Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η εκκρεμότητα των ανοιχτών ζητημάτων του κλάδου μας βαραίνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση



H ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων 

Την ώρα που το ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας θρηνεί διαρκώς θύματα, χωρίς να εξαιρείται ούτε η περίοδος της φονικής επέλασης της πανδημίας του covid-19, εξακολουθεί να μην είναι αναγνωρισμένο ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό το λειτούργημα που επιτελεί αυτό, να μην έχει αυξηθεί το πλαφόν της νυχτερινής απασχόλησής του από 48 σε 64 ώρες, να μην έχει εκδοθεί το νέο π.δ. που αφορά την αποζημίωση των οδοιπορικών του εξόδων βάσει των διατάξεων του ν.4336/2015, να μην έχει διευρυνθεί το επίδομα παραμεθορίου σε όλους τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε νομούς της πατρίδας μας που είναι κοντά σε σύνορα, καθώς και να μην έχουν υλοποιηθεί διαχρονικά και επίκαιρα οικονομικά αιτήματα του Κλάδου μας. 

 

Την ίδια ώρα όμως, η Κυβέρνηση, προωθεί στη Βουλή προς ψήφιση σχέδιο νόμου με τίτλο «Μισθολόγιο και ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων», όπου, μεταξύ άλλων, στους υπαλλήλους του εν λόγω Φορέα προβλέπεται η χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 12 του άρθρου 18 του ν. 4354/2015, θεσπίζεται η χορήγηση ειδικής αμοιβής θέσης εργασίας ανά Βαθμό  Θέσης  Εργασίας, καθορίζεται αποζημίωση για εργασία καθ' υπέρβαση του υποχρεωτικού  ωραρίου  και  αποζημίωση  για  εργασία  προς συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου και εξακολουθεί να καταβάλλεται στους δικαιούχους το  επίδομα  των  απομακρυσμένων - παραμεθορίων περιοχών, σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν.4354/2015.

 

Χωρίς καμία διάθεση αμφισβήτησης του δικαιώματος οποιουδήποτε κλάδου εργαζομένων να διεκδικεί και να επιτυγχάνει την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων του, οφείλουμε ωστόσο να επισημάνουμε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους για τον πολύπαθο κλάδο των Ελληνίδων και Ελλήνων Αστυνομικών, ως εργαζομένων που βρίσκονται εκτεθειμένοι καθημερινά σε θανάσιμους κινδύνους, μετρώντας εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες – θύματα στο βωμό του καθήκοντος.

 

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει να προκαλεί το φιλότιμο και τις ευαισθησίες που διακρίνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών, αλλά και το συνδικαλιστικό μας κίνημα το οποίο έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα υπεύθυνη στάση, προσδοκώντας ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί θα πράξουν το χρέος τους.

 

Σε κάθε περίπτωση, ας γνωρίζουν ότι, όσο τα ως άνω αιτήματά μας (αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας του αστυνομικού, αύξηση του πλαφόν των νυχτερινών, οδοιπορικά, διεύρυνση επιδόματος παραμεθορίου και άλλα) παραμένουν ανοικτά, η εκκρεμότητα αυτή θα βαραίνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο κυβερνητικό αξιωματούχο προσωπικά, ο οποίος θα χρεώνεται την «ύβρη» που του αναλογεί έναντι όλων εκείνων που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για να υπάρχει ασφάλεια και κοινωνική ειρήνη στη χώρα μας.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος


poasy.gr









Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προσέξτε μην σκίσετε κανα καλσόν από την ορμή ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προσέξτε μην σκίσετε κανα καλσόν από την ορμή ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σιγά Σιγά μην ξυπνήσετε τις κότες εκεί στην ΠΟΑΣΥ...... εντάξει που και που βγάζετε και μια ανακοίνωση για να δικαιολογήσετε την παρουσία σας και να ρίξετε στάχτη σε όλους τους συναδέλφους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μητσοτακη την προηγουμενη φορα την πηρες. Την επομενη θα φας μαυρο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πω πω πω...Αγρίεψε η ΠΟΑΣΥ. Θα κάνει μπαράζ ανακοινώσεων και θα κρυφτεί χωρίς να κάνει τίποτα πάλι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παπατσιμπας 30 χρόνια συνδικαλιστής, γερακαρακος δεν κάνει ούτε για 15μελες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η εκκρεμότητα των ανοιχτών ζητημάτων του κλάδου μας βαραίνει αποκλειστικά την ΠΟΑΣΥ. Είστε ανίκανοι να διεκδικησετε το παραμικρό με τον παρωχημένο συνδικαλιστικό σας κίνημα. Βολευετε τους εαυτούς σας και δεν κάνετε τπτ. Καλα κάνανε στην ΑΑΔΕ και πήραν επικίνδυνο. Μαγκες είναι. Εσείς τι κάνετε τόσα χρόνια; Τι σκατα κερδίζετε; Μισθολόγιο, βαθμολογιο, επιδόματα; Είμαστε οι μόνοι που δεν πήραν Φράγκο στον κορωνοιο και μιλάτε. Κανονικά θα έπρεπε να παραιτηθείτε όλοι γιατί είστε ανίκανοι να κερδίσετε οτιδήποτε. Και καλείτε την κυβέρνηση να σταματήσει να προκαλεί κλπ. Γιατί αλλιώς τι ρε; Τι θα κάνετε; Θα βγάλετε καμία καυστική ανακοίνωση; Αυτοξευτιλιζεστε. Ντροπή σας.