Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιοι βγήκαν τελικά κερδισμένοι από τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ;


Σίγουρα όχι ο αστυνομικός συνδικαλισμός, καθώς υπήρξαν δύο κορυφαίες αποστρατείες αξιωματικών που πρωτοστάτησαν στους αγώνες διεκδίκησης αιτημάτων του κλάδου. Και φυσικά, προς μεγάλη απόγνωση συστηματικών σχολιαστών, δεν θ' αναφερθούμε στα πρόσωπα που επικράτησαν.  
 
Για όλους αυτούς που πλαισιώνουν της νεοταξική πραγματική στην αστυνομία, υπάρχει μπροστά μας ένας ολόκληρος χρόνος για να δούμε εάν κάναμε λάθος και αν ή κατά πόσο το οργανωμένο έγκλημα επηρέασε τις αποφάσεις. 
 
Αυτοί που όμως τρίβουν τα χέρια του από ικανοποίηση, είναι ο ... Κυριάκος Βελόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη απέδιδαν εν ολίγοις στις εκλογές την αυτονομία της Ν.Δ. στο συμπαγές της ψήφου των αστυνομικών. Αστυνομικοί που βγήκαν πληγωμένοι και σοκαρισμένοι από τη διακυβέρνηση του οίκου τους επί ημερών της πρώτης και δεύτερης φοράς αριστερά.
 
Οι αστυνομικοί όμως που είδαν στη Ν.Δ. και στον κ. Μητσοτάκη τον ... νυμφίο της αναγέννησης, απογοητεύτηκαν σφόδρα, καθώς μέχρι σήμερα, πλην του γενναίου εξοπλιστικού προγράμματος (έργο Τσουβάλα- Ντζιοβάρα) δεν είδαν απολύτως τίποτα. Ούτε ψήγμα από τις προεκλογικές υποσχέσεις, πολύ δε περισσότερο καμία απολύτως επιδοματική ενίσχυση τους στη διάρκεια των μαχών σε μεταναστευτικό και πανδημικό επίπεδο.
 
Τη δυσαρέσκεια ήρθαν να την κάνουν ακόμα πιο έντονη οι κρίσεις. Δεν είναι τόσο πως η συντριπτική πλειοψηφία των αξιωματικών που φεύγουν ήταν οργανωμένοι κομματικά δεξιοί. Ήταν τα πρόσωπα στα οποία ο αστυνομικός και ο πολίτης δείχνει εμπιστοσύνη.
 
Κορυφαία τρανταχτό παράδειγμα η υπόθεση του ταξίαρχου, Γιώργου Μιχαλόπουλου, στην Πάτρα. Δεν μπόρεσε ν' αντισταθεί στο κύμα των συμφερόντων και στις νέες προδιαγραφές που μπαίνουν.
 
Δοκιμασμένος, άξιος και έντιμος (δυστυχώς είναι απαραίτητα συνοδευτικό προσδιοριστικό το έντιμος πλέον) αξιωματικός, ο οποίος μετατέθηκε στην Αθήνα και δη στο Μεταγωγών. Ίσως επειδή κάποιοι μπράβοι στην Πάτρα, δεν ... καταδέχτηκαν να παραδώσουν στα δικά του χέρια άτομο ύποπτο για διάπραξη δολοφονίας. 
 
Όπως μαθαίνουμε, αρκετές πλέον δεκάδες Πατρινών, από τις πλέον καταξιωμένες προσωπικότητες της πόλης μεταξύ τους και οργανωμένα μέλη της Ν.Δ., ετοιμάζουν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό για την απομάκρυνση του συγκεκριμένου αξιωματικού. Και δεν είναι μόνο η περίπτωση της Πάτρας και της Αθήνας.
 
Γι αυτόν λοιπόν και γι αυτούς τους λόγους, Βελόπουλος και ΣΥΡΙΖΑ τρίβουν τα χέρια τους, καθώς βλέπουν πως οι εκλογικοί πυλώνες της αυτοδυναμίας της Ν.Δ. αλλάζουν μαζικά στρατόπεδο. 
 
 
 
του Γιώργου Καραϊβάζ  




Δημοσίευση σχολίου

22 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Συνδικαλισμός στην ΕΛ.ΑΣ. έφερε μπόρες , Ο Συνδικαλισμός των Αξιωματικών έφερε καταιγίδες, βλ συνδικαλιστές αξιωματικούς στα Ιόνια νησιά , καληνύχτα Ελλάς και ΕΛ.ΑΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καραιβαζ σταματά τα παιχνίδια σου δεν πιάνουν. Οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές το μόνο που έκαναν ήταν να βολεύουν τους εαυτούς τους πιάνοντας θέσεις στην υπηρεσία επίσημων, και τους φίλους τους. Όλοι οι χαμηλό βαθμοί αξιωματικοι χαρήκαμε που αποστρατευτηκαν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΎΛΟΣ ΣΤΆΘΗΚΕ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΑΤΆΞΕΙ ΤΟ ΈΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΆΤΡΑ. ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΈΚΑΝΑΝ ΌΤΙ ΉΘΕΛΑΝ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΆ ΜΑΣ. ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΈΦΥΓΕ ΑΠΙ ΕΔΏ. ΝΑ ΑΝΑΛΆΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΧΙΜΟΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφού φίλε σχολιαστή μιλάς για μπόρες και συνδικαλισμό, να κοιτάξεις πρώτα τα μεγαλοστελέχη της ΠΟΑΣΥ και δη της Αθηνών που μετακινούν κόσμο και επιβάλλουν στην Ηγεσία τα θέλω τους, με μόνο γνώμωνα χτίσιμο πελατείας και σε άλλες περιπτώσεις εκδικητικές μετακινήσεις ως επίδειξη δύναμης...
Ας κοιτάξουν κάποιους τηλεμαιντανους που έχουν και άποψη περι αντεγκληματικής πολιτικής και επιχειρησιακών σχεδίων επί παντός επιστητού...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια χαρά ήταν οι κρίσεις απλά οι αρεστοί οριςμενων πήγαν σπίτι ε δεν πειράζει τώρα για το οργανωμένο έγκλημα άλλου το θαύμα κ επιτέλους φτάνει ο κομματισμός τα ζήσαμε χρόνια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τώρα που ολοκληρώθηκαν οι πολυαναμενόμενες κρίσεις θα έρθει το νέο βαθμολογιο ή θα αποδειχθεί ακόμα μια απάτη και προεκλογική εξαγγελία;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Διαβάζω από προχθές όλα τα άρθρα του bloko για τις κρίσεις. Ο κ. Καραιβαιβαζ δεν έχει πει έναν καλό λόγο για τους αξιωματικούς που παρέμειναν στις θέσεις τους ή προσήχθησαν. Αντιθέτως ο ένας έχει μέσο, ο άλλος είναι διαπλεκόμενος με μεγαλοεπιχειρηματίες, ο τρίτος δεν ξέρει που πέφτει η Ομόνοια, αντίθετα με τους αποστρατευθεντες που όλοι τους είναι άξιοι, μορφωμένοι,αμεμπτοι κλπ. Να δούμε του χρόνου τι θα γράφει τέτοια μέρα όταν αυτούς που θάβει για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα επιστρατεύουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν έμεινε δεξιός!! Τελικά όσοι το παίζουν διπλό ταμπλό επιβιώνουν!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι συνδικαλιστές που αποστρατευθηκαν πλήρωσαν την κομματική τους υποταγή, δεν διεκδίκησαν τίποτα για τους αστυνομικούς για να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με το κόμμα τους που κυβερνά και το πλήρωσαν με την αποστρατεία τους , θεία δίκη θα έλεγε κάποιος, ας ήταν εξυπνοτεροι καθώς αν διεκδικούσαν θα έφευγαν με ψηλά το κεφάλι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τόσα χρόνια δεν λέτε να το καταλάβετε...Το παν είναι οι ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ...Ούτε πτυχία, ούτε μαχιμοτητα,ούτε τίποτα άλλο..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι αστυνομικοί εχουν αλλαξει ηδη στρατοπεδο μαζικα απο την επιλογη του Πρωθυπουργού για την θεση Υπουργου Προστασίας του Πολιτη και τους χειρισμους του μεχρι σημερα και την επαρση του...Δεν περιμεναν αυτες τις κρισεις για να απογοητευτουν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτρέψτε μου φίλε μου να μη συμφωνήσω με αυτό που λες.οταν λες ότι έχουν αλλάξει οι αστυνομικοί στρατόπεδο πως το ξέρεις αυτό?εγώ λοιπόν σου λέω ότι πολλοί αστυνομικοί ίσως και οι περισσότεροι είναι πολύ ευχαριστημένοι από τις επιλογές του πρωθυπουργού όσον αφορά τα πρόσωπα στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη.η επιλογή λοιπόν φίλε μου του Μιχάλη χρυσοχοιδη είναι η καλυτερη που θα μπορούσε να κάνει διότι είναι και δοκιμασμένος και έμπειρος στο κομμάτι αστυνομια σε βάθος εικοσαετίας έχοντας περγαμηνές στο χώρο.γιατι είναι άμεμπτος, ηθικός,κύριος,εργάτης,ειλικρινής,τεχνοκράτης,δημοκράτης,και και και ...πολλά μπορώ να σου πω.και το πιο σημαντικό να σου πω ποιο είναι?αλλάξανε οι εποχές καλέ μου φίλε!όταν είσαι καλός στη δουλειά σου θα προτιμηθείς,γιατί είσαι τέλειος και πολύ καλός,και όχι για το τι κόμμα ψηφίζεις!καιαυτο το έχει πετύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό πρωθυπουργός μας και μπράβο του.γεια σου καλέ μου φιλε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δε συμφωνώ μαζί σου καλέ μου φίλε.πως ξέρεις εσύ ότι έχουν δυσανασχετήσειοι αστυνομικοί και έχουν όπως λες αλλάξει στρατόπεδο από τις επιλογές του πρωθυπουργού.ακου λοιπόν καλέ μου φίλε:οι επιλογές του πρωθυπουργού είναι οι καλύτερες δυνατές ειδικά στο προστασιας του πολίτη.εδωσε trust λοιπόν σε ένα άτομο δοκιμασμένο,εργάτη.ηθικο,μαχητή,δημοκράτη,τεχνοκράτη,μάγκα καλό παιδί,με όραμα,και προϋπηρεσία εικοσαετίας στο χώρο!απλά ξέρεις τι μας πονάει ε?Έλα μου ντε?ότι θέλουμε ανθρώπους κομματικοποιημενους και όχι ικανούς στη δουλειά μας.αυτο ζητάμε φίλε μου και είναι λάθος!αλλάξανε οι εποχές! Και ο Κυριάκος εφαρμόζει αυτό το δόγμα και μπράβο του!και όπως βλέπουμε όλοι η αστυνομία πάει καλύτερα από ποτέ άλλοτε.ο νοων νοειτω
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρωτοστάτησαν στους αγώνες και κέρδισαν τι; Προσωπικά οφέλη !
Δε θα χαθεί ο συνδικαλισμός . Και σε καλώ αν πιστεύεις το αντίθετο, να επιχειρηματολογίσεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κερδισμένος ο Πασοκος που το παίζει φουλ δεξιός και συνδικαλιστής...όσο για το έργο του μάλλον κανείς δεν κρίνεται... Γι αυτό έχουμε αυτά τα χάλια... Ντροπή! Αίσχος!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι ζόρι ρε παιδια μ αυτες τις κρίσεις πια; Καλά που έγιναν να αρχίσει να δουλευει κάτι γιατί όλα είχαν παγώσει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Χρυσοχοιδης ειναι εργάτης γνωρίζει την αστυνομία κ δεν τον δουλεύουν τωρα ότι δεν κάνει χατήρια σε κάποιους ναι αυτο ειναι στα μείον του !!!!!!!!!!' Χα χα χα νγια αυτο το λογο εχουν βγει στα κεραμίδια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έτσι ακριβώς, τέλειο το σχόλιο σας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εαν υπηρετουσες σε τμημα , ασφαλεια , τροχαια , αμεση δραση κτλ , δεν θα ειχες την ιδια αποψη . Η ανεπαρκεια και τα κολλημενα σε προηγουμενες δεκαετιες μυαλα , ειναι καταφανεστατα στις υπηρεσιες πρωτης γραμμης που ερχονται σε καθημερινη επαφη τριβη με τον πολιτη , και βρισκονται απο την πρωτη στιγμη επισης στην πρωτη γραμμη σε μεταναστευτικο και covid19 , περνα μια βολτα απο αστυνομικο τμημα και μετα ελα πες μας τα ιδια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αδερφέ για ποιον μιλάς? Γι αυτόν που δεν διάβασε το μνημόνιο αλλά το ψήφισε?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ούτε σε οικοδομή να δούλευε τέτοιος εργάτης.. έχει χύσει πολύ ιδρώτα. Ναι δεν εξυπηρετεί κανέναν μόνο τον εαυτό του με τόσους αστυνομικούς και γνωστούς του σε χρόνο μηδέν απέκτησαν συνοδεία απο το πουθενά . Απλά απο όπου δεν έχει συμφέρον δεν εξυπηρετεί γιατι έτσι πρέπει να κάνει ένας σωστός υπουργός. Μόνο που κανονικά θα έπρεπε να είναι με όλους τόσο ανένδοτος .. και όχι ότι θέλουν οι γνωστοί του και πέρα από αυτό τίποτα άλλο.. υπουργός χωρις καμία ψήφο.. Τι να τις κάνουμε τις κάλπες άλλωστε;
Ο χρήστης ΚΟΥΡΝΙΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ είπε…
ΤΟΝ ΚΑΡΑ'Ι'ΒΑΖ ΤΌΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΎΣΕ Π'ΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ+;;;;. -