Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα στη Σχολή Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο


Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου μετά τον εντοπισμό αρκετών κρουσμάτων της COVID-19 εντός της Σχολής Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο.

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

 

“Πράγματι έχουν εντοπιστεί αρκετά κρούσματα εντός της Σχολής, άπαντες όμως τηρούν το πρωτόκολλο. Όλοι διαμένουν πλέον σε ξεχωριστούς θαλάμους και έχουν μπει σε καραντίνα” αναφέρει στο GRTimes ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Δημήτρης Δερβεντλής.

 

Προσθέτει πάντως ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, κυρίως για τους γονείς των αστυφυλάκων που αυτή την εποχή πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της εκπαίδευσής τους. “Δεν υπάρχει κανένας λόγος για ανησυχία κυρίως από τους γονείς των δοκίμων, αλλά και την τοπική κοινωνία. Όλοι οι συνάδελφοι που έχουν νοσήσει βρίσκονται εσώκλειστοι εντός της Σχολής και τους παρέχεται κάθε φροντίδα και επίβλεψη ώστε να μη νιώθουν μόνοι”.

 

Επίσης, ο κ. Δερβεντλής αναφέρει πως “τόσο η διοίκηση όσο και ο γιατρός που υπάρχει, προσπαθούν και κάνουν το καλύτερο δυνατό, ώστε να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο. Περιμένουμε πλέον να ολοκληρωθεί το χρονικό διάστημα των 14 ημέρων που κρατάει η καραντίνα”.

 

Την Πέμπτη (25/2) κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Στο μεταξύ κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να βρεθεί ξανά την Πέμπτη (25/2) στη Σχολή Αστυφυλάκων προκειμένου να υποβάλλει εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους σε μαζικά διαγνωστικά τεστ.

 

 

“Υπάρχουν αρκετά κρούσματα, αλλά και οι πρώτες επαφές και τα επιβεβαιωμένα περιστατικά βρίσκονται σε ξεχωριστό θάλαμο. Γίνονται τακτικά απολυμάνσεις και δεν χρειάζεται να υπάρχει ανησυχία” ανέφερε στο GRTimes ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, Ηλίας Ακίδης.

 

“Μέσα στη Σχολή υπάρχει καθημερινά ένας γιατρός και μία νοσοκόμα και προσφέρουν σε όσους έχουν νοσήσει ότι χρειαστεί” πρόσθεσε ο κ. Ακίδης.

 

«Σίγουρα υπάρχει θέμα με κρούσματα στη Σχολή»

Την ύπαρξη κρουσμάτων επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο GRTimes και ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου. “Έχουμε ενημερωθεί πως υπάρχει ένα ζήτημα εντός της Σχολής με κρούσματα, αλλά θεωρώ ότι τηρούνται τα πρωτόκολλα και η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη” τόνισε χαρακτηριστικά.  










Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά όλα αυτά τα παιδιά συμπληρώνουν 2 μήνες χωρίς έξοδο..... ποσό ακόμη θα αντέξουν;στην Κομοτηνή δεν υπάρχει κρούσμα γιατί δεν βγαινουν;