φώτιση στους αντιστρατήγους παλαιούς και νέους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ έγραψα το πρώτο σχόλιο με γνώμονα το βιογραφικό τους και την προσωπική εμπειρία, ως προς τη δραστηριότητα τους, με κάποιος από αυτούς. Χώρις βέβαια να υπάρχει σκοπός επηρεασμού της οποίας κρίσης. Ας ελπίσουμε αυτοί που επελέγησαν να αποδειχθούν ανώτεροι όλων των περιστάσεων και να μην είμαστε στην άσχημη θέση να συζητάμε και του χρόνου τα ίδια. Καλή τύχη λοιπόν σε όλους μας και καλή φώτιση στους αντιστρατήγους παλαιούς και νέους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε όλοι το ίδιο είναι μια ζωη Γλύφτες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έτρωγε λέει μολότοφ αχαχαχαχαχαχα.Πως είναι η μολότοφ;
Ο χρήστης Nostalgiko είπε…
ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΈΝΟΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑ