Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βουλή: Άμεση υλοποίηση των μεταθέσεων των στελεχών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ


Στη Βουλή έφερε το ΚΚΕ το θέμα των μεταθέσεων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ). Με Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ ζητάνε να υλοποιηθούν άμεσα οι μεταθέσεις όλου του προσωπικού του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, που έχει κάνει αίτηση έχει εγκριθεί και κοινοποιηθεί.

 

Ολόκληρη η Ερώτηση του ΚΚΕ για τις μεταθέσεις των λιμενικών:

 

Θέμα: Μέτρα για την άμεση υλοποίηση των μεταθέσεων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ολοκληρώθηκε η διαδικασία των προσφυγών των λιμενικών για τις μεταθέσεις τους. Οι μεταθέσεις επιδόθηκαν στους αιτούντες, αλλά είναι χωρίς αντίκρισμα. Το Υπουργείο Ναυτιλίας προτίθεται να πραγματοποιήσει τις μεταθέσεις όταν βρεθεί αντικαταστάτης.

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) είχε αντιδράσει με ανακοίνωσή της, στις 3 Νοεμβρίου 2020, στο «θεσμό» του αντικαταστάτη που εισήγαγε το Υπουργείο Ναυτιλίας.

 

Μέχρι το τέλος της χρονιάς τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ ανέμεναν να αρθεί η προϋπόθεση αντικαταστάτη. Αντί αυτού ολοκληρώθηκε η διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων και προσφυγών του 2020, χωρίς να πάρει πίσω η κυβέρνηση το μέτρο. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα οι λιμενικοί και οι οικογένειές τους να παραμένουν εγκλωβισμένοι στις υπηρεσίες τους, παρά το γεγονός ότι έχουν τη μετάθεση στα χέρια τους.

 

Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν ως επί το πλείστων μεταθέσεις Λιμενικών που υπηρετούν στο Αιγαίο. Αναμένουν να μετατεθούν στο τόπο που έχουν ζητήσει πολλά χρόνια και σίγουρα περισσότερα από 4-5 έτη που είναι το προαπαιτούμενο.

 

Το πρόβλημα επιτείνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για το 2021. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που οι λιμενικοί αναμένουν πάνω από 6 χρόνια, δεν έχει ακόμη επιστρέψει από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

Στις 3 Νοεμβρίου 2020, η ΠΟΛ ζητούσε από τον Υπουργό την κατάργηση της προϋπόθεσης του αντικαταστάτη και την άμεση μετάθεσή τους εντός των προθεσμιών που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, για να υλοποιηθούν άμεσα οι μεταθέσεις όλου του προσωπικού του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, που έχει κάνει αίτηση έχει εγκριθεί και κοινοποιηθεί;

 

Οι Βουλευτές

 

Κομνηνάκα Μαρία

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

alt.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια