Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανοιχτή επιστολή Αστυνόμου προς τον Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ.


Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του bloko.gr

Η συμπαιγνία αριβιστών συνδικαλιστών και πολιτικών που δεν ορρωδούν πουθενά προκειμένου οι πρώτοι να εξασφαλίσουν θέση στις εκλογικές λίστες και οι δεύτεροι να εξασφαλίσουν εκλογική πελατεία, οδηγεί την αστυνομία σε διάλυση και τον αστυνομικό σε οικονομική και εργασιακή απόγνωση. Ο κατήφορος των εργατοπατέρων, οι οποίοι με την αλλαζονική,  ματαιόδοξη, αντιδεοντολογική  και συμφεροντολογική συμπεριφορά τους,  θέτουν τον Έλληνα αστυνομικό στο περιθώριο της κοινωνίας κι απέναντι σ' αυτήν, συνεχίζεται απρόσκοπτα.

 

Αδυνατώντας λόγω υπόγειων συνδιαλλαγών με τους πολιτικούς τους πάτρωνες, να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, συμπράττουν στον ευτελισμό και στην καταστροφή του Σώματος. Μοιράζουν αφειδώς βαθμούς, προάγοντας σε πρώτη φάση χιλιάδες αρχιφύλακες μη παραγωγικής σχολής, σε ανθυπαστυνόμους και άνω των δύο χιλιάδων σε ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ επαναλαμβάνοντας αυτό κάθε έτος, αδιαφορώντας για την απαξίωση των βαθμών,  οι οποίοι ουσιαστικά πλην την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας, δεν συνεισφέρουν κάτι ουσιαστικό στον πολύπαθο Έλληνα αστυνομικό.

 

Καταστρατηγούν κάθε έννοια ιεραρχίας, δημιουργώντας ένα Σώμα μόνο αξιωματικών, χωρίς στην ουσία κατώτερο προσωπικό, ίσως ως προοίμιο κι άλλων προσλήψεων ειδικών φρουρών και συνοριοφυλάκων, παραμερίζοντας για  άλλη μια φορά τον μόνο αδιάβλητο διαγωνισμό πρόσληψης αστυνομικών. Σε αντιστάθμισμα αυτού του <<ρουσφετιού>>, δεν διεκδικούν πραγματικές αυξήσεις, δεν διεκδικούν αύξηση της αποζημίωσης των πενθημέρων και των νυχτερινών, δεν διεκδικούν το επίδομα επικινδυνότητας, δεν διεκδικούν το επίδομα για την προσφορά μας στην αντιμετώπιση της απόπειρας μαζικής παραβίασης των συνόρων της χώρας στον Έβρο και το επίδομα της υπεραπασχόλησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν διεκδικούν βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού.

 

Διεκδικούν όμως στασίδι στα ΜΜΕ, όπου με περισσή ευκολία, υπερθεματίζουν φιλοκυβερνητικές θέσεις, παρόλο που ο θεσμοθετημένος ρόλος τους δεν είναι αυτός, εκτίθενται οι ίδιοι και εκθέτουν τους συναδέλφους μας, δίνοντάς μας βορά στα αδηφάγα μέσα <<ενημέρωσης>>.

 

Αδυνατούν ή δεν θέλουν, να εξηγήσουν στην ελληνική κοινωνία, πως η αύξηση της εγκληματικότητας, δεν οφείλεται σε ελλιπή αστυνόμευση, αλλά στην ατιμωρησία και την ύπαρξη νόμων που  στηρίζουν το θύτη κι όχι το θύμα. Αδυνατούν να εξηγήσουν  το ρόλο και το έργο του αστυνομικού, που είναι δίπλα και υπέρ του πολίτη, αλλά με τις παράλογες και ανερμάτιστες δηλώσεις, τον καθιστούν στόχο.

 

Δεν διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας, διεκδικούν όμως για τον εαυτό τους, άπειρες συνδικαλιστικές άδειες και ταξιδάκια με το αζημίωτο φυσικά. Εξασφαλίζοντας δια της σιωπής τους, την μητροπολιτική παραμονή τους στους συνδικαλιστικούς θώκους, αρκούνται στην επιλεκτική εξουσία που τους παραχωρούν οι πάτρωνές τους, παρεμβαίνοντας και ρυθμίζοντας τις προσοδοφόρες αποσπάσεις κατά το δοκούν και εκμεταλλευόμενοι την ανικανότητα και την αδυναμία κάποιων αξιωματικών, επιχειρούν τη συνδιοίκηση ή ακόμα και τη διοίκηση, θυμίζοντας όλο και περισσότερο τους παλαιούς εργατοπατέρες των ΔΕ.ΚΟ. και άλλων συνδικαλιστικών  ενώσεων, με τα γνωστά ολέθρια  αποτελέσματα.

 

Πραγματικά ζούμε τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας, ευελπιστώντας όμως  η επελαύνουσα καταστροφή, να μη συντελεστεί.

 

Άραγε εσείς κύριε Αρχηγέ, συμφωνείτε με το αναχρονιστικό, αναξιοκρατικό και εμπαικτικό βαθμολόγιο που σας φέρανε έτοιμο για υπογράφη; Θεωρείτε ότι με τον τρόπο αυτό αφήνετε την παρακαταθήκη σας για το μέλλον; Εάν κωφεύσατε στις προηγούμενες εκκλήσεις των συναδέλφων σας Αξιωματικών της Σχολής Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ., ακούστε μας, έστω και τώρα. Αλλιώς θα μείνετε στη μνήμη μας ως ακόμη ένας Αρχηγός της σειράς και τίποτα παραπάνω.

 

Γ.Κ. Αστυνόμος Β΄  Σ.Α.Ε.Α.









Δημοσίευση σχολίου

22 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΕΝΤΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ... ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ !!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το καλύτερο άρθρο που διάβασα εδώ και καιρό!!! Δεν έθιξες ομως και τη χεράκι χεράκι κοινή πορεία αξιωματικών με τη σάπια αυτή κατάσταση που εξολοθρεύσει τα πάντα στο δρόμο της!! Έτσι περα από τους προβεβλημενους συνδικαλες ακολουθούν και οι σταρ αξιωματικοί των μεγαλων επιτυχιών που τους συγχωρείται το οτιδήποτε με ταυτόχρονη προβολή της μετριότητας ως επιτυχία!! Οτι λάμπει δεν είναι χρυσός κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε!!!
Ο χρήστης XV είπε…
Το ίδιο ακριβώς έγινε κ στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αλλος ένας αξιωματικός με αποψη που θελει κατι να πει οκ αν δεν σου αρεσουν τοτε παραίτηση
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ΣΑΕΑ κύριε τί μας το βάζετε και μας το ξαναβαζετε; Ο βαθμός σας είναι αστυνόμος β' και μην διαχωριζεστε από τους υπόλοιπους του βαθμού σας γιατί δημιουργείτε διχόνοια, πέραν του κομπλεξισμου που διακατέχει το κείμενο σας. Το βαθμολογιο κύριε θα έρθει, διότι είναι άδικο εσείς οι ΣΑΕΑ να παίρνετε τους βαθμούς καθήμενοι σε μία καρέκλα περιμένοντας να περάσουν τα χρόνια και οι χαμηλοβαθμοι να πρέπει να δίνουν συνεχώς εξετάσεις για να πάρουν... σαρδέλες! Ξεπεράστε επιτέλους τα ψηλομυτικα συμπλέγματα που διακατέχουν πολλούς από εσάς και αναρωτηθείτε μήπως τελικά ήρθε η ώρα να καταργηθεί η ΣΑΕΑ από ιδιώτες; Μήπως τελικά οι αποφοιτήσαντες μετεφηβικης ηλικίας αξιωματικοί γίνονται έρμαια του κάθε "παλαιού" διότι πολύ απλά δεν γνωρίζουν να κάνουν ούτε γνήσιο υπογραφής; Μήπως θα έπρεπε ο αξιωματικός να προέρχεται μετά από εξετάσεις σχετικές με το αντικείμενο της ελ.ασ, έχοντας κάποια χρόνια πεζοδρόμιο στην πλάτη του; Αυτά και άλλα πολλά θα έπρεπε εσείς οι ανώτεροι να αναρωτηθείτε και να μην αρκειστε σε τζουφιες και διχαστικές επιστολές που σας υποβαθμίζουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άμα διαβάσεις το π.δ αναφέρεται η προέλευση.
Οι αξιωματικοί ΣΑΕΑ είναι πάντοτε αρχαιοτεροι από τους τεμα που προάγονται στο ίδιο ημερολογιακό έτος.Δε παει να προήχθη ο Τεμα 20/01 και ο ΣΑΕΑ 20/12...ο ΣΑΕΑ είναι αρχαιότερος
Όσο για τους Υπαστυνομους του Νόμου δε πάει να έχει 3 χρόνια στο βαθμό του Υ/Β ή 10 στου Υ/Α πάντοτε οι Σαεα και οι τεμα είναι αρχαιότεροι με μόλις μια μέρα στον αντίστοιχο βαθμό
Για να μην σχολιασω κσι τις μισθολογικές κατηγορίες Α,Β,Γ...
Άρα έχει σημασία η προέλευση
Αν δε σου αρέσει δώσε πανελλήνιες και κατσε 4χρόνια σχολή για να πάρεις περισσότερους βαθμούς!!
Ο χρήστης Unknown είπε…
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΧΙΜΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΩΝ .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ουσία είναι μια. Αξιωματικοί μόνο από σχολή αξιωματικών και να φτάνουν μέχρι το βαθμό Ταξίαρχος. Τέλος. Γεμίσαμε αξιωματικούς και δεν έχουμε αστυφύλακες. Και φυσικά δεν υπάρχει αποτελεσματική Αστυνομία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο συνάδελφος που κατηγορεί τον συντάκτη για "κόμπλεξ" μάλλον ανήκει στους υποψήφιους των πανελλαδικών που είχαν πρώτη προτίμηση ΣΑΕΑ αλλά δεν φρουρούσαν στα μόρια... Κατανοητό και το δικό του κόμπλεξ κατωτερότητας να μηδενίσει ετσι όλους τους αξιωματικούς σχολής. Εγώ πάντως τα επιτελεία και τα γραφεία γεμάτα αστυφύλακες τα βλέπω, εκεί είναι και τα "κουκιά" που μετράνε για τους πολιτικάντηδες, εξού και οι προωθούμενες ευνοηκες διατάξεις. Το αν θα πρέπει να καταργηθεί ή όχι η είσοδος ιδιωτών στη ΣΑΕΑ είναι άλλη συζήτηση. Δε σημαίνει πάντως ότι και ο αστυφύλακας είναι εξ ορισμού καλύτερος του αξιωματικού. Είναι και θέμα προκαταρκτικών εξετάσεων, όπου και εκεί δεν γίνεται σωστή διαλογή. Πάντως, τα οποία προβλήματα σίγουρα δεν τα λύνεις μοιράζοντας αστέρια ως στραγάλια και υποτιμώντας έτσι τους αξιωματικούς δια του πληθωρισμού. Τέτοιες σαχλαμάρες μόνο στην Ελλάδα..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Διαιρει και βασιλευε , καποιοι ζουν στον κοσμο τους και φτιαχνονται με τους βαθμους και της διαταγες για να καλυψουν τα κενα στη ζωη τους το εχουν ορισει ως αυτοσκοπο , εμεις που υπηρετουμε σε τμηματα ξερουμε πολυ καλα οτι στις μαχιμες υπηρεσιες απο το φορτο εργασιας και την λειψανδρια δεν εχουμε χρονο να σκεφτουμε την μεταξυ μας ιεραρχια , και συνεργαζομαστε αρμονικα απο τον 1ο μεχρι τον τελευταιο , οσοι ξερουν καταλαβαινουν οτι μεχρι και την καθαριστρια του τμηματος εχουμε αναγκη που λεει ο λογος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φαντάσου που θα φτάσεις εάν παρακαλάς ως Αστυν. Δ/ντης να μην κοπεις ... Σε άκουσε ο Αρχηγός μην ανησυχείς και ρωτούσε που υπηρετείς ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τέτοιες σαχλαμάρες μόνο στην Ελλάδα ισχύει! σχολές παρασχολες εκατό βαθμοί άτομα που παίρνουν ένα εκατομμύριο προαγωγές χωρίς να έχουν κάνει τίποτα και πολλά άλλα παράλογα... κατάργηση όλως των σχολών ίδρυση μιας αστυνομικής κοινής Ακαδημίας και όποιος θέλει να σπουδάσει σε κανονικό πανεπιστήμιο μετά και όχι σε γιαλαντζι σχολές που εξομοιωνονται με ΑΕΙ ΤΕΙ κτλ κτλ
Ο χρήστης Tasmas1 είπε…
Ένα δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί σχολιάζετε όλοι ανώνυμα
Η σελίδα είναι για όλους εμάς.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ξέχασες να πεις ότι πρέπει να φτιάξουμε κι άλλες υπηρεσίες μετά την πανεπιστημιακή αστυνομία,διότι έχουμε γεμίσει με αξιωματικούς,τους οποίους η σεβαστή υπηρεσία δεν έχει που να τους τοποθετήσει.Τα κορόιδα οι"βηταδες"δεν πρέπει να εχουν καμία εξέλιξη μετά τα 29 έτη υπηρεσιας και θα πρέπει να εργάζονται για να παίρνεις εσύ και κάποιοι άλλοι βαθμούς,από τη ζεστασιά και την ασφαλεια του γραφείου σου.Ενας"βητας" μάχιμος στα 49 του.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ΠΟΑΞΙΑ εχει χασει το ρολο της. Εκπροσωπει ξεκαθαρα τους υπαστυνομους του νομου ή του βουνου, και τους ανθυπες.

Εχετε απαξιωσει πληρως τους αξιωματικους ΣΑΕΑ. Για να τελειώνει το παραμύθι μετρηστε ποσοι αστυφυλακες ειναι σε επιτελεια και υπασπηστηρια, στα επισημα και σε προσωπα ενω εχουν οργανικη σε ΑΤ κ ΤΑ...
Τελος πρεπει να καταλαβουν μερικοι οτι δεν ειναι οικοδομη η ΕΛΑΣ και να μετραει μονο η εμπειρια και η πρακτικη. 2 ξεκαθαρες κατηγοριες Σωμα αξιωματικων ΣΑΕΑ κ ΤΕΜΑ και Σωμα Υπαξιωματικων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άιντε κύριοι ΣΑΕΑ τραβάτε τώρα ασχοληθειτε με τις αδιάβλητες κρίσεις και πέστε για ύπνο. Όσο για το βαθμολογιο συνιστάται μπόλικη σόδα για να το χωνέψετε...
Ο χρήστης ΑΝΔΡΕΑΣ Γ.Σ.Π είπε…
Κύριοι χρήματα θέλουμε, από βαθμούς έχουμε......χορτάσει! Κάντε με....... υπαστυφύλακα αλλά δώστε μου αυτά που πρέπει! Υπαστυνόμος του νόμου με 32 χρόνια υπηρεσίας!
Ο χρήστης exk είπε…
Τι να τον κάνω τον βαθμό του Α/Β΄ ή του Α/Α΄ ένα μήνα πριν την αποστρατεία μου. Μήπως θα αλλάξει κάτι στα οικονομικά μου; Θα πάρω μία αξιοπρεπή σύνταξη; Εάν ναι, τότε τον θέλω. Διαφορετικά...."ας με λένε δημαρχίνα και ας πεθαίνω από την πείνα". Να μου λείπει. Η μάλλον όχι, να έχω να λέω ότι είμαι συνταξιούχος "ανώτερος" αξιωματικός της αστυνομίας και ας ψάχνω να βρω φούρνο που δίνει δώρο κουλούρι με τον καφέ. Βρε σοβαρευτείτε λίγο. Κοίτατε λίγο μπροστά και αυτό είναι τα χρόνια που θα περάσουμε όλοι όταν φύγουμε από το σώμα. Γιατί κακά τα ψέματα είμαστε από τους καλύτερα αμειβόμενους. Στην σύνταξη μας τα χαλάνε και για αυτό πρέπει όλοι να πολεμήσουμε.
Καλό βράδυ....
Ο χρήστης Αιρετικός είπε…
Η ουσία είναι μια , αξιολόγηση όλων των αξιωματικών της ΣΑΕΑ από επιτροπή που να ηγείται ένας Εισαγγελέας Εφετών.Μειωση των βαθμών προσαγωγής. Κατάργηση του ΤΕΜΑ. Όσον αφορά τους Αξιωματικούς του νομού , ο βαθμός αυτός είναι τιμητικός για αυτά που έχουν προσφέρει στο Σώμα της ΕΛΑΣ και δεν επηρεάζουν κανένα, διότι παίρνουν μόνο δύο βαθμούς και αποστρατεύονται.
Ο χρήστης Αιρετικός είπε…
Εύγε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να έδινες εξετάσεις Κύριε Βητά,όχι μια ζωή ανιδείκευτος εργάτης...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι το πιο σωστό άρθρο για το βαθμολόγιο που έχω διαβάσει.