Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενημέρωση για Αξιωματικούς ΣΑΕΑ και ΤΕΜΑ


Ενημέρωση από το δικηγόρο Γεώργιο Λαγό

Ικανός αριθμός Αξιωματικών της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και του ν.δ. 649/1970 που προέρχονται από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.) της Αστυνομικής Ακαδημίας, απηύθυναν στο γραφείο μας ερώτημα εν σχέσει με τους όρους νομιμότητας κυοφορούμενης-πιθανολογούμενης ρύθμισης στην επικείμενη πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την έκδοση προεδρικού διατάγματος που θα ρυθμίσει ζητήματα βαθμολογικής εξέλιξης του αστυνομικού προσωπικού.

Κατά την σχετική πληροφόρηση, με την ρύθμιση αυτή, θα παρέχεται η δυνατότητα στους Αξιωματικούς του Ν 3686/2008, της προαγωγής τους στον βαθμό του Αστυνόμου Β΄, ενώ με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο των διατάξεων του Ν 3686/2008, να προαχθούν στον βαθμό του Υ/Α΄, δεν δικαιούνται περαιτέρω προαγωγής. Για το θέμα αυτό εκδώσαμε σχετική αναλυτική γνωμοδότηση (επισυνάπτεται) σχετικά με την αντισυνταγματικότητα των σχετικών ρυθμίσεων.

Κατόπιν των ανωτέρω, με γνώμονα ότι οι παραπάνω κυοφορούμενες ρυθμίσεις θίγουν βαθμολογικά τους Αξιωματικούς προερχομένους από Σ.Α.Ε.Α. και Τ.Ε.Μ.Α. τουλάχιστον μέχρι και το βαθμό του Αστυνόμου Β΄,  υποβαθμίζοντάς τους λειτουργικά και παραβιάζοντας σε βάρος τους τις αρχές της (αναλογικής) ισότητας και της αξιοκρατίας, καθώς και την βασική αρχή που εισάγει η παρ 1 του άρθρου 4 του π.δ. 24/1997 δηλαδή του ότι ο βαθμός καθιερώνει την ικανότητα για άσκηση ορισμένων καθηκόντων, όποιος Αξιωματικός επιθυμεί να εκπροσωπηθεί από το γραφείο μας κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης της υπό διαμόρφωση πρότασης κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προς την αξιότιμη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την έκδοση Προεδρικού διατάγματος που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις συναπτόμενες με την βαθμολογική εξέλιξη του Αστυνομικού Προσωπικού, κατά το μέρος που τον αφορούν και τον θίγουν ευθέως ή και εκ πλαγίου, παρέχοντας συναφώς για την υλοποίηση της σχετικής εντολής τη δυνατότητα στον εντολοδόχο να υποβάλλει για λογαριασμό του αρμοδίως την από 20-02-2021 γνωμοδότηση μας για το επίμαχο ζήτημα, παρακαλείται να συμπληρώσει τη συνημμένη εξουσιοδότηση με γνήσιο υπογραφής και να την στείλει στο email:  giwrgoslagos@hotmail.com το συντομότερο δυνατόν.

Για την συγκεκριμένη διαδικασία, δεν απαιτείται η καταβολή οποιοδήποτε οικονομικού αντιτίμου.









Δημοσίευση σχολίου

33 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι ο ίδιος δικηγόρος που έκανε τις προσφυγές των ανθυπαστυνομων στα διοικητικά δικαστήρια...
Ο χρήστης Unknown είπε…
ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ Η ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΡΩΤΊΣΤΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΨΩΦΗΣΕΙ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλοι θέλουν αστεράκια! Χαχα!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ακριβώς φίλε μου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό που λες δεν είναι ακριβώς έτσι.Έχει όριο ηλικίας και οι τεμα το μόνο που προλαβαίνουν είναι μέχρι αστυνομικοί υποδιευθυντές και εκεί μόνο όσοι έχουν μπει μικροί.Αφήστε τα αυτά τα πονηρά ότι ευνοεί τους τεμα και τέτοια. Αλλά αν εκδοθεί αυτό το πδ θα δείτε ότι και για εσάς του Νόμου τίποτα δε θα είναι παρά μόνο για ελάχιστους.Οπότε μην κάνετε πανηγύρια και μάθετε να δίνετε ΜΟΝΟ γραπτές εξετάσεις για οποιαδήποτε βαθμολογική προαγωγή.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κανεις δεν κερδίζει τίποτα πέρα από τους αξιωματικούς του Νόμου..Αν θέλουν βαθμούς ΣΑΕΑ ή ΤΕΜΑ...
Ο χρήστης Unknown είπε…
???
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λαγουδάκι σε βλέπω να γίνεσαι Λαγός... Τα άρπαξες από τους μεν, πας να τα φας και από τους δε. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οπότε οι ανθυπαστυνομοι να προσφύγουν κατά των ανθυπαστυνομων που προάγονται με τα έτη , οι αρχιφύλακες κατά των αρχιφυλακων ΜΠΣ και οι αστυφύλακες κατά των αστυφυλάκων προερχόμενων από ΕΦ.
Μιλάμε για μεγάλο κόμπλεξ ..
Επίσης μην ξεχάσουν οι ΣΑΕΑ να προσφύγουν κατά των ΤΕΜΑ καθόσον προαγονται σε βαθμούς αξιωματικών ...
Τόσο γέλια ακούγονται όλα αυτά ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έπρεπε να έχει καταργηθεί το, τεμα διότι αυτό είναι σεμινάριο τώρα και η σχολή αξιωματικών να προέρχεται εκ των έσω
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αντί να κοιτάξουν οι Σαεα να γίνονται όλοι Ταξιαρχοι κοιτάνε πως να μην γίνονται οι Ανθυπαδτυνπμοι Αστυνόμοι Β......είναι δυνατόν αυτοί να ακολουθούν τους βαθμούς του στρατού ετσι για να αυτοθαυμαζοντσι αλλά οι υπαξιωματικοί να μην ακολουθούν τους βαθμούς του στρατού......Μήπως να καταργηθούν οι βαθμοί για όλους...απλά οι ΣΑΕΑ να ονομάζονται προισταμενοι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι της ΣΑΕΑ τι ακριβως κερδιζουν ρε φιλε; Πεεισσοτεροι αστυνομοι ισουτε με περισσοτερη απαξιωση ισοπεδωση του βαθμου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τη σχολή υπαξιωματικων που την είδες εσύ; Σχολή αστυφυλακων λέγεται, τώρα αν κάποιοι τρέφουν αυταπάτες όπως εσύ και την εξομοιώνεις με την αντίστοιχη του στρατού που λέγεται μονίμων υπαξιωματικων είναι δικό σου θέμα και αφορά κάποιους σαν εσένα και μερίδα συνδικαλιστων που μη έχοντας άλλο λόγο για να δικαιολογησουν την παρουσία τους, αλλά και να μαζέψουν ψηφαλακια ταζουν λαγούς και πετραχειλια, στην προκειμένη περίπτωση αστέρια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άρα θα γίνουν όλοι αξιωματικοί του νόμου!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οποιαδήποτε ρύθμιση θα φέρει κάποιον ιεραρχικά κατώτερο σε σχέση με άλλον, σε μελλοντική ανώτερη θέση θα επιφέρει αυτονόητα και δικαίωμα προσφυγής. Εννοείται οτι οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη τέτοια μεταβολή χρειάζεται τροποποίηση νόμου και όχι ΠΔ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καταργήστε το ΤΕΜΑ να μπουν τα πράγματα στην θέση τους. Με τρεις μήνες σχολή και θέλουν να γίνουν Στρατηγοί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δλδ θες να μας πεις εσυ αν ονομαστει Σχολη υπαξιωματικων θα σουνα ευχαριστημενος;σχολη αστυφυλακων λεγεται-και πολυ κακως!!τοτε και η ΣΑΕΑ θα επρεπε να ονομαζεται Σχολη Υπαστυνομων,και για να παιρνει καποιος βαθμους θα επρεπε να ξαναδινει εξετασεις...γτ μην μ πεις οτι με τους μεταπτυχιακους φοιτητες η τους αποστρατους π σας κανουν μαθημα χωρις κανενα ακαδημαικο υποβαθρο,θεωρεις/ουν τον ευατο σου/τους μορφωμενους,διοτι τοτε αυτοι ειμαστε και για αυτο θα χουμε παντα αυτο το επιπεδο διοικησης..απο αμορφωτους διοικουντες..υπαρχουν παντα και οι φωτεινες εξαιρεσεις και ευτυχως και στις μερες μας και με αλες πανεπιστημιακες σχολες π βγαζουν κερδιζουμε σε ποιοτητα,και γενικα η αστυνομια
Ο χρήστης exk είπε…
Περισσότεροι αξιωματικοί, μεγαλύτερη απαξίωση του βαθμού; Τότε γιατί όλοι θέλετε να γίνετε τουλάχιστον ταξίαρχοι; Εάν σας έλεγαν ότι οι ταξίαρχοι θα μειωθούν στους 20 για να έχει μεγαλύτερη αξία ο βαθμός, θα ξεσηκωθείτε όλοι. κ.κ. συνάδελφοι. Οι βαθμοί δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία, όσο οι άνθρωποι και οι θέσεις που κατέχουν, οι δουλειά που κάνουν. Αν θέλετε να είστε άξιοι και να σας αναγνωρίζουν από το έργο σας και όχι από τον βαθμό σας, βάλτε τον κ.λ. κάτω και δουλέψτε για μία αστυνομία νεότερη, παραγωγικότερη και κοντά στον πολίτη.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Πόσο εκτός τόπου και χρόνου ακούγονται όλα αυτά!!!! Αντί να κοιτάξετε όλοι να φτιάξουμε κάτι σε αυτό το ταλαιπωρημενο από εμάς τους ίδιους Σώμα... Κοιτάζει ο καθείς την πάρτη του!!!! Καλά για τους συνδικαλιστές ας μην πούμε τίποτα.... Για το μόνο που δεν πήραν θέση είναι για τον...... Λιγναδη!!!! Αστείοι όλοι!!!! Οι μεν για το βαθμό τους.. Οι δε για τα γαλο ία τους... Οι άλλοι για το οως θα βολευτούν.. Και είναι και κάποιοι άλλοι που απλά νομίζουν ότι κάτι προσφέρουν!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μόλις τελειώσει αυτή η προσφυγή, θα κάνει νέα προσφυγή, αυτή τη φορά των ανθυπαστυνομων επειδή έκαναν προσφυγή εναντίων τους οι αξιωματικοί,επειδή κάποτε οι άλλοι είχαν κάνει προσφυγή...Η προσφυγή της προσφυγής δηλαδή..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κοίτα αν ζεις σε άλλη χώρα και δεν ξέρεις τι γινεται με τις παραγωγικές σχολές όπως είναι κ η Αστυφυλάκων είναι κ δικό σου θέμα να ζεις στον κόσμο σου... κ στο γυάλινο πυργακι σου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η δημόσια αντιπαράθεση, μέσω των κοινωνικών δικτύων, δεν εξυπηρετεί κανέναν "συνάδελφο", ανεξαρτήτως προελεύσεως ως προς την απόκτηση του φέροντος βαθμού.
Αντιθέτως, ειδικά όταν το ύφος του γραπτού λόγου είναι εγωιστικό και προσβλητικό προς συνανθρώπους - συναδέλφους κάθε βαθμολογικής εξέλιξης, αναδεικνύει χαρακτήρα προβληματικό και ρίχνει πολύ χαμηλά το επίπεδο του προσωπικού στα μάτια της κοινωνίας μας.
Με αυτές τις στρεβλώσεις, δεν προάγεται ο σκοπός που υπηρετούμε, ούτε λύνονται τα όποια προβλήματα υπάρχουν.
Ας αναλογιστεί ο καθείς, ποια είναι τα αίτια του κάθε προβλήματος, τι βλάβη προκαλείται και ποια είναι η βέλτιστη λύση.
Ο χρήστης Τι λες τωρα! είπε…
Έτσι, αγωγή στην αγωγή αρχηγοί θα γίνομαι όλοι. Τρέμε Καραμανλακη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ανώνυμε αναλυτή της σχολής αστυφυλάκων και υπαξκων (5:36), που το κίνητρο σου εξοφθαλμα εγωπαθητικο, πρέπει να ενημερωθείς ποιοι θεωρούνται υπαξιωματικοί από τον κανονισμό του σώματος και ποια η εξέλιξη αυτών που προέρχονται από εσωτερικές εξετάσεις Αρχιφυλακων Ανθυπαστυνομων. Επειδή αδικουνται μια ζωη, ιδίως με την αύξηση των χρόνων υπηρεσίας και για την στοιχειώδη αύξηση του μισθού τους, δεν σημαίνει ότι δεν δικαιούνται να διεκδικούν και να πετύχουν την ανατροπή ... Το πρόβλημα είναι ψηλά στο βαθμό του Δντη και εσύ είσαι ακόμα χαμηλά και φοβάσαι τη σύγκριση στη δουλειά ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η τιμιοτερη προσέγγιση μπράβο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχετε χαζεψει έτσι;Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει ότι οι αστυφύλακες γελάνε στην καλύτερη των περιπτώσεων μαζί σας και στην χειρότερη δείχνουν πλήρη απαξίωση για τους βαθμού σας.Καλα το πάτε όλοι όμως εμπρός για μια αστυνομία μπαχαλο όχι ότι δεν είμαστε αλλά λέμε τώρα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιοί αστυφύλακες θα γελάνε? Με το βαθμολογιο που πρότειναν χέρι χέρι ΠΟΑΣΥ ΠΟΑΞΙΑ δεν θα υπάρχουν αστυφύλακες. Οι αστυφύλακες θα γίνονται Υ/Β, οι Αρχιφύλακες Α/Β κλπ. Ψηφοθηρια σε βάρος όχι των αξιωματικών ΣΑΕΑ ΤΕΜΑ αλλά σε βάρος του Σώματος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ σωστός, ακριβώς έτσι, να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστός
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βγαινω εκτος θεματος αλλα τα συγκεκριμενα νομοσχεδια πασαλλειματα ειναι για να χαμε να λεγαμε , ολοι εχουν δικιο αλλα οι πραγματικοι μαχιμοι του πεζοδρομιου ελαχιστα αγγιζονται απο βαθμους και παπαριες οπως τα συζητατε παραπανω , Διαιρει και βασιλευε με λιγα λογια να αναλωνομαστε στο δεντρο και να μην βλεπουμε το δασος , οι βαθμοι ιδιαιτερα στην αττικη εχουν ξεφτυλιστει , οταν πλεον βλεπεις διευθυντη και ανω ολοι σχεδον διακατεχονται απο μια ανασφαλεια μην εκτεθουν και ευθυνοφοβια σε σημειο να μην αναλαμβανουν πρωτοβουλια για το παραμικρο , οι περισσοτεροι εχετε απαξιωθει στα ματια του απλου αστυνομικου , και ολα αυτα τα κομπλεξ και τις ανασφαλειες ευθυνοφοβιες τα μεταφερετε και στο προσωπικο και παει λεγοντας , καποτε καναμε μετρα στο ζηρινειο οταν επαιζε η κηφισια 3η κατηγορια η 2η αν θυμαμαι και ειμασταν 1 υπστυνομος επικεφαλης με βοηθο ανθυπα η αρχιφ. και 8 αστ. ε.φ. , και καταληξαμε τα τελευταια χρονια μετα το 2013 με 2014 να ειμαστε στο ζηρινειο παλι κυριακατικα 1 α/δ , 1 υποδιευθυντης , υπαστυνομος , και λοιποι , εχουμε δει κοτζαμ ταξιαρχο να κατεβαινει σε μετρα εξω απο συμβολαιογραφειο για πλειστηριασμους , ελεος ταξιαρχος να τρωει σπρωξιες φαπες και καφεδες απο διαμαρτυρομενους , στα μπλοκα κατα του κορονοιου καναμε προσφατα 1 αστ. Και 1 αρχ.κας με ενα δ/ντη , 1 υποδ/ντη , 1 ταξιαρχο) απαξιωση των βαθμων πληρως , για τι βαθμους και ιεραρχια μιλατε τελοσπαντων .
Και κατι αλλο (επειδη ειστε πολλοι αξιωματικοι στα σχολια) , κυριοι εποπτες στοχων , περιπολιων , και γενικα κυριοι αξιωματικοι εποπτες διευθυνσεων και λοιποι , που βγαινετε εξω σαν γαμπροι , ποτε θα βαλετε μυαλο να φορεσετε αλεξισφαιρο , να εχετε μαζι σας ζωνη εξαρτησης η εστω αν ζηταω πολλα εστω ατομικο οπλισμο και 2 γεμιστηρες. Γυρνατε σε τοσους στοχους πραγματοποιωντας ολιγολεπτη εστω σταση σε αυτους , και μπορει να βρεθειτε και κινουμενοι πλησιον περιστατικου που οφειλετε να συνδραμετε τι θα κανετε; καλα δεν θα πω για τα μετρα ταξης στο γηπεδο που σαν κονιορδοι απαιτουσατε να εχουμε γκλοπ και λοιπα αλλα εσεις τιποτα λες και ειστε αλεξισφαιροι η τοσο καλα εκπαιδευμενοι ρε κομαντα. Εκτος θεματος το ξερω , αλλα ξυπνατε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ακούμε που σου λέω γελάνε,γελάνε να σας βλέπουν στα μέτρα και να είστε σαν χαμένοι,γελάνε να μαλώνετε για τους βαθμούς,γελάνε με τις εντολές που δίνετε,γελανε γιατί δεν τολμάμε να πείτε όχι σε τίποτα και απλά σκύβετε το κεφάλι,γελάνε γιατί έχει γεμίσει ο τόπος με αστέρια και έχουν σιχαθεί.Θελεις να συνεχίσω;Ο αστυφύλακας που θέλει βαθμό θα κάτσει να διαβάσει δεν περιμένει να του τον δώσουν έτσι άλλοι έχουν τα κόμπλεξ με αστέρια και προσπαθούν να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γι αυτή τη δημοσίευση - "διαφήμιση" πληρωθηκατε από τον εν λόγω χασοδικη;;;;;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφού δεν παίρνουμε αύξηση, ας πάρουμε ΟΛΟΙ ένα βαθμό και ένα μισθολογιο κλιμάκιο!!! Γιατί τόσα παράπονα, για να τα παίρνουν οι δικηγόροι ή για να κάνουν καριέρα οι συνδικαλιστές στη πλάτη μας;