Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέστωρ Τσουτσάνης: Αποσπάσεις ξανά & ξανά και ξανά


Διαβάστε το κείμενο

Από μια πρώτη ματιά φαίνονται δελεαστικές οι αποσπάσεις των αστυνομικών (με έξοδα δημοσίου)

Αλήθεια είναι… ότι τα λεφτά είναι πολλά για τις δύσκολες οικονομικές εποχές που ζούμε!!!

Όμως, γιατί οι αστυνομικοί προκειμένου κάποιοι να επωφεληθούν οικονομικά? θα πρέπει να θυσιάζουν άλλα πιο σημαντικά πράγματα σε προσωπικό, επαγγελματικό και οικογενειακό επίπεδο?

Όμως γιατί οι υπηρεσίες πρέπει να αποδυναμωθούν προκειμένου να ενισχυθούν άλλες ?

Δεν λέω.. πρέπει να γίνεται η φύλαξη των συνόρων, να γίνεται και η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών αλλά όλοι μας γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι κάτι το ξαφνικό, δεν είναι κάτι το προσωρινό, είναι ένα χρόνιο θέμα.

Επίσης, με τις τελευταίες διαταγές αποσπάσεων συμβαίνει το εξής παράλογο.

Ατομα από την Κρήτη π. χ. έρχονται αποσπάσεις Θεσσαλονίκη και συνάδελφοι από Θεσσαλονίκη παίρνουν απόσπαση στην Κρήτη. Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει ποιο είναι το υπηρεσιακό όφελος σε αυτή την ανταλλαγή ουσιαστικά αστυνομικού προσωπικού μεταξύ νόμων.

Διότι, την ώρα που επικαλούνται δημοσιονομικη στενότητας στην χορήγηση ενός επιδόματος στο αστυνομικό προσωπικό για όλα όσα έχει προσφέρει την περίοδο της πανδημίας, την ίδια ώρα βλέπουμε να μοιράζονται χρήματα σε λίγους....

Για το λόγο θα πρέπει από το υπουργείο να βρεθεί γίνει επιτέλους εξορθολογισμός των αποσπάσεων και να βρεθεί μόνιμη και σταθερή λύση για το πρόβλημα.

Απορίας άξιον βεβαια αποτελεί και το γεγονός ότι οι αποσπάσεις συνεχίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές πάρα το ότι έχουν ήδη γίνει προσλήψεις-τοποθετήσεις συνοριοφυλάκων

Υ. Γ. Να τονίσουμε βέβαια ότι για να πάρεις και αυτή την πολυπόθητη απόσπαση πρέπει να μπεις σε ειδικές λίστες που έρχονται από νότια.

ΤΣΟΥΤΣΑΝΗΣ Νέστωρ

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

Μέλος ΑΣΠΑ









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ΥΓ καταδεικνύει την πηγη του προβληματος αγαπητέ εκλεγμενε, οπότε όλα τα προηγουμενα ειναι αέρας κοπανιστός. Ακόμα και αυτήν περιοδο του χαλίφη Μιχάλη κάποιοι πρεπει βολευτούν, πως αλλιώς θα ικανοποιηθούν τα παιδια του κομματικού σωλήνα;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί συνάδελφε οι συνδικαλιστές ποτέ δεν φρόντισαν το προσωπικό καθε διευθυνσης να είναι αριθμητικά λαμβάνοντας κάποια κριτήρια (πληθυσμιακά, συνορα, φυλακες, κυτ, προκεκα, κλπ). Γιατί ναι οι συνδικαλιστές φταίνε που δεν το εχουν θέσει ως ζητημα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όσο εσυ ανακαλύπτεις τον τροχό κάποιοι πλουτίζουν....
Ο χρήστης Unknown είπε…
Αποσπάσεις για να βολεύονται οικονομικά συνάδελφοι κολλητοί συνδικαλιστών και πολιτικών. Αισχος, επιτέλους δείτε τις πραγματικές ανάγκες ανά νομό και στις μεταθέσεις να υπάρχει διαχωρισμός πλέον για ανακριτικους υπαλλήλους αστυφύλακες, αρχιφύλακες και μη. Μόνιμα οι εκ των πανελληνίων ανακριτικοι υπάλληλοι τα θύματα με δεκάδες χρόνια στην Αθήνα.