Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ή Κέντρο Κράτησης μελλοντικών Αστυνομικών;;


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού - αναγνώστη του bloko.gr: Διανύοντας την περίοδο των κρίσεων, όπως φαίνεται ο Αντιστράτηγος κ. Καραμαλάκης θα είναι ένας από τους μακροβιότερους Αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Και γιατί να μην είναι; Επί εποχής του έχει καταφέρει απ’το να ανανεώσει τον εξοπλισμό και το στόλο του σώματος μέχρι και να διαχειριστεί δύο μεγάλες κρίσεις στη χώρα μας: την προσπάθεια των λαθρομεταναστών να περάσουν παράνομα τα σύνορα στον Έβρο και την πανδημία του κορωνοιού. Αλήθεια όμως πόσο έχει καταφέρει να διαχειριστεί τον covid-19 μέσα στο ίδιο του το «σπίτι» και συγκεκριμένα στο Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου;;

      Έχοντας την «τύχη» να συνομιλώ με Δόκιμο Αστυφύλακα που φοιτά στην εν λόγω σχολή μετά λύπης μου μαθαίνω ότι τις τελευταίες μέρες επικρατεί ένα χάος. Εκπαιδευτής που δίδασκε αυτοάμυνα-αυτοπροστασία στους δόκιμους και ερχόταν σε επαφή μαζί τους, κυκλοφορούσε εντός της σχολής χωρίς την απαραίτητη χρήση μάσκας και διαγνώσθηκε με κορωνοιό. Κάτι βέβαια που είναι κοινό μυστικό στις τάξεις των εκπαιδευτών που αντί να παραδεχθούν το λάθος του εν λόγω συναδέλφου κατηγορούν τους Δόκιμους για την ελλειπή προσοχή τους, οι οποίοι έχουν να έρθουν σε επαφή με τον έξω κόσμο σχεδόν ένα μήνα(!!) αφού δεν είχαν έξοδο από τις αρχές του Ιανουαρίου.

      Μέρα με τη μέρα εμφανίζονται και νέα κρούσματα όπως ήταν αναμενόμενο. Και ποια είναι η αντίδραση της Διοίκησης; Μεταφέρει τα κρούσματα και τις πιθανές επαφές τους σε όροφο που έχει να καθαριστεί πάρα πολύ καιρό, σε θαλάμους με σπασμένα παράθυρα όπου δεν είναι δυνατό να προστατευτούν οι δόκιμοι από τα καιρικά φαινόμενα και σε σπασμένα και βρώμικα μπάνια που δεν είναι κατάλληλα ώστε να φροντίσουν την προσωπική τους υγιεινή. Και σαν να μην έφτανε αυτό, χωρίζουν τα κρούσματα με τις  επαφές με πρόχειρες ξύλινες κατασκευές της τελευταίας στιγμής.

       Κι όλοι ξέρουμε πως η καραντίνα είναι από μόνη της μια δύσκολη κατάσταση, η οποία γίνεται πιο εύκολη στο σπίτι μας, με τις «πολυτέλειες» της εποχής μας (τηλεόραση, διαδίκτυο, επιτραπέζια κλπ.). Πόσο εύκολη άραγε θα μπορούσε να είναι μια καραντίνα για κάποιον που ζει σε δέκα τετραγωνικά θάλαμο μαζί με άλλους τέσσερις, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να βγουν στον προαύλιο χώρο και χωρίς να τους επιτρέπεται έστω και κατ’εξαίρεση να έχουν κάποια από τις παραπάνω «πολυτέλειες»; Πόσο δύσκολο ήταν άραγε να υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου πιθανού συμβάντος πριν την εισαγωγή των δοκίμων στη σχολή; Γιατί εισήχθησαν Δόκιμοι στις σχολές τώρα, τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας είναι κλειστά;

        Ποιος είναι ο σκοπός πρόσληψης αστυφυλάκων; Να πούμε ότι προσλάβαμε κι άλλους Αστυνομικούς ή να βγουν σωστοί Αστυνομικοί που θα αγαπάνε την ΕΛ.ΑΣ.; Αν είναι ο πρώτος, συγχαρητήρια τον επιτύχατε. Αν πάλι είναι ο δεύτερος, λυπάμαι κύριοι του Αρχηγείου και της Ακαδημίας αλλά φροντίσατε από την πρώτη μέρα να τους δείξετε πόσο δε λειτουργεί το σύστημα και πόσο πίσω είμαστε. Ελπίζω να διορθωθεί η κατάσταση τάχιστα και να τους αποδείξετε πως η Ελληνική Αστυνομία τελικά λειτουργεί σωστά. Άλλωστε πρόκειται για Δόκιμους Αστυφύλακες και όχι για κρατούμενους ούτε πειραματόζωα όπου θα πειραματιστείτε πάνω τους για την ανοσία της αγέλης.









Δημοσίευση σχολίου

28 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Διαβάζοντας τα παραπάνω καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ότι όλα αυτά λέγονται προκειμένου να ασκηθεί πίεση και να καταφέρουν οι γονείς των Δοκιμών Αστυφυλάκων να πάρουν τα παιδιά τους στο σπίτι τους και να συνεχιστεί η εκπαίδευση μέσω ίντερνετ, χωρις να έχουν καταλάβει ότι οι Αστυνομικές Σχολές δεν έχουν καμία σχέση με τα υπόλοιπα πανεπιστήμια και ότι μάθηματα όπως αυτοπροστασία,αυταμυνα και οπλοτεχνικη σκοποβολή δεν μπορούν να γίνουν με τηλεκπαιδευση.Αστυνομικους θέλουμε να βγάλουμε έξω έτοιμους ν αντέξουν σε δύσκολες καταστάσεις και συνθήκες.Οσον αφορά τον covid είναι πολύ εύκολο να ρίχνουμε την ευθύνη σε ένα συνάδελφο ο οποίος έκανε καθημερινά δρομολόγια σε φαρμακεία,μεταφορικές εταιρίες κλπ προκειμένου να φέρει φαρμακα κλπ στους Δόκιμους Αστυφύλακες δειχνοντας φιλότιμο και επαγγελματισμό τώρα στοχοποιειται από τους Δόκιμους. Από την αρχή του covid 19 έχουν περάσει ως εκπαιδευόμενοι αλλά και ως φιλοξενούμενοι (διμοιρίες ΥΑΤ λόγω των γεγονότων του Μαρτίου) πάνω από 1500 άτομα και τα θετικά κρούσματα covid δεν ξεπέρασαν τα 10-12, πράγμα που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο Τ.Δ.Α. τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας , κάνοντας συνέχεια απολυμανσεις των χώρων, έχοντας αντισηπτικά υγρά και σαπούνια παντού και όλοι φοράνε μάσκα ( πολλές φορές και διπλή) και το πολιτικό προσωπικό που είναι υπεύθυνο για την καθαριότητα , καθαρίζει συνεχώς.Ο Όροφος που έχουν τοποθετηθεί οι Δόκιμοι που είναι σε καραντίνα είναι στο κεντρικό κτήριο πάνω ακριβώς από το ιατρείο για να έχει άμεση πρόσβαση ο γιατρός,ο οποίος από την προηγούμενη εβδομάδα διενεργεί συνεχώς τεστ προκειμένου να περιορίσει την διασπορά του ιού.Ο συνάδελφος που βρέθηκε θετικός ακολούθησε όλα τα μέτρα προστασίας, ενημερώνοντας αμέσως τον ΕΟΔΥ και την Διοίκηση της Σχολής.Αμεσως βγήκαν σε καραντίνα άλλοι δύο συνάδελφοί των οποίων τα τεστ βγήκαν χθες αρνητικά.Σιγουρα το να είσαι περιορισμένος σε καραντίνα δεν είναι εύκολο αλλά δεν μπορείς να στοχοποιεις την Σχολή και τους εκπαιδευτες οι οποίοι πραγματικά αυτή την περίοδο εργάζονται υπερωρίες για να ανταπεξέλθουν σε όλα.( Covid 19,εκπαίδευση, μαθήματα,φρούρηση εγκαταστάσεων). Όλοι προσπαθούν να μη λείψει τίποτα στους Δόκιμους Αστυφύλακες και είναι εκεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Προφανώς κάποιοι θέλουν να γίνουν αστυνομικοί απ' το σπίτι και για αυτό το λόγω προσπαθούν να πιέσουν με αυτές τις ανυπόστατες καταγγελίες.Ευχαριστω.
Αντιπροεδρος Β' Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας.
Ο χρήστης Ανωνυμος είπε…
Welcome to ΕΛ.ΑΣ
Όλα γύρω αλλάζουν και όλα ίδια μένουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απαράδεκτο άρθρο το συγκεκριμένο ο συγκεκριμένος δόκιμος που ανάφερε τα συγκεκριμένα περιστατικά θα έπρεπε να ντρέπεται είναι πραγματικά για λύπηση επειδή ορισμένοι δεν σκέφτονται την εκπαίδευση των υπολοίπων και θέλουν να πάνε σπιτάκι τους επειδή τους λείπει η μαμά και ο μπαμπάς συγχαρητήρια για τα ψέματα που λέγονται στο άρθρο και ο/η συγκεκριμένος δόκιμος αστυφύλακας που τα ανέφερε αυτά αν έχει το σθένος να βγει μπροστά και να τα πει όχι να κρύβεται πίσω από άρθρα...το συγκεκριμένο σχόλιο από μια μεγάλη ομάδα πρωτοετών δοκιμών αστυφυλάκων του ΤΔΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ που έχουμε ως μοναδικό στόχο την εκπαίδευση μας
Ο χρήστης Maria είπε…
Επειδή τυχαίνει να είμαι δόκιμος έχω να πω πως το κρούσμα δεν σχετίζεται με τον εκπαιδευτή αλλά με την μεταφορά των δοκιμών στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου οι κατηγορίες σε βάρους του είναι αβάσιμες...επίσης μπορεί το κτήριο που μεταφέρθηκαν οι δόκιμοι να μην έχει τις τέλειες υποδομές αλλά δεν είναι και 10 τετραγωνικά όπως ισχυριζεστε.. το άρθρο έχει πολλές υπερβολές και αφού κρίνετε με τόση ευκολία τους ανώτερους που επιθυμούν το καλύτερο για τους δόκιμους που πραγματικά τους έχουν σαν παιδιά τους βρείτε εσείς την λύση στο πρόβλημα..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όσον αναφορά το συγκεκριμένο άρθρο θα ήθελα να εκφράσω την δυσαρέσκεια μου ,για τον συγκεκριμένο δόκιμο ,ο οποίος κατηγόρησε και διέδωσε τέτοιου είδους ανυπόστατες φήμες για το ΤΔΑ Διδυμοτείχου. Οι εκπαιδευτές μας έχουν πραγματικά σαν παιδιά τους και φροντίζουν για την προστασία και την ομαλή συμβίωση και εκπαίδευση μας μέσα στην σχολή. Σχετικά με τον covid-19,θα ήθελα να αναφέρω πως είναι απαράδεκτο να ρίχνουμε ευθύνες σε έναν εκπαιδευτή ο οποίος έτρεχε καθημερινά για εμάς και ήταν εκεί για οτιδήποτε κι αν χρειαστούμε. Μεγάλη υπερβολή .

Δόκιμοι από το ΤΔΑ Διδυμοτείχου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
θα ηθελα και εγώ με τη σειρά μου ως πρωτοετής δόκιμος αστυφύλακας στη συγκεκριμένη σχολή να αναφερθώ στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει τόσο η σχολή όσο και η κοινωνία μας...Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σχολή είμαστε εμείς η κακομαθημένη σημερινή νεολαία που έχουμε μάθει να μην κοπιαζουμε για τίποτα. Όπως όλος ο κόσμος έτσι και εμείς περνάμε τη κρίση του συγκεκριμένου ιού ο οποίος μας έχει επηρεάσει αρνητικά τόσο στη ζωή μας όσο και στη ψυχολογία μας! Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στη διοίκηση και στους εκπαιδευτές της σχολής οι οποίοι με νύχια και με δόντια προσπαθούν να μας κάνουν πάνω από όλα ανθρώπους και μετά καλούς αστυνομικούς, οι οποίοι καθημερινά είναι στη σχολή και πέρα του ωραρίου τους ώστε να είμαστε εμείς καλα! Βέβαια το δικό μας ευχαριστώ είναι να μεταφέρουμε τη γκρίνια μας στους γονείς μας και αυτοί με τη σειρά τους στα στελέχη της σχολής,με αποτέλεσμα να επιβαρύνουμε τόσο τους ίδιους όσο και τη σχολή και σαν μην έφτανε αυτό έρχεται η παραπληροφόρηση των δοκιμών η οποία δημοσιεύεται και στα ΜΜΕ..Ας ευχηθώ με τη σειρά μου ως δόκιμος αστυφύλακας η σχολή να παραμείνει ανοιχτή,να πάρουμε τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες από τους εκπαιδευτές μας διότι σε λίγο καιρό έρχεται η Αθήνα και αν δεν αλλάξουμε τακτική και νοοτροπία θα είναι δύσκολα για εμάς!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλησπερα σας!
Ειμαι δοκιμος στη σχολή και επισης εχω μπει και εγω σε καραντίνα
Απλα θελω να σας πω πως το αρθρο σας ειναι αρκετά υπερβολικό
Δεν γίνεται να ρωτατε εναν 18χρονο και αυτος να εκπροσωπει αλλα 250 ατομα
Οι εκπαιδευτές εδω ζουν κατι πρωτόγνωρο και απο τη στιγμή που εχει αρχισει ολο αυτο δεν εχουν ηρεμήσει κάνοντας παραλληλα και διπλές βαρδιες καθως αρκετοι εκπαιδευτές εχουν μπει και αυτοι σε καραντίνα.
Όντως..μερικες ενέργειες τους ειναι άσκοπες και κατα τη γνωμη μου λαθος
Ομως οταν και εμεις οι ιδιοι δεν ακουμε τις εντολες τους, κανουμε οτι μας κατεβει και αντι να κάτσουμε στα αυγα μας για 14 μερες, μαζευομασταν στους διαδρόμους των θαλαμων απο 5 εως 10 ατομα ο ενας πανω στον αλλον
Μη ξεροντας αν εχει νοσησει ο αλλος
Με το να καθομαστε τωρα και να δικαζουμε την διοικηση δεν θα καταφερουμε απολυτως τίποτα
Το θεμα τωρα ειναι αυτοι που εχουμε μπει στην απομόνωση να το δεχτούμε και να κάτσουμε το υπόλοιπο της καραντινας τηρώντας τους κανονες και να επιστρεψουμε ολοι υγιεινεις
Και κάτι ακόμα και τελειώνω
Να πείτε στον κυριο δοκιμο και μελλοντικο αστυνομικο
Πως ειναι μεγάλη αλεπού γιατι οταν ερχοντουσαν και ρωτουσαν οι εκπαιδευτές για τα παραπονα μας δεν μιλουσε ποτε κανενας
Ειμαι ενας απο τους 4 πρωτους που εχουμε μπει και γνωρίζουμε καλυτερα την κατασταση απο τους υπόλοιπους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσυ τωρα εισαι συνδικαλιστής του νομου που γίνονται ολα αυτα;;;αληθεια τωρα;;;αντι να πας στην σχολη και να λυσεις τα προβληματα καθεσαι και λες για τους δοκιμους που ανέδειξαν τα προβληματα που καποιοι ηθελαν να τα κρυψουν κατω απο το χαλί;;;μπραβο σου συνεχισε ετσι μπορει να βγεις και προεδρος....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Διαβαζοντας το παραπανω αρθρο ως δοκιμες αστυφυλακες του ΤΔΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ❤️ θελουμε απο μερια μας να αναφερουμε πως ολα τα παραπανω οπως ανεφεραν και οι συναδελφοι μας ειναι 'τραγικα'.
Οποιος το εγραψε αυτο ισως δεν εχει βαλει τον εαυτο του στην θεση των εκπαιδευτων μας που προσπαθουν με οποιοδηποτε τροπο να μας προστατεψουν.Αν εσυ που το εγραψες δυσκολευεσαι να κατσεις μεσα σε ενα δωματιο τοτε οι εκπαιδευτες μας πως πρεπει να αισθανονται που εχουν να αντιμετωπισουν ολη αυτη την πρωτογνορη γ αυτους κατασταση;Προκειται να βγουμε αστυνομικοι,πρεπει να τηρησουμε αυτα που μας λενε,διοτι αν δεν δωσουμε εμεις το παραδειγμα στον εξω κοσμο ως δοκιμοι αστυφυλακες ,τοτε ποιοι θα το κανουν;Και πως θα βγουμε στον 'εξω κοσμο' χωρις να τηρουμε τα μετρα μεσα σε εναν συγκεκριμενο χωρο;Βαλτε λιγο την λογικη σας να δουλεψει και συνειδητοποιειστε σε τι σχολη εχουμε περασει και μην γκρινιαζετε για το παραμικρο!Και οπως μας λενε θα πρεπει να μαστε Κυριες και Κυριοι με το Κ κεφαλαιο(❤️)
Δοκιμες Του ΤΔΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ<3
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσυ εισαι συνδικαλιστής του νόμου που γίνονται ολα αυτα;;;αληθεια τωρα;;;αντι να πας στη σχολη και να λυσεις το προβλημα καθεσαι και σχολιαζεις αρνητικα για τους δοκιμους που ανέδειξαν τα προβλημα που καποιοι ηθελαν να τα κρύψουν κατω απο το χαλί...αντε σου ευχομαι και προεδρος....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσεις οι "ΔΟΚΙΜΟΙ" που σχολιάζεται στο μπλοκο παω στοιχημα θα εχουν περάσει πολλα χρονια που ησασταν δοκιμοι , αντι να κάθεστε και να σχολιαζεται οτι δεν ισχυουν και οτι ολα ειναι ωραια πατε μια βολτα απο το Τ.Δ.Α. να λυσετε τα προβληματα και αφηστε τα σχόλια για να δημιουργήσετε κλιμα....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΛ.(Λ)ΑΣ. το μεγαλείο σου!
Ως ακόμη ένας Δόκιμος αστυφύλακας του ΤΔΑ Διδυμοτείχου,διάβασα ανακρίβειες, ασάφειες, υπερβολές, όμως αυτές δεν περιορίζονται μόνο στο άρθρο αλλά και στα ακόλουθα σχόλια. Είναι γεγονός πως οι εκπαιδευτές της σχολής πασχίζουν για να μας προσφέρουν όσο το δυνατό περισσότερες παροχές, με όση δύναμη και αντοχή τους έχει απομείνει, θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο αφού αναγκάζονται να δουλεύουν (πολλές!!!!) περισσότερες ώρες πέραν του επιβεβλημένου. Είναι εδώ για εμάς για ψυχική ενθάρρυνση, προσπαθούν να καταλαγιασουν τα αισθήματα πανικού,αλλά και ταυτοχρόνως να συντονίσουν το πρόγραμμα των υπολοίπων Δοκιμων που συνεχίζουν κανονικά την εκπαίδευση τους, τηρώντας ΌΛΟΙ, ΑΝΕΞΑΙΡΈΤΩΣ, τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Ακόμα μια αλήθεια (σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς - επιδημιολογους) είναι πως ο εν λόγω ιός ως γνωστόν μεταδίδεται ευκολα, πολλές φορές ασυμπτωματικά (ειδικά σε άτομα της ηλικίας μας) και ως εκ τούτου είναι άγνωστο το ποια είναι η πηγή προέλευσης. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονιστεί , πως οι Δόκιμοι είχαν έξοδο στις αρχές Ιανουαρίου όπως και τακτικές επισκέψεις στο νοσοκομείο της περιοχής,λόγω έκτακτων τραυματισμών. Ποιος, λοιπόν, με τόση ευκολία επιρρίπτει ευθύνες χωρίς να γνωρίζει την κατάσταση; Πόσο εύκολα ξεκινά η ανθρωποφαγία; Είναι ξεκάθαρο πως οι εκπαιδευτές μας είναι στο πλάι μας, όπως επίσης είναι ξεκάθαρο πως θα πρέπε όλοι οι Δοκιμοι να ναι συνειδητά παρόντες στη σχολή, ως ενήλικοι, υπεύθυνοι και αξιοπρεπείς μελλοντικοί επαγγελματίες. Αυτό που θα ήθελα όμως να γίνει ξεκάθαρο, είναι πως οι παρατηρήσεις γίνονται για τις εγκαταστάσεις και για τις εν λόγω συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο οι Δοκιμοι, όσο και οι εκπαιδευτές μας. Η μίξη θετικών κρουσμάτων και μη είναι πραγματικό γεγονός, όπως και η μη απολύμανση κοινοχρηστων χωρων. Είναι αδύνατος ο μη συνωστισμός στους χώρους αυτούς, αφού ο ελεύθερος χρόνος είναι κοινός για όλους μας και είναι ελάχιστος. Αντιπροσωπευοντας μεγάλο αριθμό Δοκιμων, επιζητούμε την παραμονή μας στη σχολή για την κατάρτιση με τα απαραίτητα εφόδια για τον αστυνομικό μας βίο,επιζητούμε όμως ΑΜΕΣΑ και τον ανεφοδιασμό της σχολής από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να ανατραπεί η καθοδικη πορεία της κατάστασης και να αντιμετωπιστει όπως πρέπει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κύριοι συνάδελφοι δόκιμοι....
Υπηρέτησα και εγώ εκεί πάνω πριν από 20+ Χρόνια χωρίς covid και με δραχμές...
Πραγματικά λυπάμαι που διαβάζω αυτό το άρθρο γιατί πίστευα πως τα πράγματα σε αυτό το Τμήμα Δοκ. Αστυφ. θα είχαν αλλάξει μετά από τόσα χρόνια..
Οι εκπαιδευτές τότε σε γενικές γραμμές ήταν οκ. Πολύ καλές εκπαιδεύσεις σε όπλα, αυτοάμυνα, ποιν. Δικαιο κτλ.. κάποιοι γίναμε άσοι εκεί στο πεδίο βολής με εκπαιδευτή τον κ. Δ...τση. Δυστυχώς όμως υπήρχαν και κάποιοι που είχαν τέτοια αντισυναδελφικη συμπεριφορά απέναντι σε εμάς Που δεν ήμασταν βόρειοι που δεν ξεχνιέται όσα χρόνια και να περάσουν....
Μια μέρα, μετά από χρόνια από την ονομασία μας είδα τυχαία σε ένα καφέ έναν από αυτούς τους "υποτίθεται" συναδέλφους. Όταν του συστήθηκα, μου λέει Ε... τι κάνεις πως είσαι κτλ...
Δε ντρέπεσαι του λεω;;; τι απαράδεκτη συμπεριφορά ήταν αυτή που είχες... τι σου φταίγαμε;;; Ε... να!!! ξέρεις... Η εκπαίδευση... κτλ... μου είπε.
Άλλο η εκπευδεση του λέω και άλλο η σωστή συμπεριφορά του λέω.
Την μέρα της ονομασίας μολις έδωσαν το παράγγελμα τους ζυγούς λυσατε, πήγα στη σημαία χτύπησα μια προσοχή, χαιρέτησα στρατιωτικά και έφυγα.... πήρα το πρώτο ταξί και ούτε πίσω δεν κοίταξα. Σε καμιά περίπτωση δεν προτρέπω να κανει κάνεις το ίδιο. Εγώ έτσι το ένοιωσα έτσι το έκανα...
Η κατάσταση με τον covid είναι γενικά δύσκολη για όλους μας σε οικογενειακό αλλά και σε υπηρεσιακό επίπεδο. Υπομονή προτείνω, περαστικά σε όσους είναι άρρωστοι. Ξέρω πώς νοιώθετε εκεί πάνω μακριά άπο τα αγαπημένα σας πρόσωπα. θα περάσει αυτή η δύσκολη φάση Και όλα θα πάνε καλά.
Απ Την άλλη... στους συνάδελφους που εκτελούν χρεει εκπαιδευτή εύχομαι καλή δύναμη Και να Μην ξεχνούν ότι οι δόκιμοι αύριο μεθαύριο θα γίνουν Αστυφύλακες και Ίσως τα φέρνει Έτσι η Ζωή να χρειαστεί να κάνουν περιπολία μαζί...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αλήθειες η ψέμματα ότι και να κρύβει το άρθρο,μείνετε στην ουσία.
Καλό θα ήταν η Διεύθυνση να κάνει καμία αιφνιδιαστικη επιθεώρηση στην σχολή Κομοτηνής,να δει μήπως κάποιοι αξιωματικοί ανάβουν τα μαγκαλια και ψήνουν τα κρεατακια τους,με με τζατζικι που φέρνουν άλλοι από έξω..όταν κάποια παιδιά δεν έχουν να πληρώσουν το υποχρεωτικό παρακαλώ Catering σαββατοκύριακου,και όταν αναφέρει παιδί που δεν έχει λεφτα,γιατί βλέπετε η αστυνομία δεν τους πιστωνει στους λογαριασμούς αυτά που δικαιούνται κάθε μήνα,και κάποιοι γονείς είναι άνεργοι και δεν μπορούν να στείλουν στα παιδιά τοτς,η απάντηση λοιπόν του αξιωματικού ήταν ΝΑ ΜΗΝ ΈΤΡΩΓΕΣ..τι λες βρε καραγκιόζη που θέλεις να λεγεσαι Ανθρωπος και αστυνομικός.
Οταν τα παιδιά διαμαρτυρηθηκαν ότι δεν έχουν λεφτά και πρέπει να βγάλουν τους είπαν δανειστείτε ο ένας από τον άλλον, πόσο καμμένοι εγκέφαλοι?κι όταν κατάλαβαν όρο κανείς δεν έχει τους βγάλανε έξω στις τράπεζες.
Καλό θα ήταν να κάνει μια έρευνα το αρχηγείο για τα μαγκαλοκορονο πάρτυ που κάνουν συγκεκριμένοι αξιωματικοί,ευτυχώς είναι μια μικρή μειοψηφία,στο σύνολο τους είναι κύριοι απέναντι στους μελλοντικούς συναδέλφους τους, εκτός από κάποια ξανθιά η Γ... που μάλλον κάτι της λείπει και τσιρίζει και μίλα στα παιδιά σαν σκουπίδια,ανύπαρκτη προσωπικότητα με υπερβολικό κόμπλεξ.
Κτιριακές εγκαταστάσεις με πολλές ελλείψεις και πολλαπου χρειάζονται διόρθωση,αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.
Εκπαιδευτές άψογοι σχεδόν όλοι τους, με αγάπη και φροντίδα στα παιδιά.
Καραντίνα οποίο παιδί έχει την ατυχία και μπει τώρα,πιστεύω ότι μόλις τελειώσει η καραντίνα βγει με ψυχολογικά προβλήματα .
Ψεύτης να βγω όμως θα φύγουν πολλά παιδιά,δυστυχώς θα παρατήσουν για πολλούς λόγους,η ηγεσία πρέπει να βρει λύσεις.
Σας ευχαριστώ για το βήμα.

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ως πρωτοετής δόκιμος αστυφύλακας ΤΔΑ Διδυμοτείχου και εγώ , εκφράζω την λύπηση μου για τον δόκιμο αστυφύλακα που είπε αυτά τα πράγματα για την σχολή μας. Λυπάμαι πραγματικά που διαδίδει ανυπόστατες πληροφορίες. Η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους μας και ακόμη πιο δύσκολη για τα παιδιά που νοσούν και για τους εκπαιδευτές που μας αντιμετωπίζουν πρώτα σαν παιδιά τους και μετά σαν δόκιμους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όσο αφορά τον ανώνυμο που δημοσίευσε 18/2/2021, 10:54 π.μ.
Η ουσία του άρθρου είναι να εκφράσει ο καθένας ελεύθερα την προσωπική του άποψη και όχι να κρύβεται όπως λες πίσω από αυτό . Ο συγκεκριμένος δόκιμος δεν είναι για λύπιση αλλά είσαι εσύ που δημοσιεύεις ανώνυμα και μιλάς για οικογένειες.
Μαρία 18
Μιλάς για δόκιμους που μεταφέρθηκαν στο ΓΝΔ . Που γνωρίζεις εσύ αν αυτοί δεν φορούσαν σωστά τις μάσκες τους , υποστηρίζεις εκπαιδευτές οι οποίοι δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας με διαπιστωμένες εικόνες στο χώρο του διαδικτύου.
Ανώνυμος 18/2/2021 , 11:06 π.μ.
Αγαπητέ συνάδελφε, δεν κατηγορούμε τις κινήσεις του εκπαιδευτή που με εντολές των ανωτέρων του εκτελούσε πρόθυμα και με συνέπεια μπορώ να πω .
Ανώνυμος 18/2/2021 , 11:13π.μ.
Εσείς κύριε δοκιμε κάνετε λόγο για την κακομαθημένη σημερινή νεολαία που δεν κοπιάζει για το οτιδήποτε , η οποία νεολαία έχει περάσει τόσα εμπόδια , λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε ο Covid-19 , τόσο με τις εξετάσεις όσο και μέσα στην σχολή για να βρίσκεται στο σημείο που είναι τώρα . Κάνετε μεγάλο λάθος ,γιατί υπάρχουν δόκιμοι που για να φτάσουν σε αυτό το σημείο έχουν κοπιάσει κάνοντας πολλές δουλειές στην ζωή τους και μιλάω βιωματικά . Τώρα για τις συνθήκες της σχολής στις οποίες αναφέρεσαι έχεις κάνει μεγάλο φάουλ , διότι μιλάς για παραπληροφόρηση, εθελοτυφλώντας μπροστά σε αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε ( άθλια μπάνια, ολικός εγκλεισμός χωρίς καθόλου προαυλιασμό, για να μην σχολιάσω τον καθαρισμό των δωματίων πριν μπούμε σε αυτά , παραβιάζοντας κατάφωρα τα μέτρα του Covid-19 , καθώς κατά τις αλλαγές δωματίων συνωστιζόμασταν άνευ προηγουμένου κάτω από το ένα μέτρο )
Ανώνυμος 18/2/2021 11:18 π.μ.
Κύριε δόκιμε που αναφέρεστε τόσο υποτιμητικά προς το συνάδελφο σας ("αλεπού") είστε και εσείς ένας εκ των πολλών που από ότι φαίνεται αρέσκεστε στο μέτριο επίπεδο της υγειονομικής περίθαλψης που υπάγεται στα κατοχυρωμένα δικαιώματα των δοκιμών αστυφυλάκων και δεν επιθυμείτε μια επερχόμενη βελτίωση της κατάστασης, αλλά προτιμάται την εξασφαλισμένη θέση σας και δεν σηκώνεται κεφάλι , διεκδικώντας τα δικαιώματα σας .
Όσο αφορά την δική μου άποψη συμμερίζομαι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η σχολή λόγω της πρωτόγνωρης κρίσης . Ωστόσο , τα θέματα αυτά της διοίκησης δεν θα τα αλλάξει ούτε ο πατέρας, ούτε η μάνα κανενός ,μόνο η διοίκηση της αστυνομίας
Υ.Γ Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δουλειά ρε ακόμη δεν μπήκατε κ ψάχνετε πως θα λουφάξετε δουλειά αλλιώς σπίτι σας παραίτηση αν δεν σας αρέσει
Ο χρήστης 17 είπε…
Διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο εν μέρη σέβομαι την άποψη του ανθρώπου που θέλησε να γράψει και κυρίως να σχολιάσει έστω και ειρωνικά για μια κατάσταση με την οποία δεν έχει έρθει αντιμέτωπος και ούτε γνωρίζει το τι γίνεται στην πραγματικότητα αφού φαίνεται να βασίζεται μόνο σε λόγια τα οποία δεν έχουν κάποια βασιμότητα... Ωστόσο ως δόκιμος αστυφύλακας της σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου καθώς και γνώστης όλης αυτής της κατάστασης την οποία τυχαίνει να βιώνω θα ήθελα να επισημάνω οτι οι καταστάσεις δεν είναι τραγικές οπως αναγράφονται. Συγκεκριμένα ούτε οι θάλαμοι είναι τόσο στενοί ούτε τα δωμάτια και τα μπάνια είναι υπό ακατάλληλες συνθήκες αφού μας παρέχονται καθαριστικά και απορρυπαντικά για τον καθαρισμό αυτών. Για να μην μακρυγορω θα ήθελα να πω πως πλέον ως ανήλικοι άνθρωποι είμαστε υπεύθυνοι του εαυτού μας και θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι την δυσκολία της κατάστασης για όλους τους συναδέλφους μας και ποσο ακόμα θα πρέπει να αναλογιστούμε πως η επιστροφή στα σπίτια μας την οποία εγκρίνει ο υποτιθέμενος γνώστης της κατάστασης θα βάλουν σε κίνδυνο τους δικούς μας ανθρώπους το οποίο σίγουρα κανένας δεν το θέλει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ως πρωτοετής δόκιμος αστυφύλακας του ΤΔΑ Διδυμοτείχου θα ήθελα να εκφράσω και εγώ τη δυσαρέσκειά μου και να διαψεύσω κατηγορηματικά τα όσα αναφέρονται στο άρθρο. Όπως όλοι γνωρίζουμε ολόκληρη η ελληνική κοινωνία και όχι μόνο , είναι αντιμέτωπη με τον κορονοϊο. Έτσι ακριβως λοιπον και η ελληνική αστυνομία ως μικρογραφία της κοινωνίας και συγκεκριμένα το ΤΔΑ Διδυμοτείχου αντιμετωπίζει κρούσματα κορονοϊου. Φυσικά έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και η σχολή έχει τον έλεγχο της κατάστασης χωρίς να θέτει σε κίνδυνο κανένα δοκιμο. Εδώ θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής: πρώτα απ'όλα δεδομένης της μεγάλης μεταδοτικότητας τού covid-19 θεωρώ ότι είναι άδικο και ανεύθυνο να ρίχνονται ευθύνες , και συγκεκριμένα να στοχοποιούνται εκπαιδευτές που μας νοιάζονται και μας προσέχουν πρώτα σαν παιδιά τους και ύστερα ως δόκιμους. Να τονίσω μάλιστα στο σημείο αυτό ότι ΟΛΟΙ , διοίκηση και εκπαιδευτές από την είσοδό μας στη σχολή καθημερινά μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορονοϊού και ταυτόχρονα οι ίδιοι κατά την πλειοψηφία τους τα τηρούν όπως προβλέπεται! Κατά δεύτερον, θα ήθελα να πω ότι όλοι οι δόκιμοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το που βρισκόμαστε,το επάγγελμα που διαλέξαμε δεν είναι εύκολο και θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε επαγγελματίες και να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας. Η στολή που φοράμε φέρει το εθνόσημο και απαιτεί να είμαστε κύριοι και κυρίες.Δεδομένου ότι ζω καθημερινά στη σχολή , κρίνω ότι η διοίκηση και οι εκπαιδευτές κάνουν οτιδήποτε περνάει από το χέρι τους για να αντιμετωπίσουν την δύσκολη κατάσταση όσο το δυνατόν καλύτερα. Εγώ βλέπω ότι καθημερινά κάνουν προσπάθειες για να μας συντρέχουν , να μας φροντίζουν και μας συμπαραστέκονται όχι μόνο τώρα λόγω covid-19 αλλά από τη πρώτη μέρα που παρουσιάστηκα. Είναι δεδομένο επίσης ότι δε βρισκόμαστε σε ξενοδοχείο, επομένως σιγουρα οι εγκαταστάσεις δεν είναι πολυτελείς ή άψογες όμως φυσικά υπάρχει καθαριότητα καθώς καθημερινά έρχονται καθαρίστριες και καθαρίζουν όλους τους χώρους κοινόχρηστους και μη.
Τέλος θεωρώ ότι η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη αλλά πρέπει να προσαρμοζόμαστε και να μη κρίνουμε εύκολα.
Ο χρήστης Χαρης Μαγκιωρης είπε…
Έχω δύο γιούς που περάσαν από την συγκεκριμένη σχολή στο παρελθόν και αυτή την στιγμή σταδιοδρομούν στις τάξεις της Αστυνομίας. Αυτό που έχω να πω είναι ότι το συγκεκριμένο τμήμα είναι ίσως το πιό οργανωμένο τμήμα της Αστυνομικής Ακαδημίας. Εξαιρετικοί σε όλα τους ,οι Αξιωματικοί- Εκπαιδευτές που υπηρετούν εκεί ενώ η Διοίκηση μεριμνά και την παραμικρή λεπτομέρεια προκειμένου οι Δόκιμοι να έχουν τα πάντα. Άστοχη η επιστολή.Ο νόμος εξάλλου δίνει το δικαίωμα της αναφοράς για οτιδήποτε πρόβλημα έχει κάποιος και η Διοίκηση να είστε σίγουροι ότι δεν κωφεύει.Λυπάμαι πολύ γιά τα γραφόμενα . Τέλος εκεί δεν μένει κάποιος ή κάποια με το ζόρι.Θέλει και βρίσκετε εκεί. Όποιος δεν επιθυμεί πολύ απλά μπορεί οικιοθελώς να αποχωρήσει και να τελειώσουν όλα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι ΚΟΜΑΝΤΟ του Διδυμότειχου με τρομερές εγκαταστάσεις ,ντελίβερι ,τηλεόραση ,νόβα και ΟΤΕ ,και 160 κοριτσια προτιμούν να μείνουν εσωκλειστοι ποσο παράξενο 🤡
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι ΚΟΜΑΝΤΟ του Διδυμότειχου έχοντας επιτρεπτό ντελίβερι ,τηλεοραση ,ΟΤΕ ,νόβα και 160 κοριτσια θέλουν να παραμείνουν εσωκλειστοι ...ποσο παράξενο🤡ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΛΟΟΥΝΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σαν πρωτοετης δοκιμος αστυφυλακας που φοιτα στο ΤΔΑ Διδυμοτειχου θα ηθελα να αναφερω οτι το αρθρο αυτο δεν συναδει με την πραγματικοτητα. Βρισκομαι και εγω σε καραντινα και θεωρω πως τα σχολια του συναδελφου ειναι τουλαχιστον υπερβολικα. Τοσο οι ανωτεροι οσο και οι εκπαιδευτες μας καταβαλλουν καθε δυνατη προσπαθεια προκειμενου να περασουμε ανωδυνα την καραντινα αφου φροντιζουν να μην μας λειψει τιποτα και μας νοιαζονται συνεχως. Επισης οι θαλαμοι ειναι σε καλη κατασταση και αρκετα ευρυχωροι, ενω για τα μπανια εχουν χορηγηθει απο τη σχολη καθαριστικα περα απο το γεγονος οτι καθημερινα ερχονται καθαριστριες, οι οποιες φροντιζουν για την υγιεινη και την καθαριοτητα του χωρου. Κατανοω εν μερει οτι ο καθενας ειναι ελευθερος να εκφρασει την αποψη του, ωστοσο ο συναδελφος υπερεβαλε αρκετα, τραγικοποιωντας την ολη κατασταση και βγαζοντας προς τα εξω μια εικονα που δεν υφισταται.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ, το να διεκδικείς το δικαίωμα σου σε υγείες περιβάλλον εκπαίδευσης απέχει από την λούφα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαχαχα... Η αλήθεια είναι πως καμία "άνεση" δεν μπορεί να συγκριθεί με την ελευθερία ενός ατόμου!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφου ειναι ψεματα πηγαιντε να δειτε πως ειναι η πτερυγα που εχουν τα αγορια καραντινα και αφηστε τα μακροσκελη κειμενα απο ‘δοκιμους’ το προβλημα πρεπει να λυθει οχι να κουκουλωθει, οσον αφορα το θεμα της βρωμιας και του κρυου στον κιτωνα καραντινας ειναι ολα 100% αληθεια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δοκιμοι 40 χρονων γραφουν τα σχολια? Γιατι η συνθηκες στους χωρους που ειναι οι δοκιμοι καραντινα ειναι κατι περα απο αθλιοι
Ο χρήστης spap είπε…
Καλημέρα με στενοχωρεί αυτη η νοοτροπια αν ειναι αλήθεια η καταγγελια καλο θα ειναι να ενημερωθεί η Ιεραρχια χωρις φοβο και παθος και να πεσουν κεφαλια. Τα μετρα υγιεινης πρέπει να εφαρμόζονται απο ολους ποσο μαλλον σε μια ακαδημια με σπουδαστές. Η Ιεραρχια να ενημερωθεί με τον προβλεπόμενο τροπο και οχι πίσω απο την ανωνυμία. Μου θυμίζει νοοτροπια στρατιωτη και οχι μελλοντικου στελεχους της ΕΛ.ΑΣ .