Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας με τις διασυνδέσεις στα «σαλόνια» της κόκας


Υψηλότατες διασυνδέσεις με μεγάλα «κεφάλια» διακίνησης ναρκωτικών στην Ολλανδία φέρεται ότι είχε ο 51χρονος αυτοκινητιστής από χωριό κοντά στο Ηράκλειο, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην υπόθεση με το ναρκω-φορτηγό, με βασικούς συνδετικούς κρίκους και συνεργούς πατέρα και γιο γνωστής εταιρείας διεθνών μεταφορών. Άνθρωπος της διπλανής πόρτας για πολλούς, πρόσωπο-κλειδί για τους λίγους που γνώριζαν.

Για το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, το οποίο χειρίστηκε με υποδειγματικό τρόπο τη δικογραφία, ο 51χρονος ήταν βασικό μέλος σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών, το οποίο λειτουργούσε ως εξής: σε νταλίκα που μεταφέρει νόμιμα διάφορα προϊόντα αποκρύπτεται μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, ανά μεταφορά. Η νταλίκα φορτώνεται στην Ολλανδία και καταλήγει στην Αθήνα. Ο 51χρονος σε συνεννόηση με άγνωστο άτομο στην Ολλανδία πραγματοποιούσε αγορά των ποσοτήτων των ναρκωτικών, τις οποίες παραλάμβανε οδηγός νταλίκας από ‘κει για τη μεταφορά τους στην Αθήνα, μέσω Ιταλίας.

5

Έπειτα όριζε άτομο για την παραλαβή των ποσοτήτων των ναρκωτικών που θα παρέμεναν για διακίνηση και εμπορία στην Αθήνα και στη συνέχεια όριζε άλλο άτομο που θα παραλάμβανε την υπόλοιπη παρτίδα των ναρκωτικών με προορισμό το Ηράκλειο. Κάθε παρτίδα ναρκωτικών δηλαδή που μεταφέρονταν με νταλίκα από την Ολλανδία στην Ελλάδα «έσπαγε» σε δύο μέρη, ένα για Αθήνα, ένα για Κρήτη. Οι τηλεφωνικές επισυνδέσεις των συνομιλιών βασικών κατηγορουμένων είναι άκρως αποκαλυπτικές.

Όπως έχει γράψει το Cretalive ο 51χρονος ήταν εκείνος που συνομιλούσε με όλα τα εμπλεκόμενα μέλη σε εξωτερικό, Αθήνα και Κρήτη και αυτός τους συντόνιζε ενώ έκανε τα ψώνια του ή απολάμβανε μία βόλτα στη θάλασσα. Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι στη διάρκεια παρακολούθησης των βασικών εμπλεκομένων, αστυνομικοί της Δίωξης κατέγραψαν από πολύ κοντά την σύντομη συνάντηση του 51χρονου με τον 70χρονο ιδιοκτήτη του φορτηγού ψυγείου σε καφέ στην Αλικαρνασσό, στις 3 Φεβρουαρίου, πριν από λίγες μέρες δηλαδή. Αστυνομικοί κατάφεραν να τους προσεγγίσουν τόσο κοντά που άκουσαν, όπως αναφέρεται, μέρος της συνομιλίας τους. Έτσι άκουσαν για ένα ταξίδι που θα πραγματοποιούσαν σύντομα στην Αθήνα.

Το ίδιο βράδυ ο 70χρονος μπήκε στο πλοίο της γραμμής. Μαζί του μπήκαν και αστυνομικοί που έγιναν σκιά του. Το επόμενο απόγευμα άπαντες εγκλωβίστηκαν στο ραντεβού που είχαν δώσει στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

1

Μέσα από τις συνομιλίες των βασικών κατηγορουμένων προκύπτει ότι ο 40χρονος Ηρακλειώτης συνοδηγός στο φορτηγό-ψυγείο με οδηγό τον 50χρονο γιο του ιδιοκτήτη δεν είχε γνώση της μεταφοράς των ναρκωτικών. Για παράδειγμα σε συνομιλία του 70χρονου με τον αυτοκινητιστή, ο πρώτος αποτρέπει τον δεύτερο να επικοινωνεί με τον γιο του ενώ μπροστά ήταν ο 40χρονος συνοδηγός. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «δεν ήθελαν να καταλάβει τίποτα το άλλο παιδί». Έχει ενδιαφέρον ότι κατά την Αστυνομία ύποπτο ήταν και το δρομολόγιο που είχε συντελεστεί τον Δεκέμβριο με φορτηγό-ψυγείο του 70χρονου και πάλι στο εξωτερικό.

Η ανόθευτη “V8”

Αξίζει να αναφερθεί ότι η κοκαίνη που κατασχέθηκε (3.660) ήταν σε μορφή βράχου με το λογότυπο «V8», πράγμα που σημαίνει ότι ήταν ανόθευτη και πεντακάθαρη. Σύμφωνα με αστυνομικούς της Δίωξης ο τρόπος συσκευασίας παραπέμπει σε απευθείας επαφές με μεγάλα διεθνή κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών. Επιπλέον εκτιμάται ότι το προσδοκώμενο όφελος θα μπορούσε να αγγίξει και τις 420.000 ευρώ. Και αυτές οι τιμές είναι για πώληση χωρίς νόθευση και προσμίξεις. Όπως έχει γράψει το Cretalive, από τους επτά συνολικά συλληφθέντες, οι πέντε πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Δευτέρα. Προθεσμία για την Τρίτη πήραν οι δύο Αλβανοί, οι οποίοι έφθασαν με ταξί στην περιοχή του Σκαραμαγκά (κατόπιν συνεννόησης με τον 51χρονο αυτοκινητιστή) για να παραλάβουν μέρος της παρτίδας. Ο ένας εκ των δύο Αλβανών είχε διατελέσει βασικό μέλος στην απόδραση με ελικόπτερο των βαρυποινιτών Παλαιοκώστα-Ριζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού, τον Ιούνιο του 2006.

2





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια