Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης των “ενοικιαζόμενων” ασυρμάτων της ΕΛΑΣ


Η μοιρασιά της λείας από μια ληστεία, μεταξύ των μελών της σπείρας που την διέπραξε, άνοιξε τον δρόμο για την αποκάλυψη μιας σοβαρότατης υπόθεσης ενοικίασης ψηφιακών ασυρμάτων της Αστυνομίας σε σπείρες κακοποιών, προκειμένου να παρακολουθούν τις επικοινωνίες της Αμεσης Δράσης.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση για έναν αξιωματικό της ΓΑΔΑ, ενώ ελέγχεται και η συμμετοχή και δευτέρου αστυνομικού στην ίδια υπόθεση. Παράλληλα γίνεται έρευνα σε κεντρικό επίπεδο, για να διαπιστωθεί το εύρος αυτής της «βιομηχανίας» που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., αποφέρει στους επίορκους μέχρι και 5.000 ευρώ το μήνα ανά ασύρματο!

Όλα άρχισαν πρίν από περίπου έναν μήνα, όταν η σύγκρουση μεταξύ των μελών της σπείρας των Ρομά στο Ζεφύρι, άφησε δυσαρεστημένους που άρχισαν να μιλούν και να αποκαλύπτουν «μυστικά της επιχείρησης». Ένα από αυτά ήταν πως συγκεκριμένος 35χρονος Ρομά, που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για ληστείες, είχε στην διάθεσή του ολοκαίνουργιο ψηφιακό ασύρματο Sepura, και αναλάμβανε να παρακολουθεί τις επικοινωνίες της Αμεσης Δράσης σε συγκεκριμένες περιοχές, για λογαριασμό ομάδων ληστών και διαρρηκτών, και τους ενημέρωνε τηλεφωνικά όταν μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ή περιπολικά πλησίαζαν στο σημείο όπου δρούσαν. Και αυτό φυσικά έναντι αδράς αμοιβής.

Χρυσορυχείο η “ενοικίαση” των Sepura

Οι πληροφορίες αυτές έφτασαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, οι άνδρες του οποίου είχαν πρόσφατα εξιχνιάσει σημαντικές υποθέσεις κυκλωμάτων διαρρηκτών από την Δυτική Αττική, και μετά από παρακολουθήσεις και επεξεργασία διαφόρων στοιχείων, πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του 35χρονου και πράγματι ανακάλυψαν έναν υπηρεσιακό ασύρματο Sepura, ο οποίος εξέπεμπε στην συχνότητα που χρησιμοποιεί το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ για τον συντονισμό των περιπολικών στην Δυτική και την Βορειοανατολική Αττική. Άμεσα διαπιστώθηκε πως η συγκεκριμένη συσκευή ήταν χρεωμένη σε αξιωματικό της Αστυνομίας από τις 4 Δεκεμβρίου, ο οποίος δεν την επέστρεφε στο γραφείο ασυρμάτων, όταν ολοκλήρωσε την υπηρεσία του, αλλά τον είχε μόνιμα μαζί του. Η έκπληξη για τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου έγινε πολλαπλάσια, όταν πληροφορήθηκαν πως ο, ύποπτος πλέον συνάδελφός τους, δήλωσε απώλεια του ασυρμάτου στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου μένει, λίγες ώρες μετά την έφοδο στο σπίτι του του 35χρονου Ρομά στο Ζεφύρι.

Από εκεί και πέρα την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, στελέχη της οποίας πραγματοποίησαν άμεσα άρσεις απορρήτου των επικοινωνιών του συγκεκριμένου αξιωματικού, αλλά παράλληλα πήραν και καταθέσεις από όλους όσους εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες εντόπισαν μια επικοινωνία του ύποπτου αξιωματικού με συνάδελφό του, σε χρόνο που εγείρει ερωτήματα για το εάν τον ενημέρωσε για την επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου και την ανακάλυψη του ψηφιακού ασυρμάτου που είχε χρεωμένο, με αποτέλεσμα αυτός να σπεύσει να δηλώσει την απώλεια της συσκευής.

Σύμφωνα με τις ίδια πηγές ενημέρωσης, από μία σειρά στοιχείων, καταθέσεων και πληροφοριών, οι «αδιάφθοροι» έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ασύρματος αυτός «ενοικιαζόταν» στον 35χρονο Ρομά έναντι 5.000 ευρώ το μήνα, και στην συνέχεια αυτός χρέωνε για τις υποκλοπές των αστυνομικών επικοινωνιών τις ομάδες των κακοποιών που κατέφευγαν σε αυτόν για …υποστήριξη κατά τον χρόνο που διέπρατταν διαρρήξεις ή ληστείες.

Και η Ασφάλεια Αττικής στις έρευνες

Παράλληλα με την προανάκριση για την συγκεκριμένη υπόθεση, στον κύκλο των ερευνών μπήκε και η Ασφάλεια Αττικής. Και αυτό γιατί η αποκάλυψη ότι φορητός ψηφιακός ασύρματος ήταν στην διάθεση κακοποιών,  άρχισε να απαντά σε «προβληματισμούς» που είχαν το τελευταίο διάστημα αξιωματικοί εκφωνητές της Αμεσης Δράσης.

Όπως αναφέρει στην Realnews ένας από τους πλέον έμπειρους, ήταν αρκετές οι περιπτώσεις που βάση πληροφοριών από πολίτες που έβλεπαν από απόσταση ασφαλείας διαρρήκτες την στιγμή που είχαν εισβάλει σε σπίτια, καταστήματα ή επιχειρήσεις, και ήταν θέμα ελάχιστου χρόνου ο εγκλωβισμός τους από περιπολικά, αυτοί ξαφνικά και χωρίς κανέναν ορατό λόγο, εγκατέλειπαν την επιχείρηση και έφευγαν άρον άρον με άδεια χέρια! Ή άλλες περιπτώσεις καταδίωξης ύποπτων οχημάτων που ενώ ήταν θέμα χρόνου η ακινητοποίηση τους, ξαφνικά χάνονταν από τον αστυνομικό κλοιό, σαν να «έβλεπαν» με κάποιο τρόπο από πού τους πλησίαζαν οχήματα και μοτοσυκλέτες της Αμεσης Δράσης.

Αυτά τα δεδομένα αλλά και πληροφορίες που προέκυψαν, αλλά και συνεχίζουν να προκύπτουν, από τις έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου και της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, αναλύουν πλέον οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, σε κεντρικό επίπεδο, για να καταλήξουν στην έκταση του απίστευτου αυτού φαινομένου «ενοικίασης» των ψηφιακών ασυρμάτων υψηλής κρυπτογράφησης σε κακοποιούς.

 

Θάνος Σωτήρης




Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Κωστας είπε…
Σε κάτι τέτοια, εφόσον προκύπτει καθαρή ενοχή, θα έπρεπε ο εκάστοτε αστυνομικός, αξιωματικός ή μη, να αποτάσσεσαι με συνοπτικές διαδικασίες και όχι εδε που λιμνάζουν για χρόνια και εν τέλει πέφτει στα μαλακα(αργιες κλπ). Τόσο απλά. Έχεις πουληθεί σε κακοποιούς?εξω κύριε. Τόσο γρήγορα που ο επόμενος να το σκεφτεί δίπλα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε διαθεσιμότητα κανείς; Κανείς;;; Αν όμως ήμουν στην θέση του εγώ ο μαλακας απλός αστυνομικός θα ήμουν από το πρώτο δευτερόλεπτο...
Ο χρήστης kostas303 είπε…
Κάποιος πρέπει να σκεφτεί ότι δεν είναι αρκετή μια καλή βαθμολογία στις πανελλήνιες για να γίνεις καλός αξιωματικός της αστυνομίας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάποιος πρέπει να σκεφτεί ότι δεν είναι αρκετό το να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη για να γίνεις καλός αξιωματικός της αστυνομίας ή απλός αστυνομικός ή οτιδήποτε άλλο. όπως και μόνο το γεγονός ότι έχεις υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις του στρατού επίσης δεν σε κάνει απαραίτητα καλό αστυνομικό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολυ σωστος , και διαπομπευση (που για αυτον τον π*¥$+η κινδυνευαμε να χασουμε τη ζωη μας και να εχουμε την τυχη του λαζαριδη στα ζωνιανα)και αμεσες ενεργειες για ποινικο δικαστηριο και πειθαρχικο συμβουλιο , αλλα βεβαια αν ηταν κανενας χαμηλοβαθμος και χωρις μεσον εστω και για ενα πταισμα θα τον ειχαν ξεσκισει.. λαμογια