Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Ανακοίνωση στήριξης της απεργίας των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία


Διαβάστε την ανακοίνωση

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και την απεργία που προγραμματίζουν στις 23 Φεβρουαρίου. Ενώνουμε τη φωνή μας με του γιατρούς νοσηλευτές και υπαλλήλους των νοσοκομείων, που με το φιλότιμο τους κρατήσαν όρθιο το Ε.Σ.Υ. και αντιμετωπίζουν τη πανδημία του κορωνοϊού. Οι αστυνομικοί είμαστε μαζί τους στον δίκαιο αγώνα τους.

 

Ως αστυνομικοί αντιμετωπίσαμε και εμείς την ανοργανωσιά της κυβέρνησης και τη προχειρότητα της απέναντι στη πανδημία. Ακόμα και σήμερα δεν έχει εκπονηθεί ένα πρόγραμμα-σχέδιο για τη καθαριότητα των υπηρεσιών και των οχημάτων. Δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις με εταιρείες καθαρισμού ή με το προσωπικό με αποτέλεσμα κεντρικά τμήματα να μην έχουν αντίστοιχες υπηρεσίες ή οι συνάδελφοι να τις πληρώνουν από τη τσέπη τους. Γενικότερα η απολύμανση των υπηρεσιών γίνεται αποσπασματικά και χωρίς να καλύπτεται η ουσιαστική ανάγκη για απολύμανση και προστασία από το ιό. Επικρατεί αλαλούμ ως προς τη διαχείριση κρουσμάτων σε κρατούμενους ή σε συναδέλφους, με καμία βοήθεια από τον Ε.Ο.Δ.Υ. ή το αρχηγείο.

 

Αλλά και ως πολίτες που απευθυνόμασταν στα δημόσια νοσοκομεία, αυτό το χρονικό διάστημα, διαπιστώναμε τη ίδια ανοργανωσιά και προχειρότητα. Όλες οι κυβερνήσεις, με ό,τι χρώμα και αν είχαν, απαξίωσαν και εγκατέλειψαν το Ε.Σ.Υ. στη τύχη του με στόχο να προικοδοτήσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα στο τομέα της υγείας. Η πανδημία ως «λυδία λίθος» ανέδειξε την επικίνδυνη αυτή πολιτική στα μάτια όλων των Ελλήνων.

 

Συναζόμαστε και εμείς με τα αιτήματα των απεργών που είναι:

 

Ενίσχυση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας με μαζικές προσλήψεις και με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή.

 

Άμεσα μέτρα για τη πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

 

Δημιουργία αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στα πλαίσια της ΠΦΥ σε κατάλληλους χώρους με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και προμήθεια όλων των διαθέσιμων και ασφαλών εμβολίων

 

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησής στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

 

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

 

Εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και συρροών κρουσμάτων στους εργασιακούς χώρους, στις μονάδες Υγείας, στις σχολικές μονάδες. Πύκνωση των δρομολογίων στα ΜΜΜ.

 

Η Υγεία είναι δικαίωμα! Μαζί με του εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία και τα συνδικάτα και φορείς που στηρίζουν την απεργιακή κινητοποίηση τους.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


protast.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια