Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε παιδοψυχιατρική κλινική ο ανήλικος που κατηγορείται για τη δολοφονία ηλικιωμένου


Η υπόθεση είχε σοκάρει το πανελλήνιο. Όχι τόσο για την αγριότητα όσο για το γεγονός ότι δύο ανήλικοι, ένας 14χρονος και η 12χρονη αδελφή του, ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία στην Θεσσαλονίκη ως οι δράστες άγριας ληστείας μετά φόνου, με θύμα έναν 87χρονου. Ένα στυγερό έγκλημα που διαπράχθηκε στις 2 Δεκεμβρίου μέσα στο σπίτι του άτυχου ηλικιωμένου. 
 
Μάλιστα, για τη ληστεία μετά φόνου κατηγορήθηκαν η 45χρονη γιαγιά των ανηλίκων και ο 40χρονος σύντροφός της που φέρονται ως συνεργοί, καθώς τους αποδόθηκε ρόλος "τσιλιαδόρων" την ώρα διάπραξης του ανατριχιαστικού εγκλήματος.

Το τραγικό θύμα, τους είχε αντιληφθεί, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι να ορμήξουν πάνω του και να τον ξυλοκοπήσουν άγρια με μπουνιές, κλωτσιές, με τα περισσότερα χτυπήματα να καταλήγουν στο κεφάλι, αφού προηγουμένως του είχαν αποσπάσει το μαχαίρι που πήρε για να τους αντιμετωπίσει. Στη συνέχεια του άρπαξαν 250 ευρώ, μία χρυσή αλυσίδα κι εξαφανίστηκαν. Ο άτυχος ηλικιωμένος μεταφέρθηκε σε σε άθλια κατάσταση στο Ιπποκράτειο με εγκεφαλική αιμορραγία. Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή αλλά δυστυχώς ο 86χρονος κατέληξε μετά από 4 μέρες.
 
Με απόφαση εισαγγελέα, ο 14χρονος οδηγήθηκε στο Παπάφειο ίδρυμα, απ' όπου απέδρασε για να ξανασυλληφθεί. Για το διάστημα που μεσολάβησε έκτοτε, πάλι με εισαγγελική εντολή οδηγήθηκε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στην Κέρκυρα, όπου όμως κι εκεί φέρεται να προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr ποικίλα προβλήματα. 

Το τελευταίο, ο διαπληκτισμός και ο ξυλοδαρμός ενός άλλου ανήλικου, φαίνεται πως ανάγκασαν την εποπτεύουσα εισαγγελική αρχή να διατάξει την επιστροφή του στην Θεσσαλονίκη και τον εγκλεισμό του στην παιδοψυχιατρική κλινική του Ιπποκράτειου. Στο ίδιο νοσοκομείο όπου σχεδόν δύο μήνες πριν είχε αφήσει τη τελευταία πνοή του το θύμα του.

Ο ανήλικος βρίσκεται υπό αστυνομική φύλαξη, μέχρι τη στιγμή που θα αποφασιστεί η επιστροφή του στη δομή φιλοξενίας της Κέρκυρας.



του Γιώργου Καραϊβάζ
 

 




Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στείλτε το στις φυλακές ανηλίκων να τελειώνουμε, καμμένο χαρτί είναι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με το γυφτάκι θέλουν να μας κολλήσουν με το ζόρι την αρρώστια