Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Ανάψαμε φωτιά και σφάξαμε ένα ζώο να φάμε» - Εντοπίστηκαν ασφαλείς οι κτηνοτρόφοι στο Ρέθυμνο


Αισίως ολοκληρώθηκε η περιπέτεια των κτηνοτρόφων που αποκλείστηκαν στα ορεινά του Δήμου Μυλοποτάμου και αγνοούνταν από εχθές το βράδυ, προς ανακούφιση των οικείων τους και των σωστικών δυνάμεων που κινητοποιήθηκαν.

Ο λόγος για τρεις άνδρες, 40, 38 και 37 ετών, οι οποίοι μίλησαν στο zarpanews.gr και την Ευτυχία Πενταράκη για την περιπέτειά τους, επισημαίνοντας ότι ανέβηκαν στο βουνό επειδή είχαν ξεμείνει τα ζώα τους στη χιονοθύελλα:

«Είχαν αποκλειστεί τα ζώα και πήγαμε να τα δούμε με το τρακτέρ, το οποίο, όμως, αποκλείστηκε και αυτό αφού υπήρχε σε μερικά σημεία μέχρι και δύο μέτρα χιόνι.

Καταφέραμε και απεγκλωβίσαμε τα ζώα και τα βάλαμε μέσα, όμως δεν μπορούσαμε να κατεβούμε χθες λόγω της χιονοθύελλας. Γι’ αυτό κάτσαμε μέσα, ανάψαμε φωτιά και σφάξαμε ένα ζώο να φάμε.»

Τελικά, κατάφεραν να επικοινωνήσουν ξανά με τους δικούς τους το πρωί της Τετάρτης, όταν και βελτιώθηκε κάπως ο καιρός και βγήκαν από το καταφύγιό τους:

«Κάναμε ένα χιλιόμετρο για να κατέβουμε με τα πόδια, που είναι μικρή απόσταση αλλά πολύ… ζόρικη. Το τηλέφωνο δεν είχε σήμα, παρά μόνο όταν κατεβήκαμε αρκετά μετά τις 10 το πρωί.»





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπούφοι,του βλέπουν στην Φλώρινα και γελάνε τα τσιμέντα