Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΜΠΡΟΣΤΑ: Απο το έχουμε εμπιστοσύνη ..περάσαμε στο οι άλλοι φταίνε


Διαβάστε την ανακοίνωση

Για μια ακόμη φορά, διαπιστώσαμε την ανικανότητα του Προεδρείου του δευτεροβάθμιου Συνδικαλιστικού μας οργάνου.

Έκπληκτοι είδαμε το Υπουργείο Οικονομικών να προωθεί νομοθετική διάταξη που δίνει επίδομα για  επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία στους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ!

Μάλιστα , οι εν λόγω συνδικαλιστές ,στην προσπάθεια τους να κατευνάσουν την οργή των συναδέλφων, έβγαλαν και ανακοίνωση για το θέμα αλλά πλέον είναι αργά.

Με παχιά λόγια κατηγορούν τους πάντες, αλλά και πολύ εύκολα “πλασάρουν”και μεταβιβάζουν τις ευθύνες που έχουν ως εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Συνεχώς επαναλαμβάνουμε οτι, την πρωταρχική ευθύνη για τη μη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας και τη μη ικανοποίηση των βασικών μας αιτημάτων, έχουν οι εν λόγω συνδικαλιστές.

Αν πραγματικά θέλανε όντως να προωθήσουν τα βασικά ζητήματα που μας απασχολούν, δεν θα ασχολούνταν με ανωτατοποιήσεις από τα “lidl” και βαθμολόγια που κανένα οικονομικό και εργασιακό όφελος δεν έχουν για το σύνολο  των συναδέλφους μας.

Θα απαιτούσαν την επιστροφή των μισθών μας στα επίπεδα του 2012 με αναδρομική ισχύ, επίδομα για τις συνθήκες εργασίας μας στον περιορισμό της πανδημίας, θα προβάλανε την απλήρωτη  εργασία στην οποία  αναγκάζεται  ο Έλληνας Αστυνομικός με το πλαφόν στη νυχτερινή αποζημίωση, και θα ξεμπρόστιαζαν την ηγεσία που δεν αναγνωρίζει το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο.

Όταν οι συνδικαλιστές άλλων εργασιακών κλάδων εργάζονται αθόρυβα και προωθούν τα αιτήματα τους, ετούτοι όπως είναι φανερό, κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου ,κόβουν πίτες και ασχολούνται με δευτερεύοντα ζητήματα,περιμένουν να ζητοκραυγασουν την επιτυχία της ανωτατοποίησης ‘μαϊμού ´και του βαθμολογίου που αφορά 3000 περίπου αστυνομικούς απο τους 50.000 και στην ουσία ψίχουλα δίνει και σε αυτούς σε σχέση με αυτά που έχασαν απο το μισθολόγιο .

-Που ήταν όταν οι υπόλοιποι εργασιακοί κλάδοι κέρδιζαν το επικίνδυνο, το ανθυγιεινό, το επίδομα συνθηκών για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τόσα άλλα;

-Που ήταν όταν οι άλλοι διοργάνωναν και συμμετείχαν σε πορείες διεκδικώντας τα δικαιώματά τους;

-Που ήταν όταν όλοι οι Αστυνομικοί πήγαιναν και πηγαίνουν σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο και τα νησιά, έως την Κρήτη και την Αθήνα, για το μεταναστευτικό;

-Που ήταν όταν όλοι δουλεύαμε επί μήνες και μάλιστα μέσα στις γιορτές μέρα-νύχτα, χωρίς άδεια;

Αν τους κατηγορήσουμε για ανικανότητα, αναλγησία και έλλειψη στοιχειώδους συνδικαλιστικής λογικής, θα φταίμε εμείς;

Αυτοί μας έλεγαν ότι δεν ζητάνε γιατί έχουν εμπιστοσύνη στην πολιτεία οι ίδιοι άνθρωποι μας λένε τώρα ότι φταίει η κυβέρνηση .

Εμείς τους επιστρέφουμαι τα καθρεφτάκια που μοίρασαν στους συναδέλφους μας (με ανωτατοποιησεις απο τα Lidl και βαθμολογία για λίγους )μπας και μπορέσουν να δουν ποιοι πραγματικά φταίνε που δεν κατάφεραν να ιεραρχήσουν τις διεκδικήσεις μας ,να προτείνουν εμπειριστατομενα και με επιχειρήματα ,που δεν αγωνίστηκαν για να πετύχουν ,που είναι ανύπαρκτοι και ανίκανοι .









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Πολύ σωστά τα λέει ο κύριος συνάδελφος. Είναι τόσο ψιλικατζηδες οι εν λόγω και καλά συνδικαλιστές που ικανοποιούνται μόνο με ψίχουλα για την πάρτη τους. Όμως αγαπητοί συνάδελφοι ας κοιτάξουμε πρωτίστως να διορθώσουμε τις συνθήκες υπηρεσίας μας, ανελαστικες, υπέρμετρα μέτρα, πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό ανά νομό με διαφοροποίηση ανακριτικών και μη ανακριτικών αστυφυλάκων-αρχιφυλακων στους πίνακες, υλικοτεχνικος εξοπλισμός κλπ και ας σταματήσουμε να κάνουμε όνειρα για πραγματικές αυξήσεις.