Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Χανίων: Ενημέρωση Βουλευτών Νομού για ζητήματα πανελλήνιας εμβέλειας που αφορούν τους συναδέλφους μας


Παραθέτουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Χανίων: Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, παρακολουθήσαμε την ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο Κοινοβούλιο, η οποία έγινε προ διμήνου, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας, διατάξεις για το Ταμείο Προνοίας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», με θέμα την κατάρτιση και προώθηση Προεδρικού Διατάγματος για το νέο βαθμολόγιο του αστυνομικού προσωπικού. Πλην όμως έκτοτε περιμένουμε την έκδοση του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αφορά ένα νέο και σύγχρονο βαθμολόγιο.

  Παράλληλα και όσον αφορά την αναβάθμιση των σπουδών της Σχολής Αστυφυλάκων, στην οποία εκτενώς αναφέρθηκε ο Υπουργός, αυτή θα πρέπει να γίνει στα πλαίσια της αντίστοιχης της Σχολής Πυροσβεστών, ειδάλλως θα είναι απλά «μία τρύπα στο νερό».

 Έτσι και μόνο έτσι θα μιλάμε πλέον και για ουσιαστική αναβάθμιση του πτυχίου της Σχολής Αστυφυλάκων, με απώτερο σκοπό την ανωτατοποίηση της Σχολής, η οποία αποτελεί πάγιο και δίκαιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας.

 Ομοίως ο κ. Υπουργός, αναφέρθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην αναγκαιότητα αύξησης του ορίου της νυκτερινής απασχόλησης από 48 σε 64 ώρες, πλην όμως δεν έχει αλλάξει τίποτα μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας να δουλεύουν νυκτερινά ωράρια και οι αποζημιώσεις τους να χάνονται. Είμαστε σίγουροι, ότι εάν επρόκειτο για άλλο κλάδο εργαζομένων, θα είχε πραγματοποιηθεί άμεσα και με αναδρομική ισχύ…

  Το ίδιο χάνεται στο βάθος των χρόνων το δίκαιο αίτημά μας, με συνεχείς μας επιστολές, όσον αφορά τη χορήγηση επιδόματος σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές, όπως το νησί της Γαύδου. Θεωρείτε ότι η χορήγηση επιδόματος σε  2 αστυνομικούς θα ρίξει έξω τον προϋπολογισμό; Άλλα είναι τα golden boys… 

  Όπως γνωρίζετε, το τελευταίο χρονικό διάστημα, τέσσερις συνάδελφοί μας, έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τον Covid-19, δείχνοντας για μία ακόμη φορά την επικινδυνότητα και τις ανθυγιεινές συνθήκες άσκησης του επαγγέλματός μας και οι οποίοι προστίθενται στο μακρύ και μακάβριο κατάλογο θανόντων συναδέλφων μας εν ώρα υπηρεσίας.

  Παράλληλα κ.κ. Βουλευτές, όπως γνωρίζετε  οι συνάδελφοί μας έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα την Άνοιξη, για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας των ελληνικών συνόρων στην περιοχή του Έβρου. Μία επιχείρηση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και συνεχίζεται ακόμα στις ημέρες μας, τόσο στην ίδια περιοχή, όσο και στα ακριτικά μας νησιά, καθώς δεκάδες συνάδελφοί μας αποσπώνται κάθε μήνα για το σκοπό αυτό, αφήνοντας τις οικογενειακές τους εστίες.

  Ομοίως την Άνοιξη οι συνάδελφοί μας εκτέθηκαν ΑΜΕΣΑ, στην πανδημία του Covid – 19 και συνεχίζουν αλλά και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τον περιορισμό εξάπλωσης αυτού, καθώς σε αυτόν τον τομέα ο κρατικός μηχανισμός τα περιμένει όλα από εμάς. Για το σκοπό αυτό χάθηκαν άδειες από συναδέλφους μας, χάθηκαν πληρωμένα εισιτήρια, χάθηκε ο οικογενειακός προγραμματισμός τους, χάθηκε η ηρεμία από τα σπίτια τους.

  Κύριοι Βουλευτές ζητούμε τη συμβολή σας για την έκτακτη υλική - χρηματική επιβράβευση των συναδέλφων μας για όλη την υπερεργασία των τελευταίων μηνών, όπως και ορθά έγινε σε άλλους κλάδους εργαζομένων. Στο ίδιο πλαίσιο ζητάμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για επαναφορά των μισθών μας στο επίπεδα του 2012. Πέρασαν τόσα χρόνια από τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις οι οποίες το προβλέπουν ΡΗΤΑ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ πλην όμως, η Πολιτεία παρανομεί! Γιατί; Εσείς το γνωρίζετε;

  Τέλος κύριοι Βουλευτές του Νομού μας ζητούμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ! Αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό! Πόσους νεκρούς και τραυματίες πρέπει να θρηνήσουμε ακόμα για να φτάσουμε σε μία αυτονόητη αναγνώριση; Όλος ο κόσμος γνωρίζει την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας πλην των ελληνικών Κυβερνήσεων.  Έφτασε ο καιρός ο κάθε Βουλευτής του Κοινοβουλίου να πάρει επώνυμα θέση στο ζήτημα αυτό! Έτσι και εμείς με τη σειρά μας θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας αναλυτικά αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους!

  Επί τούτου σας αποστέλλουμε σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας μας προς την Κυβέρνηση αλλά και τους πολιτικούς φορείς ανά το πανελλήνιο και η οποία αφορά τα προαναφερόμενα, τα οποία σας έχουμε εκθέσει πολλάκις.

Μετά Τιμής

Για το Δ.Σ.

Ο

Πρόεδρος

 

ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος


 

 

Ο

Γενικός Γραμματέας

 

ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ Στυλιανός










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια