Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΟΔΟΣ μάτωσε, η ήπια αστυνόμευση έγινε άγρια καταστολή και χημικός πόλεμος, η ΔΡΑΣΗ ΔΕΛΤΑ και το δόγμα αποδογματίστηκε

Η φωτό του Νίκου χριστοφάκη από το zougla.gr

Ήταν 4 του Γενάρη όταν ο υπουργός δημόσιας τάξης δήλωνε το τέλος της εποχής των δακρυγόνων, ενώ 15 ημέρας παρουσίαζε το νέο δόγμα για τις συγκεντρώσεις βασισμένο στο μοντέλο της ήπιας αστυνόμευσης. 
 
Η χθεσινή ημέρα όμως ήρθε να επισφραγίσει το τέλος των ψευδαισθήσεων. Για αστυνομικούς και πολίτες. Η ήπια αστυνόμευση δια των αστυνομικών της ομάδας ΟΔΟΣ παρασύρθηκε και μάτωσε καθ' οδόν προς την αυταπάτη, αποδεικνύοντας την προχειρότητα στη θεσμοθέτηση ενός νεομοντερνισμού όχι απαραίτητα ουτοπικού. Σίγουρα όμως, όχι για κάθε χρήση και περίσταση και αναμφίβολα, όχι δίχως αστυνομική προστασία. 
 
Στην χθεσινή συγκέντρωση υπήρχαν τρεις Αίαντες, που όμως παρέμειναν στατικοί. Δεν έριξαν ούτε μία σταγόνα νερό, αντίθετα με όσα μαθαίναμε ότι θα καθιερωθούν. Επίσης αντίθετα, τα χημικά όχι μόνο δεν αποσύρθηκαν ή περιορίστηκαν, αλλά όπως επισημαίνεται από τους παρόντες, η ένταση και συχνότητα ρίψης δημιούργησαν περιορισμένη ορατότητα μικρότερη των τριών μέτρων. Για την ασφυξία ούτε λόγος.
 
Η ΔΡΑΣΗ, εμφάνισε συμπτώματα ΔΕΛΤΑ με κάθετες εφορμήσεις με τις μηχανές πάνω σε διαδηλωτές σύμφωνα με τις μαρτυρίες, δείχνοντας κι αποδεικνύοντας πως μόνο κατ' όνομα άλλαξε. Διατήρησε τουλάχιστον συνεκτικά ακέραιο τον πρώτο γραμματικό προσδιορισμό.
 

 
 
Σε ότι αφορά στη φιλόστοργη μέριμνα (sic) που προβλέφθηκε για φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους, αυτή μετουσιώθηκε στον χώρο που καταλαμβάνει η ακτίνα της γροθιάς και του γκλομπ των αστυνομικών της ... ήπιας καταστολής.
 
Μία μόνο ημέρα κατέδειξε σε όλο τους το μέγεθος τις αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις που πλάσαραν ανέξοδα όλοι όσοι μας διακήρυξαν δόγματα και αξιώματα για κάτι νέο και διαφορετικό.
 
Συνηθισμένοι στην πλάνη αυτοί, εθισμένοι στην αυταπάτη εμείς και όλα κλωθογυρίζουν αρμονικά στην θολωμένη ατμόσφαιρα από δακρυγόνα και αίμα.
 
 
του Γιώργου Καραϊβάζ 




Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Κωστας είπε…
Ρε πάτε καλά? Η ΟΔΟΣ, αν υποθέσουμε ότι μπορεί να εφαρμοστεί, είναι για περιπτώσεις συνταξιούχων κλπ οι οποίοι φαινομενικά πάντα είναι ακίνδυνος κατά τη πορεία τους. Ποιος νοήμων βάζει αστυνομικούς με μπλουζάκια και τζόκεϊ απέναντι σε άτομα με κράνη, ρόπαλα, κουκούλες, μασκες(γιατι φαντάζονται ότι θα πέσουν χημικά) και έχει την ΗΛΙΘΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ότι θα λειτουργήσει?Σε μια χώρα που το πρώτο που σκέφτεται κάποιος σε μια τέτοιου τύπου πορεία είναι πως να κάψει, δείρει, χτυπήσει, αστυνομικο(και να ανεβάσει και το αντίστοιχο video στο-μη το πειράξει κανεις-indymedia, εμείς λειτουργούμε έτσι. Καλά μας κάνουν ρε. Καλά μας κάνουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πες τα ρε γιωργαρε.περιμενουμε με ανυπομονησία την σημερινή παρέμβαση σου στη Ζήνα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η πολιτική μας ηγεσια ενδιαφέρεται μονο για την εικόνα στα καναλια..εφτιαξε την ΟΔΟ προχειρα με 20χρονους άπειρους αστυφυλακες τους εδωσε ενα αστειο γαλαζιο μπλουζακι και ενα επιδομα για να γλυκαθουν και τους βαζει να τρωνε το πρωτο ξύλο μεχρι να επέμβουν τα ΜΑΤ..σκετη αποτυχία
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάποιοι εκει στην Αστυνομία έχουν μπερδέψει τους αστυνομικούς που είναι στην πρώτη γραμμη με τους αστυνομικούς που ποστάρουν χαρούμενες φατσούλες στο fb...
Αλήθεια οι συνδικαλιστές δεν θα βγάλουν καμιά βαρύγδουπη δήλωση του τύπου "ως έδώ" και "θα μας βρείτε απέναντί σας" ........;;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καταδικασμενη απο την αρχη η οδος οπως και η πανεπιστημιακη αστυνομια , ξυπνατε και ενισχυστε τα τμηματα την ασφαλεια την τροχαια κτλ , εχουμε μεινει λιγοι και ο φορτος εργασιας ολο και αυξανεται , ξυπνατε στρατηγοι μην εθελοτυφλειτε και συμβουλεψτε σωστα τον υπουργο , δεν το βλεπετε οτι υπαρχει προβλημα σοβαρο με τις υπηρεσιες που αποτελουν το κυταρρο της αστυνομιας με τις οποιες ερχεται σε επαφη ο φορολογουμενος πολιτης και απαιτει υπηρεσιες; συμβουλοι σαν τον πρωην αρχηγο νασιακο και τον στρατηγο ε.α. συρο εχουν μεινει στην αστυνομια του 2000 οπου τα προβληματα που καλουνταν να λυσει και να διαχειριστει η αστυνομια ηταν μηδαμινα και αλλης εντασης σε σχεση με σημερα , δεν κανουν. Ξυπνηστε , θα μας μισει ο κοσμος που τον σταματαμε για ελεγχο καθε τρεις και λιγο για μασκα και μετακινηση και οταν κλεβουν και ληστευουν την περιουσια τους η μας χρειαζονται πραγματικα δεν μας εχουν διπλα τους γιατι ειμαστε σταθεροι μονιμα σε μπλοκα για τον κορονοιο και η αμεση δραση τρεχει σαν το βεγγο . Ξυπνηστε και βγαλτε κοσμο απο τα γραφεια , εχετε ξεσκισει τους λιγους εναπομειναντες σε μαχιμες υπηρεσιες.