Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέο ΚΥΤ στη Μυτιλήνη με πλαστή πλειοψηφία


Υπό την καθοδήγηση Μηταράκη αποκλείστηκαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων από την ψηφοφορία και η δημιουργία της νέας δομής εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο με μόλις μία ψήφο διαφορά.

Κρυφτούλι για πέντε ολόκληρες ώρες έπαιζαν στο δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης η πλειοψηφούσα παράταξη του δημάρχου Στρατή Κύτελη και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συναίνεση του Σώματος στη δημιουργία νέας δομής σε αντικατάσταση αυτής στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ.

Τελικά αυτό που κατάφεραν ήταν να εξασφαλίσουν με πραξικοπηματικό τρόπο πλαστή πλειοψηφία, αφήνοντας εκτός ψηφοφορίας τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της περιοχής Λουτρόπολης Θερμής. Αν ο πρόεδρος του Δ.Σ., Δημοσθένης Χατζηγιάννης, εφάρμοζε τον κανονισμό, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της στον Δήμο Μυτιλήνης.

Πρωτοστάτης σε αυτήν την πρωτοφανή διαδικασία ήταν, εκτός του προέδρου του Δ.Σ., και ο υπουργός, που έδωσε την κατεύθυνση για να ξεπεραστεί ο σκόπελος της ψηφοφορίας με το ψευδές επιχείρημα ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη χωροθέτηση για τη νέα δομή-φυλακή και ως εκ τούτου οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων δεν είχαν το δικαίωμα ψήφου!

Αυτό όταν η θέση Βάστρια της κοινότητας Νέες Κυδωνιές, όπου σχεδιάζεται το νέο ΚΥΤ, έχει ανακοινωθεί επισήμως από τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ μόλις λίγες μέρες πριν εντάχθηκε και στον γνωστό τηλεπικοινωνιακό διαγωνισμό ύψους 6.000.000 ευρώ ως μία εκ των συνολικά 32 δομών όπου θα απαιτηθούν τέτοιου είδους υποδομές για τις ανάγκες των προσφύγων και των υπηρεσιών! Χαρακτηριστικό είναι ότι εν τη απουσία του υπουργού από την οθόνη της τηλεδιάσκεψης του Δ.Σ., εμφανίστηκε κάποια στιγμή ο εκπρόσωπός του Κώστας Κωστάκος, ο οποίος με κάθε ειλικρίνεια έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η δομή θα γίνει στα όρια της Λουτρόπολης Θερμής!

Η συγκεκριμένη θέση, έκτασης 600 στρεμμάτων που ανήκει σε ιδιώτη (κτήμα Ελευθεράκου), επιλέχτηκε μετά από συνάντηση στη Λέσβο του κ. Μηταράκη και την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δράσης για τη Λέσβο, Μπεάτε Γκμίντερ, αναπληρώτριας διευθύντριας της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Μεταναστευτικό. Στις αρχές Δεκεμβρίου ακολούθησε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, που προέβλεπε την κατασκευή της δομής με χωρητικότητα τουλάχιστον 5.000 ανθρώπων συν τις εγκαταστάσεις του ΠΡΟΚΕΚΑ που κανείς δεν γνωρίζει πόσοι θα στοιβάζονται εκεί.

Αλλά, ως διά μαγείας, όλα αυτά τα οποία έχουν γραφτεί επανειλημμένα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στις μεγαλύτερες εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας έπαψαν ξαφνικά να ισχύουν, ώστε να μην ψηφίσουν οι πρόεδροι των κοινοτήτων Θερμής, Πηγής και Νέων Κυδωνιών!

Τελικά, παρά τις διαμαρτυρίες των περισσότερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι πρόεδροι δεν ψήφισαν και έτσι το τελικό αποτέλεσμα «δικαίωσε» τον κ. Μηταράκη και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Μυτιλήνης με το οριακό αποτέλεσμα των 16 ψήφων υπέρ της νέας δομής μέχρι 3.000 ατόμων, «όπου και αν γίνει αυτή», και 15 κατά, ενώ υπήρξε και μία λευκή ψήφος, πάλι από την πλειοψηφούσα παράταξη, που μέτρησε πάντως και άλλες απώλειες.

Κινητοποιήσεις και στη Χίο

Δυνατά ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις και στη Χίο ενάντια στη χωροθέτηση κλειστής δομής στη θέση Ακρα Παχύ του Θόλους. Πολλές δεκάδες κάτοικοι την Τετάρτη το πρωί συγκεντρώθηκαν στην επίμαχη περιοχή και παρέμειναν μέχρι αργά το απόγευμα. Επόμενο ραντεβού δόθηκε για το Σάββατο το πρωί, όπου θα πραγματοποιηθεί αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας από την επίμαχη περιοχή ώς το κέντρο της πόλης.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια