Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε Κατσιαμάκα και σε γυναίκα αρχιφύλακα: «Θα πληρώσετε ακριβά, θα πληρώσετε για όλα...»


Αναδημοσίευση από το athens.indymedia.org.

«Θα πληρώσετε ακριβά, θα πληρώσετε για όλα...»

(Ένα από σύνθηματα της διαδήλωσης για τον

πυροβολισμό Ιταλού αγωνιστή φοιτητή μέσα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης το 1977)

Τα περιθώρια στένεψαν για πολλές κουβέντες. Η κυβέρνηση έχει σκιαγραφήσει την πολιτική της και είναι πλέον ηλίου φαεινότερον: Η Νέα Δημοκρατία δολοφονεί τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η υπερεθνική και εγχώρια αστική τάξη δολοφονεί τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο ξεπεσμένος αστικός πολιτισμός δολοφονεί τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο καπιταλιστικός κόσμος, χτισμένος πάνω σε θάνατο και εκμετάλλευση, σκάνδαλα και ρουσφέτια, ξεπλύματα και έσχατο αμοραλισμό, με βιαστές και παιδεραστές στα ανώτατα κλιμάκιά του, με πάνοπλα καθάρματα στην πρώτη γραμμή της καταστολής, διψασμένα για ωμή βία και επιβολή, αυτός ο κόσμος σύσσωμος δολοφονεί τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο κυνισμός και η ωμότητα απέναντι σε έναν κομμουνιστή επαναστάτη τόσο ιδιαίτερης σημασίας και συμβολισμού για τους ισχυρούς, είναι ενδεικτικά στοιχεία της ποιότητας του κόσμου που πασχίζουν να επιβάλουν ολοκληρωτικά. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι η απτή απόδειξη πως δεν κατέχουν το μονοπώλιο στη βία. Ένας αγωνιστής που έμπρακτα σπάει τα τερατώδη αφηγήματά τους, αναδεικνύοντας με το όπλο στο χέρι πως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, και πως ο κόσμος αυτός αναβλύζει από την ψυχή όσων αγωνίζονται και ματώνουν για την ανάδυσή του.

Δεν υπάρχουν περιθώρια διαλόγου ή παρεξήγησης. Μιλάμε δυο γλώσσες διαφορετικές.

Εμείς διαλέγουμε τη γλώσσα της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, της υπευθυνότητας, της ειλικρίνειας, της συντροφικότητας. Διαλέγουμε τον αγώνα για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τον αγώνα για ανάκτηση των συναισθημάτων και της ανθρώπινης δραστηριότητας από τη βάρβαρη καπιταλιστική μηχανή. Σφίγγουμε τα δόντια και τις γροθιές μας προσπαθώντας να πλήξουμε τον εχθρό, να δημιουργήσουμε ρωγμές και περάσματα, να φτάσουμε ένα βήμα πιο κοντά στις σχέσεις που προτάσσουμε, να χτίσουμε δομές ως αντιπαράδειγμα στην βαρβαρότητα της ταξικής εκμετάλλευσης που ζούμε, δομές οι οποίες εμπεριέχουν το κομμάτι της άμεσης αντιπαράθεσης με τον εχθρό, αμφισβητώντας την κυριαρχία του με κάθε χτύπημά μας. Ο κόσμος τους δεν είναι μια απλή αφαίρεση. Έχει μια γλώσσα τεράστια, που παρελαύνει στα κανάλια καθημερινά, που προπαγανδίζει την ποταπότητα και την ηθική του φτήνια. Έχει υλική μορφή. Έχει ονόματα, σπίτια και διευθύνσεις, χιλιάδες τρωτά σημεία έτοιμα να αποτελέσουν χαραμάδες για τις μικρές μας εφορμήσεις.

Στο παρόν, η υγειονομική κρίση της πανδημίας Covid-19, αντιμετωπίζεται με μια στρατηγική αυταρχισμού και ολοκληρωτισμού, μια στρατηγική θεωράκισης των κρατών στο εσωτερικό τους, με εκσυγχρονισμένες -πλην αρχαϊκού τύπου- πρακτικές μαζικού ελέγχου και κοινωνικής πειθάρχησης. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιλέξει να αξιοποιήσει την υγειονομική κρίση ως πρόσχημα για την όξυνση της καταστολής και την εξόντωση κάθε διαφορετικής φωνής. Προσλαμβάνει μπάτσους αντί για γιατρούς, αγοράζει στρατιωτικό εξοπλισμό αντί να ενισχύσει τη δημόσια υγεία. Το ελληνικό κράτος αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα για την ταξική–κατασταλτική διαχείριση της πανδημίας, καθώς επιλέγει να θωρακιστεί στρατιωτικά και κατασταλτικά, ώστε να είναι προετοιμασμένο να καταπνίξει κάθε αντίδραση που ορθώνεται ενάντια στη θανατοπολιτική του και στην οικονομική αφαίμαξη που επιβάλλεται στα κατώτερα ταξικά στρώματα, συσπειρώνοντας σκόπιμα τα πλέον αντιδραστικά και συντηρητικά υποκείμενα και αντανακλαστικά.

Εφόσον τα στρατόπεδα ξεκαθαρίζουν, έτσι ξεδιαλύνεται και το δικό μας.

Η ΝΔ έχει ξαναδώσει σε μεγάλο βαθμό πνοή, ζωντάνια, δύναμη και επιρροή στην Άμεση Δράση. Έχει συσπειρώσει και πληθύνει τις κινηματικές δυνάμεις και αντιστάσεις. Έχει δημιουργήσει κοινωνική και ταξική πόλωση, η οποία όλο και αυξάνεται, και η οποία δίνει πατήματα για την άμεση επαφή των κινημάτων με κόσμο από ευρύτερες κοινωνικές ομάδες. Έχει διαμορφώσει το ιδανικό πεδίο για την όξυνση των αντιθέσεων και για την ανάδειξη μιας επαναστατικής πολιτικής ικανής να απειλήσει υλικά τα θεμέλια της υπάρχουσας πραγματικότητας. Εν ολίγοις, η ΝΔ έχει καταφέρει το αντίθετο απ' αυτό που έταζε προεκλογικά στο κοινό της: Τα αστικά κέντρα που φλέγονται, με καθημερινές (κυριολεκτικά) επιθέσεις σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους, με στρατιωτικοποίηση των μητροπολιτικών κέντρων και μόνιμη ανάδυση πεδίων σύγκρουσης με τις κατασταλτικές δυνάμεις, με συνεχείς εικόνες βίας και διατάραξης της τάξης. Με την ελπίδα ότι οι αντιστάσεις που θα οικοδομηθούν θα τσακίσουν χωρίς δεύτερες σκέψεις τα στρατιωτικά–οικονομικά–πολιτικά σχέδια του ελληνικού κράτους και θα αρνηθούν τις κάλπικες ελπίδες της αφομοίωσης για τον εξανθρωπισμό του καπιταλισμού.

Με αυτά τα δεδομένα, ο κομμουνιστής επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας, μέσω της απεργίας πείνας από 8/1, έχει αποτελέσει τον πυροκροτητή μιας ευρύτερης κινηματικής αναζωπύρωσης. Το σώμα του έχει αποτελέσει το κατώφλι του πολέμου δύο κόσμων, το σημείο της κατανόησης πως εδώ και τώρα είναι ο τόπος και η στιγμή για την ανάδυση μιας μακροπρόθεσμης πολιτικοστρατιωτικής στρατηγικής με ορίζοντα την ευθεία αντιπαράθεση με τον κόσμο του κεφαλαίου και της εξουσίας. Θεωρούμε πως η ρήξη αυτή περνά αναγκαία και από τις άμεσες μαχητικές πρακτικές που πλήττουν το γόητρο και τη σταθερότητα των δήμιών μας. Όπως επίσης θεωρούμε πως αυτή τη στιγμή, η ίδια η πολιτική μας επιβίωση περνά από την εφαρμογή αυτών των επιθετικών πρακτικών, καθώς η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει αφήσει κανένα πεδίο ανοιχτό ώστε να ακουστούμε και να δράσουμε.

Στα πλαίσια της στρατηγικής μας ώστε να αλλάξει στρατόπεδο ο φόβος, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις:

- Στην οικία του Γιάννη Κατσιαμάκα, προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αθηνών (ΠΟΑΞΙΑ) και απόστρατου αντιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ, στον Βύρωνα. Μόνιμος εκφραστής της κατασταλτικής πολιτικής, του τσακίσματος κάθε κοινωνικής αντίστασης. Ήταν από εκείνους που τάχθηκαν υπέρ της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια, ως άλλος νοσταλγός της χούντας. Ήταν από εκείνους που επικροτούσαν τις πρόσφατες δολοφονίες μεταναστών στον Έβρο. Ως εκπρόσωπος της ΠΟΑΞΙΑ, ασκούσε επιρροή για περισσότερη καταστολή, περισσότερο αίμα διαδηλωτών, μεγαλύτερη συγκάλυψη της αστυνομικής βίας. Το γεγονός ότι από μερίδα του καθεστωτικού τύπου η ενέργειά μας παρουσιάστηκε ως δράση “παρακρατικών”, λόγω της πρόσφατης σύγκρουσης του Κατσιαμάκα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το μοίρασμα της πίτας του παράνομου κεφαλαίου, είναι ενδεικτικό για το τι πραγματικά είναι το συγκεκριμένο υπουργείο στον βαθύ του πυρήνα: Μια οργανωμένη εγκληματική δομή με διακριτούς ρόλους και δράση, η οποία ουσιαστικά εξάγει όλο το “οργανωμένο έγκλημα” που υποτίθεται ότι διώκει.

- Στην οικία και το όχημα της Κατερίνας Μαγγά, αρχιφύλακα του Αστυνομικού Τμήματος Πατησίων, στα Άνω Πατήσια. Η υψηλόβαθμη θέση της Κατερίνας Μαγγά την καθιστά συνυπεύθυνη για κάθε άνθρωπο που έχει δεχθεί βία, εξευτελισμούς, τραμπουκισμούς και ρατσιστικές συμπεριφορές από τα ένστολα καθάρματα της περιοχής. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτέλεσε το αιματοκύλισμα αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην περιοχή του Γαλατσίου, όπου οι μπάτσοι επιτέθηκαν δολοφονικά στον συγκεντρωμένο κόσμο αλλά και σε τυχαίους πολίτες και μικρά παιδιά, με πολλές συλλήψεις και τραυματίες. Στην ίδια πολυκατοικία διαμένει και ο προσωπικός ένοπλος συνοδός–οδηγός του Γιάννη Κατσιαμάκα, οπότε ας θεωρήσει τη συγκεκριμένη επίθεση επίσης ως μια ευθεία στοχοποίηση προς το πρόσωπό του και το "έργο" του.

Ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας, με ανάχωμα το σώμα του, μας έδειξε σε μια πολύ δύσκολη εποχή πως τίποτα δε χαρίζεται στη σιωπή και στη λήθη, όλα κατακτήθηκαν και κατακτώνται με αίμα, ο αγώνας είναι πιο ζωντανός από ποτέ. Και εμείς είμαστε στρατευμένοι σε αυτόν. Αν πάθει το οτιδήποτε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αυτή θα είναι μόνο η αρχή.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΥΝΤΙΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Πυρήνες Άμεσης Δράσης

Πυρήνας Αναρχικής Αντιβίας










Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φαντάσου ούτε ξέρουν τι γράφουν κοιτά κάτι τρομοκράτες. είναι να γελάς στην Ελλάδα με τα σούργελα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ε ρε γλέντια. Φοβηθηκαμε τώρα πολύ, τι να πω. Τρέμουν τα πόδια μου. Φοβεροί επαναστάτες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κακώς δημοσιεύεαι προκηρύξεις κακοποιών τρομοκρατών, ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ανακυρήξτε τον και εθνικό ήρωα ρε, τον δολοφόνο. Υπάνθρωπα σκουπίδια....