Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΦΕ καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ σε φωτορεπόρτερ στην πορεία για Κουφοντίνα


Την επίθεση αστυνομικών της ομάδας ΜΑΤ κατά δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, που κάλυπταν την κινητοποίηση υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα το απόγευμα της Παρασκευής στην Ομόνοια, καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ).

Η ΕΦΕ, μάλιστα, παρέχει φωτογραφικό υλικό όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα ΜΑΤ περικύκλωσαν τους φωτορεπόρτερ – ενώ ήταν φανερή η ιδιότητά τους από τον εξοπλισμό τους -, τους ρίξανε χημικά και τους απώθησαν με τις ασπίδες τους, με αποτέλεσμα επτά άνθρωποι να τραυματιστούν.

«Μπορεί και πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τους ένστολους που προφανώς βλέπουν τους φωτορεπόρτερ ως «θήραμα» σε ένα παιχνίδι άκρως επικίνδυνο για την δημοκρατία», αναφέρει εμφατικά η ΕΦΕ.

Το φωτογραφικό υλικό με την επίθεση των ΜΑΤ στους φωτορεπόρτερ

Η ανακοίνωση της ΕΦΕ

Η ΕΦΕ μαζί με την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και την υποστήριξη της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας κατά εργαζομένων του Τύπου. Επτά (7) τραυματίες αυτή τη φορά, από απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά συναδέλφων μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Με την παρούσα επισυνάπτουμε και το σχετικό οπτικό υλικό. Μετά απ’ όλα αυτά, καλούμε την κυβέρνηση να μας ενημερώσει αν οι υποσχέσεις που έχει δώσει για την «ποιότητα του δημοσίου διαλόγου», η υποστήριξή της απέναντι στα θύματα βίας (#metoo) και οι διαβεβαιώσεις της περί Ελευθερίας του Τύπου είναι απλώς κενά λόγια χωρίς καμία συνέπεια.

Ποια είναι η «ποιότητα» του δημοσίου διαλόγου όταν οι εργαζόμενοι του τύπου δέχονται συνεχώς επιθέσεις και τρομοκρατούνται από τα ένστολα όργανα του κράτους; Μπορεί και πρέπει να δοθεί εντολή να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Μπορεί και πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τους ένστολους που προφανώς βλέπουν τους φωτορεπόρτερ ως «θήραμα» σε ένα παιχνίδι άκρως επικίνδυνο για την δημοκρατία. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις πρακτικές οι οποίες έχουν γίνει «συνήθεια». Οι φωτορεπόρτερ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο και στην καρδιά των γεγονότων, θα συνεχίσουμε να είμαστε «τα μάτια του κόσμου» όσες προσπάθειες και αν γίνονται για το αντίθετο!

Το Προεδρείο της ΕΦΕ»








Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν η ΕΦΕ και τα μέλη της είχαν μια έστω στοιχειώδη αντικειμενικότητα ίσως να άκουγα με ενδιαφέρον την καταγγελία τους.

Τώρα απλά πιστεύω ότι αφού δεν τους βγήκε είδηση για αστυνομική βία στην πορεία.. Την δημιούργησαν.

Λυπάμαι για το επίπεδο της δημοσιογραφίας στην χώρα μας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρέπει επιτέλους οι φωτορεπόρτερ να βάλουν κίτρινα γιλέκα....
Ο χρήστης Πας μη Έλλην Βάρβαρος είπε…
Να σταματήσετε να βρίσκεστε σε λάθος σημείο κατλα την διάρκεια που επιχειρούν οι δυνάμεις της Αστυνομίας.
Δεν μπορείτε κύριοι να κρύβεστε πίσω από τις διμοιρίες για να μην σας πλακώσουν οι ανάρχες αν βγείτε μπροστά και μετά να κατηγορείτε αυτούς που σας προστατεύουν!
Αν έχετε άντερα και είστε μλαγκες πηγαίνετε να τραβήξετε πλάνα μέσα από τους αναρχικούς να δούμε μετά πόσους "τραυματίες" θα έχετε.
Όταν ο Αστυνομικός επιχειρεί και οι σφυγμοί έχουν γτάσει τους 200 αντιλαμβάνεστε ότι τα καρτελάκια-μινιατούρες που φοράτε,αν φοράτε, δεν είναι ευδιάκριτα.
Αφήστε λοιπόν την Αστυνομία να κάνει την δουλειά της και κάνετε κι εσείς την δική σας χωρίς να μπλέκεστε στα πόδια των διμοιριών.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχουν δίκιο οι φωτορεπόρτερ πάντα φταίει η αστυνομία έτσι τους έμαθαν ότι κ να πουν δίκιο έχουν για αυτό φτάσαμε εδώ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα ρωτήσουμε τον αξιοσέβαστο κ μάχιμο πρόεδρο των Φώτορεπορτερ αν δέχεται να βάλουν οι συνάδελφοί του κίτρινα γιλέκα με συγκεκριμένα διακριτικά. Αν η αστυνομία μαζέψει τον κάθε ένα που εισέρχεται στις πορείες κ κρατάει μια μηχανή κ φωτογραφίζει ανεξέλεγκτα τίμια πει; Ότι δεν ελέγχει; Ότι χάνουν το ψωμί τους οι φωτορεπόρτερ; Ας περιφρουρήσει ο ίδιος κ λοιποί φωτορεπόρτερ τον κλάδο τους από όλους όσους δεν είναι φωτορεπόρτερ κ μπαινοβγαίνουν στα Εξάρχεια. Έτσι θα προστατεύσει τα μέλη του κ την είδηση. Αν πάλι τα ΜΑΤ δεν κάνουν καλά την δουλειά τους μπορείτε να το δείξετε σωστά τα μέσα τα έχετε. Σωστά κ ξεκάθαρα. Ούτε πλάνα που δείχνουν πλάτες,κεφάλια, που αποπροσανατολίζουν. Αλλά να σκεφτείτε ότι ο αστυνομικός επιχειρεί άπεναντι στους μπαχαλακηδες στα κόκκινα λάβαρα στα κόκκινα κοντάρια σε αυτούς κμκαινε σημαίες σπάνε την περιουσία του κόσμου κ καμμιά φορά δέρνουν και εσάς. Οφείλεται λοιπόν περισσότερη αντικειμενικότητα και περισσότερη μαχητικότητα απέναντι στην είδηση.