Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η τελική απόφαση για τους αδίστακτους ληστές των φορτηγών


Ξεκίνησαν την δράση τους ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου με την κλοπή ενός αυτοκινήτου. Από τότε και για τους επόμενους μήνες είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους οδηγούς φορτηγών στη Δυτική Αττική.

Τους λήστευαν αφού πρώτα τους χτυπούσαν αλύπητα είτε με τα χέρια είτε με σιδερένια εργαλεία. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός Bούλγαρου οδηγού στην περιοχή του Ασπροπύργου ο οποίος κατάλαβε ότι προσπάθησαν να του ανοίξουν τις πόρτες της νταλίκας του και να του κλέψουν προϊόντα.

Τότε η συμμορία των αδίστακτων ληστών τον χτύπησε με έναν λοστό αλλά και με τα χέρια. Τον έσυραν στο χώμα και στη συνέχεια του έβγαλαν το παντελόνι. Με απειλή μαχαιριού του πήραν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Άλλος οδηγός, όταν κατάλαβε ότι θα τον λήστευαν, έβαλε μπρος την μηχανή του φορτηγού του και προσπάθησε να διαφύγει. Ένας από τους νεαρούς, σαν αίλουρος, πήδηξε πάνω και  τράβηξε το κλειδί με δύναμη με αποτέλεσμα να σπάσει και να ακινητοποιηθεί το βαρύ όχημα. Μέσα στην καμπίνα, βρήκε ένα γυάλινο ποτήρι το οποίο έσπασε και με αυτό απείλησε τον οδηγό για να του πάρει χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Για περίπου τρεις μήνες οι οδηγοί, Έλληνες και ξένοι, είχαν χάσει τον ύπνο τους, αν και κάποιους τους έπιαναν στην κυριολεξία στον ύπνο. Έναν από αυτούς, φορώντας κουκούλες, τον ξύπνησαν και του έβαλαν ένα μαχαίρι στο λαιμό για να του αρπάξουν προσωπικά αντικείμενα αλλά και τα κλειδιά του φορτηγού.

«Έκλεβαν τα πάντα, μικρής και μεγάλης αξίας. Από έναν τενεκέ με λάδι, μεγάλες ποσότητες απορρυπαντικών από τις εγκαταστάσεις εταιρίας μέχρι κρέας που έβρισκαν σε φορτηγά – ψυγεία. Υπήρξε όμως και φορά που άρπαξαν ολόκληρη νταλίκα γνωστής αλυσίδας πολυκαταστήματος γεμάτη με ηλεκτρονικά παιχνίδια, υπολογιστές και μεγάλες τηλεοράσεις» λέει στο astinomiko.gr ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην εξάρθρωση της συμμορίας η οποία αλώνιζε το 2017.

Αυτό που δεν θα ξεχάσει πάντως ήταν ένα βράδυ, τον Μάρτιο του 2017, όταν μέλη της συμμορίας άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών της Τροχαίας. «Οι συνάδελφοι τους καταδίωξαν από το Χαϊδάρι μέχρι τον Ασπρόπυργο. Στην οδό Αγίου Γεωργίου οι επιβάτες του αυτοκινήτου σταμάτησαν και έστησαν κανονική «ενέδρα» στο περιπολικό. Ένας εκ των επιβατών πυροβόλησε τέσσερις φορές ενώ ο αστυνομικός απάντησε στα πυρά ρίχνοντας τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ το αυτοκίνητό τους βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο στην περιοχή της Νέας Ζωής Ασπροπύργου».

Ένα άλλο μέλος της σπείρας, 28 ετών, είχε προσπαθήσει να αποδράσει από το Αστυνομικό τμήμα Μεγάρων σπρώχνοντας τους αστυνομικούς που τον οδηγούσαν στο κρατητήριο αλλά τελικά κατάφεραν να τον συλλάβουν.

Για την σκληρή συμμορία, που είχε στις τάξεις και μικρά παιδιά, ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης. Πριν από λίγες μέρες έγινε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο με τους δικαστές να δείχνουν επιείκεια. Συγκεκριμένα, σε έναν 22χρονο επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 χρόνων. Ο συνήγορος υπεράσπισης του, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο astinomiko.gr εξήγησε το σκεπτικό του δικαστηρίου. «Tο δικαστήριο εκτίμησε την ειλικρίνεια και την μεταστροφή νέων ανθρώπων και τους επέβαλε την μικρότερη δυνατή ποινή για πάρα πολλά αδικήματα που αποδέχτηκαν ότι τέλεσαν. Εξέλιξη που τους οδηγεί εκτός φυλακής».

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια