Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες στους ληστές με τις καραμπίνες - Πώς δρούσαν


Ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο την ανάλυση του γεωγραφικού προφίλ και του τρόπου δράσης εγκληματικών ομάδων, κατάφερε να εξιχνιάσει άμεσα τέσσερις (4) ένοπλες ληστείες, που έλαβαν χώρα κατά το τελευταίο 15νθήμερο του Ιανουαρίου 2021, σε καταστήματα περιοχών της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Με τη συνδρομή αστυνομικών τεσσάρων ακόμη Υπηρεσιών που υπάγονται στην προαναφερόμενη Διεύθυνση, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εντατικές εποχούμενες περιπολίες και συνεχείς ελέγχους, έφτασαν στα ίχνη και τη συνακόλουθη σύλληψη των δραστών.

Πρόκειται για δύο (2) ημεδαπούς άντρες ηλικίας 46 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Στο πλαίσιο των επισταμένων ερευνών , συλλέχθηκαν πειστήρια και υλικό που τοποθετούν τους δράστες στους τόπους των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων και υποδεικνύουν ως χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους:

Την επιλογή καταστημάτων σε περιοχές κοντά στις οικίες τους προκειμένου να έχουν γρήγορη και άμεση πρόσβαση σ’ αυτά, αλλά και ταχεία διαφυγή

Την προσέγγιση των στόχων τους απογευματινές και βραδινές ώρες εκμεταλλευόμενοι τη σχεδόν ανύπαρκτη κίνηση στους δρόμους λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και πολιτών στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού και

Την απειλή χρήσης κυνηγετικού όπλου (καραμπίνα).

Από την προανάκριση επίσης , προέκυψε ότι οι δύο (2) άντρες, οργανώθηκαν κατά τον Ιανουάριο του 2021, για την τέλεση των ένοπλων ληστειών που έλαβαν χώρα στις περιοχές Κορδελιού, Ευόσμου και Διαβατών κατά το χρονικό διάστημα 17-31 Ιανουαρίου 2021.


Οι δράστες εντοπίστηκαν βραδινές ώρες της (31-01-2021), να κινούνται με μοτοσικλέτα που αφαίρεσαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας από την περιοχή του Κορδελιού και την οποία χρησιμοποίησαν λίγο νωρίτερα για ένοπλη ληστεία σε κατάστημα των Διαβατών. Δε σταμάτησαν σε σήμα αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν ο ένας στην περιοχή της Μενεμένης και ο άλλος στην περιοχή του Κορδελιού, οπότε και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι , κατά τη σύλληψή του ο 40χρονος αντιστάθηκε χτυπώντας τους αστυνομικούς και τραυματίζοντας ελαφρά έναν εξ’ αυτών.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους, βρέθηκαν στο σπίτι του 40χρονου και κατασχέθηκαν ενδύματα, κράνη και υποδήματα που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Το κλεμμένο όχημα αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Υπογραμμίζεται ότι , οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια